به گزارش مفدا، همزمان با هفته قرآن و عترت دانشگاهها، مراسم امضای تفاهم نامه همکاری مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور با سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور(وابسته به جهاددانشگاهی) امروز سهشنبه ۲۲ آبانماه با حضور مسعود حبیبی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت؛ علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی؛ جلیل بیتمشعلی، سرپرست سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و مدیرعامل خبرگزاری ایکنا؛ جواد باقری، رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت و جمعی از مدیران دو سازمان در خبرگزاری ایکنا برگزار شد.
این مراسم با تلاوت احمد ابوالقاسمی، قاری بینالمللی آغاز شد و در ادامه علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی با اشاره به سابقه جهادی مسعود حبیبی، گفت: شما فردی جهادی هستید و با مجموعههای فرهنگی جهاد ارتباط نزدیک داشته و از افراد صاحب ایده و مجری رویدادهای خوب در جهاددانشگاهی بودهاید.
وی ادامه داد: جهاددانشگاهی سرمایه ارزشمندی در حوزه فرهنگی در اختیار دارد اما یکی از مواردی که جهاددانشگاهی با آن مواجه بوده این است که تا دولتها بیایند و جهاددانشگاهی و ظرفیتهای آن را بشناسند، مهلت فعالیت آنها تمام میشود و نمیتوانیم ظرفیت جهاددانشگاهی در دانشگاهها را معرفی کنیم که البته با وجود دکتر حبیبی این نگرانی در این دوره وجود ندارد.
کلانتر مهرجردی تصریح کرد: این دوره میتواند زمان بازتعریف فعالیتهای جهاددانشگاهی در دانشگاهها باشد که این مسئله نیز به حمایت و پشتیبانی شما نیاز دارد و امیدواریم ارتباط و تعامل جهاددانشگاهی با نظام آموزش عالی کشور بیش از گذشته تقویت شود.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری که فرمودهاند، نباید این مشکل وجود داشته باشد که فاقد الگوی نظری و عملی باشیم و یکی از منابع مهمی که میتواند به مجموعه حکمرانی کمک کند تا مدل استخراج کند، مبادی و مبانی قرآنی و اهل بیت(ع) است، گفت: سازمان قرآنی و ایکنا با دایره نخبگانی وسیعی در ارتباط است که میتواند در این زمینه فعال باشد.
بورسیه فعالیتهای قرآنی در دانشگاهها ایجاد کنیم
وی پیشنهاد کرد به کمک شبکه نخبگانی، بورسیه فعالیتهای قرآنی در دانشکدههای علوم پزشکی ایجاد کنیم. همچنین با توجه به اینکه برخی از مفاخر در حوزه قرآن در دانشگاههای علوم پزشکی هستند میتوان معاصران را در اقصی نقاط مورد حمایت قرار دهیم و به وسیله نشریه رایحه به جامعه معرفی کنیم.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی مطرح کرد: امیدواریم مجموعه فعالیتهای فرهنگی جهاددانشگاهی در دوره جدید معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت شتاب و تاثیر بیشتری در قشر دانشگاهی داشته باشد و در این زمینه میتوانیم کارگروه مشترک نیز ایجاد کرد.
همچنین مسعود حبیبی، معاون فرهنگی و دانشحویی وزارت بهداشت نیز با ابراز خرسندی از اینکه در یکی از شاخصترین مجموعههای قرآنی حضور دارد، گفت: این هفته، هفته قرآن و عترت در وزارت بهداشت است که به نام استاد علامه طباطبایی نامگذاری شده است. علامه یکی از الگوهای قرآنی است که همه جریانها ایشان را دوست دارند.
وی با اشاره به اینکه زحمات صدها جوان متعهد موجب شده سازمان قرآنی و ایکنا به این مرحله برسد، گفت: فعالیت خبرگزاری قرآنی میتواند در جامعه بسیار مؤثر باشد. ایکنا این ظرفیت را در جهان دارد که اندیشههای دینی را به پیروان مذاهب و نحلههای مختلف معرفی و بین مسلمانان پیوند عمیقی ایجاد کند و به زبان دینی عدالت، ذات پاک دین، آزادی و ... را مطرح کند.
حبیبی خواستار انعکاس اندیشههای محققان، عالمان و فرهیختگان شد و گفت: در دبیرخانه انتظار موعود چندین سال جشنواره برگزار کردیم و در هر دوره از اندیشمندان سایر ادیان نیز دعوت میکردیم. این خبرگزاری برای جهان اسلام ارزشمند است و اگر بتوانیم با درایتهای حوزه خبر فعالیت کنیم، میتوانیم روایت کننده دین برای جهان اسلام باشیم. ظرفیتهای ما در وزارت بهداشت نیز آمادگی همکاری در این زمینه را دارند. در وزارت بهداشت مرکز قرآن و عترت داریم و میتوانیم با همافزایی از ظرفیتهای بالای سازمان فعالیتهای قرآنی بهره ببریم.