محمد یاسر طیب نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه در آیین مبادله قرارداد فروش سهام شرکت صنایع معدنی کانی سازان کیمیا اظهار کرد: از اینکه امروز آخرین گامهای رسمی برای مبادله قرارداد فروش سهام شرکت صنایع معدنی کانیسازان کیمیا برداشته شده بسیار خرسندیم و امیدواریم این اتفاق الگویی برای اتفاقهای بهتر و بزرگتر آینده باشد.
وی گفت: از مدیرعامل، هیئتمدیره بانک پارسیان و مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری پارسیان به دلیل اینکه با نگاه حرفهای، هدایت مجموعه صنایع معدنی کانیسازان کیمیا را بر عهده داشته و آن را به نقطه ارزشمندی رساندند که به بلوغ رسیده و میتواند در راستای منافع کشور و تولید ملی نقشآفرینی کند، قدردانی میکنم. انعقاد این قرارداد اتفاق بزرگی است و میتواند نقطه عطفی در شکلگیری حرکتهای معدنی کشور باشد.
خرید سهام اوپال تضمین کننده سودآوری گروه فولاد مبارکه در آینده است
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه افزود: انعقاد قرارداد خرید شرکت صنایع معدنی کانیسازان کیمیا بین بانک پارسیان، فولاد مبارکه و فولاد کاوه پارس به نوبه خود بزرگترین معامله تاریخ فولاد مبارکه و به لحاظ رقم و عدد، در سال جاری بزرگترین معامله بورسی بود؛ علاوه بر آن نیز این امر در کشور بهعنوان بزرگترین مشارکت معدنی سال بهشمار میرود و خرید سهام شرکت اوپال، تضمینکننده سودآوری گروه فولاد مبارکه در آینده خواهد بود.
وی به اهداف فولاد مبارکه جهت مشارکت در این قرارداد پرداخت و خاطرنشان کرد: اولین هدفی که ما از این مشارکت دنبال میکنیم تامین پایدار گندله و کنسانتره مورد نیاز گروه فولاد مبارکه است. فولاد مبارکه امروز بزرگترین تولیدکننده فولاد کشور و منطقه است و بزرگترین چالش ما در صنعت فولاد طی سالهای گذشته، چالش تامین مواد اولیه بوده که البته شاید طی چند سال اخیر به دلیل پیشی گرفتن گلوگاههای جدیدی همچون محدودیت های انرژی نسبت به این چالش کمتر سخنی از آن شنیده شده و این چالش در پلههای عقبتر قرار گرفته است.
طیب نیا به برنامه کلان کشور در زمینه تولید فولاد پرداخت و گفت: با توسعههایی که در صنعت فولاد داریم در حال حاضر ظرفیت تولید این محصول در کشور به نزدیک ۵۰ میلیون تن رسیده و این در حالی است که با احتساب میزان تولید فولاد مبارکه با ۱۰۰ درصد ظرفیت، میزان تولید فولاد کشور بهمیزان حدود ۶۵ درصد از ظرفیت نصب شده است. تولید سالانه فولاد کشور، ۵۵ میلیون تن برنامهریزی شده و پروژههای در دست اجرا برای رسیدن به ظرفیت تولید ۶۵ تا ۶۸ میلیون تن فولاد در حال انجام است؛ از سوی دیگر مجوز تولید تا ۱۴۵ میلیون تن فولاد در کشور صادر شده و از این رو چالش تامین مواد اولیه برای تولید فولاد بسیار جدی و اجتناب ناپذیر است.
وی با بیان اینکه ذخایر قطعی سنگ آهن در کشور در حال حاضر ۳.۳ میلیارد تن برآورد شده است، گفت: اگر برنامه تولید فولاد کشور محقق شود، این ذخیره کمتر از ۲۰ سال تکاپوی نیاز صنعت را خواهد داشت.
بهرهبرداری تخصصی از شرکتهای گروه اُپال
طیب نیا با بیان اینکه سرمایهگذاری فولاد مبارکه در اُپال برای این شرکت و گروه صنعتی کاوه پارس، تضمینکننده سرمایهگذاریهای انجامشده گذشته است؛ افزود: بهرهبرداری تخصصی از شرکتهای گروه اُپال از دیگر اهداف قابل تحقق فولاد مبارکه است، چرا که فولاد مبارکه یک مجموعه تخصصی است و اگر شرکتهای تخصصی زیر مجموعه فولاد مبارکه را با شرکتهای دیگر مقایسه میکنیم، میبینیم که سودآوری متفاوتی دارند؛ گاه برخی قضاوتهای غیر کارشناسی مبتنی بر این است که سود فولاد مبارکه حاصل رانت و یا اتفاقاتی از این دست است، اما وقتی که وارد عملیات میشویم و نگاه واقع بینانه، میبینیم که این اتفاق حاصل مدیریت بهینه، افزایش بهرهوری، همافزاییهای شکل گرفته در زنجیره تامین فولاد مبارکه و دانش و تجربه مدیریتی چند دههای است که با بهرهگیری از بنچمارکها و بهترینهای دنیا در این مجموعه و زیرمجموعههای آن شکل گرفته است به طوریکه سودآوری شرکتهای زیر مجموعه آن نسبت به شرکتهای مشابه، بعضاً تا ۳ برابر بیشتر است. این نگاه در شرکت معدنی کانیسازان کیمیا نیز میتواند اجرا شود و سودآوری آن را بالا برده متفاوت نماید.