شناسهٔ خبر: 69700453 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

مدیرکل میراث‌فرهنگی ، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان خبر داد؛

ثبت ۳ کتیبه سنگی منقول همدان در فهرست آثار ملی کشور

همدان _مدیرکل میراث‌فرهنگی ، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان از ثبت ۳ کتیبه سنگی منقول همدان در فهرست آثار ملی کشور خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، محسن معصوم علیزاده، سه‌شنبه ۲۲ آبان‌ماه با اعلام این خبر اظهار کرد: پرونده‌های پیشنهادی کتیبه سنگی "مسجد مقام محمود " نهاوند، وقف نامه سنگی مسجد و مدرسه شیخ الملوک ملایر و مجموعه کتیبه‌های سنگی امامزاده احمد اسدآباد پس از بررسی‌های کارشناسی در فهرست آثار منقول وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور قرار گرفت.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان افزود: این آثار تاریخی‌فرهنگی پس از بررسی‌های کارشناسی و فنی برای ثبت در فهرست آثار ملی ایران به تصویب رسید. شایان ذکر است که ابلاغ لوح‌های ثبتی آن در دست اقدام فرایند اداری وزارت متبوع است
معصوم علیزاده در تشریح بیشتر این آثار افزود: کتیبه سنگی "مسجد مقام محمود " نهاوند، سنگ یادبود ساختن مسجدی به نام مقام محمود با خط نستعلیق توسط محمود قاجار ساخته شده است و این شخص با استفاده از نام خود «محمود» و آیة ۷۹ سورة ۱۷ «الاسراء» که کلمة محمود در آن وجود دارد نام مسجد را مقام محمود گذاشته که هم نام بانی است و هم قسمتی از یک آیة قرآن می‌باشد. تاریخ ساخت مسجد ۱۲۳۹ هجری قمری است. روی سنگ نام خطاط حجار عبداللطیف لاریجانی نیز نوشته شده است. سنگ در خانه شهید قدوسی ادارة میراث فرهنگی نهاوند قرار دارد.
او ادامه داد: وقف نامه سنگی مسجد و مدرسه شیخ الملوک ملایر سنگ یادبود ساختن مسجدی به نام شیخ الملوک با خط نستعلیق است. مسجد توسط شیخ الملوک ساخته شده است در کتیبه سنگی ضمن اشاره به دوره فتحعلی شاه و شیخ الملوک با ماده تاریخ " آیتی از مسجد بیت الحرام " منطبق و برابر با تاریخ مندرج سنه ۱۲۳۰ است. این اثر در موزه لطفعلیان ملایر نگهداری می‌شود و مجموعه کتیبه‌های سنگی امامزاده احمد اسدآباد مجموعه کتیبه‌های متعلق به بنای بقعه معروف به امامزاده احمد در محله سیدان شهر اسدآباد است و شامل ۶ قطعه سنگ مرمری حاوی متون ثلث و نسخ حجاری شده‌ای از آیات قرانی ۳۰ و ۳۲ سوره فصلت و نام متوفی و ماده تاریخ در سنگ مزار آمده است. بخش‌هایی از کتیبه‌ها موجود نیست. هم اکنون این ۶ قطعه در موزه وقف اداره کل اوقاف و امورخیریه نگهداری می‌شود.