به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، سعید عربانی، در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: رویداد کنفرانس بین المللی مهندسی کامپیوتر و دانش در سال 1390 بهعنوان اولین کنفرانس مجازی در ایران آغاز به کار کرد و تاکنون به مدت 14 سال بهطور مداوم برگزار شده است.
وی ادامه داد: این کنفرانس که به زبان انگلیسی برگزار میشود، شامل موضوعاتی همچون شبکههای کامپیوتری و امنیت، بینایی ماشین، هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، مهندسی نرمافزار و معماری کامپیوتر است و تلاش دارد تمامی جنبههای مهندسی کامپیوتر را پوشش دهد.
دبیر علمی کنفرانس بین المللی مهندسی کامپیوتر و دانش تصریح کرد: با توجه به رشد چشمگیر حوزه هوش مصنوعی در سالهای اخیر، بیش از دو سوم مقالات ارسالی به این کنفرانس به این موضوع اختصاص دارد، این کنفرانس از زمان تأسیس خود به دلیل استفاده از بستر مجازی، توانسته است هزینههای شرکت در آن را برای پژوهشگران کاهش دهد و بستری برای تبادل دانش میان محققان داخلی و بینالمللی فراهم آورد.
عربانی همچنین به مشکلات مالی و محدودیتهای اخیر اشاره کرد که مانع حضور پژوهشگران ایرانی در کنفرانسهای بینالمللی شده است. و افزود:به دلیل افزایش هزینههای سفر و شرکت در کنفرانسهای خارجی، دانشجویان و اساتید ایرانی ناچار به ارائه مقالات خود در کنفرانسهای داخلی هستند.
وی بر اهمیت برگزاری کنفرانسهای بینالمللی در ایران تأکیدکرد وگفت: این کنفرانسها اکنون تنها راه برای ارائه مقالات به زبان انگلیسی و ارتباط با مجامع علمی جهانی به شمار میروند.
دبیر علمی کنفرانس به تجربیات گذشته از دعوت اساتید برجسته خارجی به دانشگاه فردوسی مشهد اشاره و بیان کرد: متأسفانه، شرایط کنونی بهگونهای است که حتی اساتیدی که پیشتر به ایران سفر میکردند، اکنون به دلیل مشکلات متعدد از حضور دوباره در ایران اجتناب میکنند.
عربانی افزود:چهاردهمین دوره کنفرانس بین المللی مهندسی کامپیوتر و دانش همچنان با تمرکز بر انتشار مقالات با کیفیت و ایجاد بستری برای تعاملات علمی و پژوهشی در حوزه مهندسی کامپیوتر و دانش، در ماههای آینده برگزار خواهد شد.
دبیر علمی کنفرانس بین المللی مهندسی کامپیوتر و دانش، در ادامه توضیحات خود درباره روند برگزاری چهاردهمین دوره این رویداد، اعلام کرد: امسال با وجود تبلیغات محدود، تعداد 175 مقاله به دبیرخانه کنفرانس ارسال شده است.
وی تأکید کرد: این استقبال چشمگیر، نتیجه سابقه مثبت و تلاشهای مداوم همکاران در طول 13 سال گذشته است.
وی افزود: اگرچه در برخی سالها تعداد مقالات بیشتری دریافت میکردیم، اما امسال شاهد ارتقای محسوس کیفیت علمی مقالات بودیم، بهنحوی که فرآیند داوری آنها بهطور قابل توجهی چالشبرانگیزتر شده است.
به گفته عربانی، امسال به دلیل بالا بودن استانداردهای داوری، حتی برخی مقالات متوسط که در سالهای گذشته احتمال پذیرش داشتند، نتوانستند معیارهای کنفرانس را برآورده کنند. این امر شامل مقالات ارسالی از نویسندگان خارجی نیز بود که باوجود کیفیت خوب، به دلیل عدم تطابق با استانداردهای کنونی کنفرانس، مورد پذیرش قرار نگرفتند.
دبیر علمی کنفرانس بین المللی مهندسی کامپیوتر و دانش، به حوزههای تخصصی متنوعی که در این کنفرانس پوشش داده شده اشاره کرد و توضیح داد که عناوین کلی مانند بینایی ماشین، یادگیری ماشین، شبکههای کامپیوتری، امنیت شبکه، مهندسی نرمافزار و معماری کامپیوتر به حوزههای زیرمجموعه فنی تقسیمبندی شدهاند.
عربانی به تحولات گسترده در این حوزهها اشاره کرد و افزود که مقالات دریافتی، بهویژه در زمینه فناوریهای نوظهور مانند بلاکچین و اینترنت اشیاء، نشاندهنده رشد سریع و نوآوری در مهندسی کامپیوتر است.
وی تأکید کرد: سطح بالای مقالات دریافتی امسال، نویدبخش یک کنفرانس علمی و پربار است که میتواند به ارتقای دانش در حوزههای تخصصی مهندسی کامپیوتر کمک کند.
انتهای پیام/282
∎