حسن قاسمپور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل اظهار کرد: در روزهای گذشته شاهد انجام عملیات سرشماری آهوان رها شده در منطقه مغان بودیم که نسبت به گذشته جمعیت آهوان افزایش مناسبی را نشان میدهد.
وی تصریح کرد: در این سرشماری سعی بر این بود تا برآورد جمعیت حیات وحش و مدیریت و برنامهریزی درست در این حوزه انجام شده و ما بتوانیم از ایستگاههای موجود استان بهرهبرداری مناسبی را انجام دهیم. در قالب این سرشماری همکاران ما در 6 گروه و شامل 18 محیط بان سعی کردند تا اقدامات مناسبی را انجام داده و در قشلاق علملوی اصلاندوز به سرشماری آهوان رها شده در این محدوده اقدام کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: با توجه به حمایتها و بررسیهایی که در این محدوده انجام شده، ما شاهد دوقلوزایی آهوان دشت مغان هستیم که بعد از 12 سال از رهاسازی آهو در این منطقه، ازدیاد جمعیت آهوان را تا 25 رأس شاهد و ناظر هستیم.
وی احیای حیات وحش را یکی از رویکردهای محیط زیست اعلام کرد و ادامه داد: در استان اردبیل نیز احیای آهو و گوزن به عنوان 2 طرح سرآمد با موفقیت همراه بوده و ما سعی کردیم تا با همکاری اهالی و عشایر منطقه در حفاظت از آهو و دیگر گونهها گامی بلند در مسیر اجرای برنامه حفاظت مشارکتی انجام دهیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل در ادامه خاطرنشان کرد: با تقویت این همکاریها در آینده نزدیک شاهد افزایش زاد و ولد آهوان خواهیم بود تا یک شرایط مناسبی را در تنوع و تکثیر آهوان رها شده در این منطقه شاهد باشیم.
قاسمپور اضافه کرد: برآورد جمعیت و ارزیابی وضعیت زیستی گونههای حیات وحش از علل سرشماری آهو در مغان است که منجر به مدیریت بهتر حیات وحش میشود. تلاش بر این است تا آخر سال سایر طرحهای حفاظتی و سرشماری نیز در قالب گونههای گیاهی و جانوری انجام شده و ما بتوانیم هدفگذاری مناسبی را در این بخش شاهد باشیم.
انتهای پیام/131