شناسهٔ خبر: 69696731 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی: ۳۶ پرونده قصاص در استان به سازش ختم شده است

رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی با بیان اینکه در ۴۲ درصد از پرونده‌های ارجاعی به شورای حل اختلاف در سال جاری سازش ایجاد شده است، گفت: ۳۶ پرونده قصاص در استان نیز به سازش ختم شده است.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری میزان - همایش شورا‌های حل اختلاف آذربایجان غربی به مناسبت بیست و دومین سالگرد تاسیس شورای حل اختلاف، ظهر روز سه‌شنبه ۲۲ آبان ماه در محل سالن ولایت دادگستری استان برگزار شد.

ناصر عتباتی رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی در این همایش با گرامیداشت بیست و دومین سالروز تاسیس شورای حل اختلاف گفت که این نهاد سازش و اصلاح ذات البین بر پایه و باور‌های دینی و تاریخ و تمدن دیرینه مصالحه کشور تشکیل یافته اند.

عتباتی تاکید کرد: سازش یک فن و هنر است، هنری که می‌بایست با استفاده از آن طرفین را به تفاهم، توافق و مصالحه سوق داد و اختلاف را ریشه‌ای حل کرد.

رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی با اشاره به تشکیل دادگاه‌های صلح گفت: با تشکیل دادگاه‌های صلح شعب شورای حل اختلاف به دو دسته تخصصی و عمومی تقسیم بندی شدند که شعب تخصصی در معیت دادگاه‌های صلح در امر سازش تلاش خواهند نمود و می‌بایست ظرفیت‌ها را شناخت و تقویت کرد.

وی با اشاره به سازش ۳۶ فقره پرونده قصاص در سال جاری تاکنون و سازش ۴۲ درصدی پرونده‌های ارجاعی به شعب شورای حل اختلاف در شش ماهه اول سال بیان کرد: این میزان مصالحه نشانگر ظرفیت و توانمندی سازش در استان است که می‌بایست به سمت توسعه حل اختلاف حرکت کرد.

عتباتی با اشاره به تخصیص ۴۰ امتیاز برای اعضای شورای حل اختلاف در آزمون‌های استخدامی دادگستری گفت که با پیگیری‌های صورت گرفته تلاش بر این بوده که سهمیه خوبی برای استخدام در آزمون پیش رو برای استان اختصاص یابد و با کمی تلاش اعضای شورای حل اختلاف و قبولی در آزمون وضعیت استخدامی آنها بهبود پیدا می‌کند.

اسدی معاون قضایی و معاون مرکز حل اختلاف استان نیز در ابتدای این همایش ضمن خیر مقدم گزارشی از اقدامات این نهاد در شش ماهه اول سال ارائه و گفت که ۴۲ درصد پرونده‌های وارده در طی این مدت به سازش ختم شده اند که ۱۸ درصد آنها مربوط به دعاوی خانوادگی است.

اسدی افزود: در استان ۴۱۴ نفر از روحانیون، ریش سفیدان، متنفذین و بزرگان قبایل و طوایف در ۱۵۲ هیئت صلحی ساماندهی شدند و با کمک این هیأت‌ها در شش ماهه اول سال ۲۱ هزار اختلاف منجر به سازش گردیده و از تشکیل پرونده برای دستگاه قضایی پیشگیری شده است.

وی همچنین به ابلاغ آیین نامه قانون شورا‌های حل اختلاف و اختصاص ۴۰ امتیاز در آزمون استخدامی دادگستری به اعضای شورای حل اختلاف نیز پرداخت و گفت که ۲۰ امتیاز مربوط به آزمون کتبی و ۲۰ امتیاز دیگر مربوط به مرحله مصاحبه می‌باشد و این امتیاز‌ها بر اساس آیتم‌های تعیین شده محاسبه و اعمال می‌شود.

ماموستا کشی نژاد امام جمعه اهل سنت ارومیه و عزیزیان کشیش کلیسای شرق آشور از دیگر سخنرانان این همایش بودند که به اهمیت جایگاه صلح و سازش و ارزش کار اعضای شورای حل اختلاف در تبیین فرهنگ صلح و سازش و قلع ماده نزاع به معنای واقعی پرداختند.

لازم به ذکر است در پایان این همایش از اعضای برتر در حوزه صلح و سازش شورا‌های حل اختلاف توسط عتباتی رئیس کل دادگستری استان تجلیل به عمل شد.

انتهای پیام/