اسدالله بادامچیان دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در گفتوگو با ایلنا، درباره جزئیات دیدار روز گذشته با رئیسجمهور گفت: قبلا نامهای به دفتر ریاستجمهوری نوشتم که اعضای شورای مرکزی حزب با رئیسجمهور جلسهای داشته باشند اما به دلیل آنکه مراحل کار خیلی سریع انجام شد، همه ۳۵ نفر عضو شورای مرکزی در جلسه روز گذشته حضور نداشتند و حدود ۲۰ نفر در جلسه حاضر بودند و قرار یک ساعته هم نیم ساعت بیشتر ادامه پیدا کرد.
وی افزود: جلسه صمیمانه و دوستانه بود. گزارشی از فعالیت حزب موتلفه اسلامی در سطح کشور، روابط بینالملل با سایر کشورها، مسائل فرهنگی، معاونت طرحها و برنامهها را برای رئیسجمهور به صورت فشرده باز کردیم. اعلام کردیم که سه نسل از حزب موتلفه حاضر هستند و نسل چهارم هم به تدریج وارد میشود و از هر ۴ نسل در چرخه کاری خودمان داریم. سیاستهای خودمان را ارائه کردیم که سیاست حزب موتلفه در رابطه با دولتها چگونه است و هر دولتی با رای اکثریت مردم سرکار بیاید، با تنفیذ ولایت و رای اعتماد به وزرا در مجلس، وظیفه خودمان میدانیم که با آن دولت ارتباط برقرار کرده و از آن حمایت کنیم. برنامه ما حمایت ضابطهمند، رصد هوشمندانه، نقد منصفانه و همکاری صمیمانه خواهد بود. یکی از مشکلاتی که برای دولتهای گذشته مورد توجه بود این است که نتوانستند از ظرفیت موتلفه به عنوان یک حزب ۶۱ ساله، با آن پاکی، صمیمیت، اعتماد مراجع، روحانیت و توده مردم استفاده کنند. اختیار دولتها پای خودشان بوده وگرنه در سیاستهای ما تفاوتی وجود ندارد.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی تصریح کرد: آقای پورابراهیمی مسائل اقتصادی را برای رئیسجمهور در دو بخش باز کردند؛ یک بخش زیربنایی اقتصاد کشور که قوی، ثباتیافته و مسلط است و یک بحث مربوط به معیشت، مسائل گرانیها، تورم و مشکلات صادرات، واردات و اشتغال بود که این موارد را خیلی فشرده و کوتاه به بیان علمی مطرح کردند. بعد هم آقای میرسلیم با توجه به حضور در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، درباره مفاسدی که در بعضی جاها وجود دارد، حل آن مسائل را مطرح کردند.
بادامچیان تصریح کرد: معاونت بینالملل ما مسائل مربوط به دیپلماسی بینالمللی حزب را مطرح کرد. با توجه به اینکه شخص رئیسجمهور پزشک هستند، مسائل دارو، مسائل پزشکی، بیمارستانها، مشکلات پزشکان و پرستاران مطرح شد و از قدمهای موثری که برای پرستاران برداشته شد، تقدیر کردیم. در مسأله تولید دارو و در مسئله صادرات دارو که خیلی از کشورها از داروهای ایرانی استقبال میکنند و جنبه بینالمللی دارد هم بحثهایی صورت گرفت. درباره بودجه سال آینده گفتیم فراکسیون موتلفه در گذشته نظراتشان را به صورت مکتوب درباره بودجه به دولت ارائه کرده و با دولت هم همکاری میکنند.
وی افزود: درباره تحزب و بها دادن به احزاب نیز برخی دوستان صحبت کردند. درباره مسئله فرهنگی هم صحبتهایی انجام شد و بحثهای جدی صورت گرفت و رئیسجمهور هم با صمیمیت بحث کردند و مطالب خودشان را مطرح کردند. در ارزیابی کلی، جلسه بسیار خوب، مفید و موثر بود و همچنین درباره وفاق ملی و مسائل منطقه هم در حد چارچوبهای موجود صحبت شد.
بادامچیان در ارزیابی انتصابات دولت و انتقادات و پیشنهاداتی که به رئیسجمهور میشود، گفت: ما در این رابطه چیزی ارائه نکردیم. زیرا انتصابات حق دولت است. ایشان به ما گفت ما این کارها را انجام دادیم و معاونین را از زنان و آقایان و جوانان و از اقوام مختلف گذاشتیم. در مجموع انتصابات حق هر رئیسجمهور است. دوستانی که سر کار میآیند میخواهند کشور را خوب اداره کنند. به نظر میرسد همان مسائلی که مطرح کردیم واجبتر بود تا اینکه بگوییم چرا آن وزیر یا آن معاون انتخاب شده است. به رئیسجمهور گفتیم قرار بود فراکسیون ما در مجلس به ۳ تا ۴ وزیر شما رای ندهند. اما وقتی شما گفتید هماهنگ شده، رای دادند و انتظار میرود این افراد در همان چارچوبها کار کنند.
دبیرکل حزب موتلفه درباره اینکه در حوزه فرهنگ و به ویژه در حوزه حجاب با رئیسجمهور صحبتی داشتید، گفت: در همه موضوعاتی که مربوط به فرهنگ است، از قبیل شبیخون فرهنگی و مسائل داخلی آن به صورت فشرده صحبت شد. در حوزه حجاب هم همفکری به عمل آمد و راهکار صحیح عملی هم ارائه شد.
وی درباره آنکه پیشنهاد صحیح عملی به چه صورتی است، گفت: اگر قرار باشد جزئیات مسائل را یکییکی باز کنیم، چرا فقط موضوع حجاب را بیان کنیم. مسأله مشکلات معیشتی، گرانی و تورم بیشتر واجب است. به هر حال در چارچوب کلی که در این دیدار به صورت جمعی و مشترک حزب با دولت بود نمیتوان خیلی روی موضوعات ریز شد.
بادامچیان درباره ارزیابی کلی این دیدار گفت: این دیدار برای ما و هم دولت بسیار مفید بود. وقتی موتلفه با رئیس جمهور مینشیند و صمیمانه صحبت میکند، آن هم در حالی که خود در انتخابات ریاست جمهوری نامزد داشته، این جلسات خیلی موثر است. مضاف آنکه موتلفه در دولت مرحوم آقای رئیسی را در موضوع بریکس و ارتباطات و حتی دولت آقای روحانی را همراهی کرد و این همراهی وظیفه ما است. موتلفه مجموعه کاملی است، هرجا بتوانیم انجام وظیفه میکنیم و در خدمت ملت، دولت و ولی امر هستیم.
دبیرکل حزب موتلفه در ارزیابی وفاق ملی که دولت آقای پزشکیان آن را به عنوان شعار خود بیان کرده گفت: آقای رئیسجمهور با تمام قوا درباره ایجاد وفاق تلاش خود را کرد. اما متأسفانه هنوز بعضی از این گروهها، به ویژه اصلاحطلبان با دولت همراهی ندارند. شما روزنامه اصلاحطلبان را میبینید که یأس، ناامیدی، سیاهنمایی و طلبکاری دارند و مدام اصرار دارند که دولت باید FATF را قبول کند. FATF یک سلطهگری است و هیچ کاری هم نکرده است. میگویند برجام را دوباره برگردانید. برجام کار سیاسی بسیار قوی بود و ما به تعهداتمان عمل کردیم اما آنها به وعدههای خود عمل نکردند، شما به جای این موضوع که سازش و نرمش کنید، یکپارچه از بیگانه طلبکار شوید. نه آنکه طوری عمل کنید تا آنها احساس کنند شما در برجام مثل همان دولت گذشته که اگر برجام عملیاتی نشود ما نخواهیم بود.
بادامچیان یادآور شد: صادرات و واردات ما برابر است، بدهی هم نداریم و یک چیز معمولی جاری است. متأسفانه من از اصلاحطلبها انتظار داشتیم که پشت سر آقای پزشکیان بایستند. اما به دنبال این هستند که هرچه به آقای پزشکیان میگویند، او عمل کند. او رئیسجمهور است و میخواهد کشور را اداره کند. از طرفی برخی از دوستان گرچه برخورد منفی نمیکنند اما همراهی هم نمیکنند. ما معتقدیم که باید با دولت در اشتراکات همراهی جدی داشته باشیم. اشتراکات بین دولت و همه این گروهها از هر سلیقه زیاد است و باید روی اشتراکات کار کنیم.