شناسهٔ خبر: 69694831 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

ادامه حیات جامعه در گرو افزایش جمعیت و نیروی کار جوان است

معاون امور فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: یکی از بزرگ‌ترین ضربه‌ها که مسئله کاهش جمعیت ایجاد می کند این است که نیروی کار برای ادامه حیات جامعه کم می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، پنجمین نشست از سلسله نشست‌های هم اندیشی اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با موضوع بررسی سیاست‌های جوانی جمعیت ایران با تمرکز بر نقد و بررسی «گزارش جمعیتی ایران ۲۰۴۰ دانشگاه استنفورد: پویایی جمعیت ایران و فرصت پنجره جمعیتی» برگزار شد.

این نشست با حضور محمد چکشیان معاون امور فرهنگی و اجتماعی و نایب رئیس قرارگاه جوانی جمعیت وزارت کار و سازمان‌های تابعه، هادی بهداد دبیر قرارگاه جوانی جمعیت وزارت کار و مدیرکل دفتر آسیب‌های اجتماعی، فاطمه محمدبیگی رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی و ناظر مجلس در ستاد ملی جمعیت، محمدجواد محمودی رئیس مؤسسه تحقیقات جمعیت کشور و محمود مشفق دانشیار و رئیس پژوهشکده سیاستگذاری اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی و جمعی از پژوهشگران و کارشناسان حوزه جمعیت ایران برگزار شد.

دبیر قرارگاه جوانی جمعیت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان‌های تابعه در این نشست گفت: این وزارتخانه هم تکلیف سیاستی و هم عملکردی در حوزه جوانی جمعیت دارد.
وی افزود: اهمیت گزارش جمعیتی ایران ۲۰۴۰ دانشگاه استنفورد، مخاطب قرار داشتن جامعه نخبگانی و دانشگاهی به عنوان تصمیم سازان، و همچنین جامعه سیاست‌گذار و تصمیم گیران سیاستی هستند که هدف این نشست، آگاهی بخشی به این دو گروه مخاطب گزارش است.

بهداد افزود: پروژه ایران ۲۰۴۰ دانشگاه استنفورد، به عنوان مرکز تحقیقات آینده‌نگر در زمینه‌های مرتبط با توسعه بلندمدت ایران عمل می‌کند و ادعا می‌کند هدفش، تنها ارتقای همکاری علمی در موضوعات مربوطه است؛ اما این گزارش ظاهراً به دنبال این است مرجعیت علمی سیاست‌گذاران را از داخل به خارج کشور منتقل کند.

چالش فرصت شغلی به چالش اشتغال پذیری تغییر یافته است

معاون امور فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این نشست با بیان اینکه یکی از مسائل جدی تغییر پارادایم چالش فرصت شغلی به اشتغال پذیری است، گفت: مسئله اکنون نیروی کار متخصص و با مهارت است.

وی توضیح داد: فرصت شغلی مثل گذشته کم نیست و اکنون، فرصت‌های شغلی بیشتری برای یک فرد جویای کار وجود دارد ولی آنچه به عنوان چالش با آن روبرو هستیم کمبود نیروی ماهر است.

نایب رئیس قرارگاه جوانی جمعیت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان‌های تابعه گفت: یکی از بزرگ‌ترین ضربه‌ها که مسئله کاهش جمعیت، در کشوری ایجاد می‌کند، همین مسئله است. کاهش جمعیت علاوه بر تأثیر کمی و تأثیر کیفی هم پیدا می‌کند و نیروی کار برای ادامه حیات جامعه کم می‌شود.

هدف از سیاست‌های تحدید جمعیت از بین بردن تمدن ایران است

رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی و ناظر مجلس در ستاد ملی جمعیت در این نشست با بیان اینکه رشد جمعیت متضمن ایجاد کار است، خاطر نشان کرد: زنجیره تأمین اشتغال با جمعیت معنا و مفهوم پیدا می‌کند.

وی با اشاره به اینکه پنجره جمعیتی ایران هنوز بسته نشده است، تاکید کرد: ما باید از این فرصت هم برای فرزندآوری و هم اشتغال استفاده کنیم.

وی افزود: ما به عنوان یک سیاست‌گذار باید تسهیلات ازدواج و فرزندآوری را افزایش دهیم و الگوی اشتغال منعطف بانوان بر اساس خانواده محوری داشته باشیم چرا که طبق فرمایشات مقام معظم رهبری اصل بر خانواده محور بودن سیاست‌ها است.

گفتنی است در این نشست محمد جواد محمودی رئیس مؤسسه تحقیقات جمعیت کشور و محمود مشفق دانشیار دانشگاه علامه طباطبایی به نقد و بررسی گزارش جمعیتی ایران ۲۰۴۰ دانشگاه استنفورد پرداختند و پاسخگوی سوالات کارشناسان حاضر در جلسه نیز بودند.