شناسهٔ خبر: 69694787 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

ارتقای فرهنگ محیط زیست نیازمند همکاری مراکز علمی و رسانه‌ها است

سنندج_ مدیرکل محیط زیست کردستان گفت: ارتقا فرهنگ محیط زیست برای نسل حاضر و آیندگان نیازمند همکاری جامعه دانشگاهی، رسانه‌ها، مراکز علمی و عموم مردم و با وفاق جمعی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، فرزاد زندی ظهر سه شنبه در مراسم معارفه خود اظهار کرد: برای محیط زیست کردستان باید دست به دست هم دهیم و با تلاش برای به جلو بردن آن گام برداشت.

وی عنوان کرد: با تلاش، پشتکار و تجربه‌ای که داریم کل مجموعه برای حفظ محیط زیست کردستان گام بر خواهیم داشت.

مدیرکل محیط زیست کردستان اذعان کرد: کردستان دارای محیط زیست غنی و زیستگاه‌های ارزشمند و منابع طبیعی گرانبها است و استان با مساحتی معادل یک و هشت دهم درصد کشور معادل ۷ درصد روان آب‌های کشور را در اختیار دارد این میزان از روان آب‌ها ۳.۵ برابر میانگین کشوری است، که یعنی سرمایه ملی مایه حیات و غنای محیط زیست است.

وی تصریح کرد: کردستان محل تلاقی و سرچشمه ۳ حوزه آبخیز کشور یعنی دریاچه ارومیه، دریای خزر و خلیج فارس است و بیش از ۳۰ درصد هر کدام از این حوزه‌های آبخیز در کردستان قرار دارد.

مدیرکل محیط زیست کردستان گفت: شبکه روان آبی استان حجمی معادل ۵ میلیارد متر مکعب در سال دارد و مهمترین تکلیف سازمان محیط زیست پایش و مدیریت کیفیت منابع آبی است.

مدیرکل محیط زیست کردستان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بیش از ۷۵ درصد از منابع آبی برای مصرف آب شرب استان‌های همجوار و یا حق آبه‌ی زیستی از استان خارج می‌شود عملاً کیفیت پایش و کیفیت منابع آب در کردستان می‌تواند حق آبه هر سه حوزه آبخیزی را تحت تأثیر قرار دهد و به عبارتی حراست آن یک وظیفه ملی است.

زندی بیان کرد: با اعتبارات و امکانات استانی انجام این حراست از این روان آب‌ها نمی‌شود و از این حیث نیازمند توجه ویژه مقامات سازمانی و استانی برای تخصیص اعتبار برای ادای درست این تکلیف هستیم.

وی افزود: بزرگترین تهدید برای کیفیت این آب‌ها، فاضلاب‌های روستاهای بالادست سد است خصوصاً در سدهایی که مصرف آب شرب دارند لذا برای رفع این تهدید وزارت نیرو را باید مجاب کرد تا فاضلاب روستاها را مدیریت کند.

مدیرکل محیط زیست کردستان یادآور شد: عزم ملی و مساعدت مقامات استانی برای کاهش و رفع این مشکل ضروری است.

زندی بیان کرد: یکی دیگر از منابع ارزشمند استان زیست بوم غنی و متنوع تحت مدیریت سازمان است که مساحتی معادل ۸.۹ درصد از استان را به خود اختصاص داده و در کنار آن ۳۷۰ هزار هکتار جنگل باارزش بلوط در ۹ منطقه تحت مدیریت استان وجود دارد.

وی گفت: یکی از مناطق حفاظت شده، تالاب و دریاچه زریبار است دریاچه‌ای منحصر به فرد که سرمایه زیستی استان و منبع حیات تعداد زیادی از گونه‌های گیاهی و جانوری است و برای حمایت و پشتیبانی برای بهترین شیوه و شرایط ایده‌آل آرمانی از تالاب حفاظت و مدیریت کرد.

وی گفت: حراست از تالاب یکی از مطالبات اصلی مردم کردستان است و حفاظت و شرایط بهینه و ایده آل و اعتبارات ما با شرایط آن همخوانی ندارد.

زندی بیان کرد: ظرفیت دیگر استان کردستان بحث فرهنگی به گفته مقام معظم رهبری است که نماد بارز آن فعالیت ۴۰ سازمان مردم نهاد محیط زیستی است و برخی از این سمن‌ها بسیار ریشه دار و توانمند و منسجم هستند که دغدغه محیط زیست دارند و همکاری و تعامل گسترده و تنگاتنگ با آنها ارزشمند است.

وی بیان کرد: ارتقا فرهنگ محیط زیست برای نسل حاضر و آیندگان با همکاری جامعه دانشگاهی، رسانه‌ها، مراکز علمی و عموم مردم و با وفاق جمعی برای رفع مشکلات موجود که پیش برد اهداف محیط زیست است ضروری است.