وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد تعرفه واردات و رجیستری آیفون مبنای کارشناسی دارد. او همچنین تأکید کرد در صورت نیاز، پهنای باند مورد نیاز کشور تامین خواهد شد.
«ستار هاشمی» در گفتوگو با ایرنا درباره رجیستری و کاهش تعرفه واردات آیفون گفت: «موضع دولت و ما مشخص است و این هم مبنای کارشناسی دارد. اینطور نبوده که در یک جلسه به یک تصمیمی رسیده باشیم؛ جلسات متعدد کارشناسی در این خصوص برگزار شده است.»
هاشمی با اشاره به اینکه جلسات هم در دولت و هم خارج از دولت برگزار شده، توضیح داد از ابتدا همه همراه نبودهاند و افراد و کارشناسان مختلف نقطه نظرات و دغدغههای مختلفی داشتند.
به گفته وی از ابتدا در تلاش بودند تا نگاه کارشناسی، توافقسازی و اجماع وجود داشته باشد: «در جلساتی که ما بودیم دیگر مخالفی وجود نداشت، بنابراین خوب است که ادله و موضوعات کارشناسی شده شنیده شود بعد فکر میکنم دوستانی که اظهارنظری مبنی بر عدم همراهی میکنند، همراه خواهند شد.»
یادآور میشود پس از آزادسازی واردات آیفون 14 به بعد و کاهش تعرفه واردات آن از 96 به 15 درصد، «مصطفی میرسلیم» از این تصمیم انتقاد کرد.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتشار پستی در ایکس نوشت: «کاهش تعرفه و تسهیل واردات گوشیهای اپل تا موقعی که رفتاری خصمانه با نرمافزارهای ایرانی دارد، به مصلحت نیست.»
تأمین پهنای باند، متناسب با نیازهای کشور
«ستار هاشمی»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سوالی درباره افزایش پهنای باند اینترنت گفت: «بله، افزایش پنهای باند خواهیم داشت و طبیعتا متناسب با نیازهای که وجود دارد، افزایش پهنا باید تامین شود.»
هاشمی درباره اینکه آیا بستر لازم برای این کار فراهم است، به ایلنا گفت: «خیلی از اوقات تصور بر این است که بحث توسعه زیرساخت در لحظه و دفعتاً اتفاق میافتد، این درحالی است که مثل خیلی از کارهای دیگر نیاز به یکسری از تجهیرات فعال دارد، نیاز به توسعه فیبر دارد؛ زمانبر خواهد بود البته زمانش کمتر است اما به هر حال مانند کارهای توسعهای و زیرساختی یک مقداری زمان میطلبد.»
او با اشاره به اینکه بخشی از تجهیزات باید از خارج کشور تهیه شود و نهایتاً در مسیر سرویسدهی و خدمتدهی به مردم قرار گیرد، گفت: «اگر از نگاه راهبردی به موضوع نگاه کنیم، ما نگاهمان این است که این را تامین کنیم و انشاالله بتوانیم کیفیت را ارتقاء دهیم.»
در دولت سیزدهم، تأمین پهنای باند مورد نیاز یکی از مسائل مورد مناقشه بود. در حالی که وزارت ارتباطات بارها تاکید میکرد که محدودیتی برای تأمین پهنای باند ندارند، اما شواهد و سخنان برخی فعالان صنعت، چیز دیگری را نشان میداد.
به طور مثال «محمدحسن شانهساززاده»، رئیس هیئت مدیره شاتل، 19 مهر 1400 درباره افت کیفیت اینترنت گفت ظرفیت پهنای باند اینترنت کشور افزایش نداشته است.