شناسهٔ خبر: 69691950 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

نخستین «دستور کار طرح جامع با رویکرد نوین» تصویب شد

سرپرست دفتر طرح‌ریزی شهری و طرح‌های توسعه و عمران وزارت راه و شهرسازی از تصویب نخستین دستور کار طرح جامع با رویکرد نوین در شهر ارومیه خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، رامین ساعد سرپرست دفتر طرح‌ریزی شهری و طرح‌های توسعه و عمران گفت: شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه روز دوشنبه ۲۱ آبان سال جاری، نخستین «دستور کار طرح جامع با رویکرد نوین» در کشور را مربوط به شهر ارومیه تصویب کرد. این رویکرد برای نخستین‌بار پس از بیش از ۶۰ سال تهیه طرح جامع شهرهای کشور است که با نگاه کالبدی و مبتنی بر رویکردهای فیزیکی و ایستا به شهر است و این رویکرد نگاهی جامع‌نگر، مسأله محور و فراگیر به تهیه و تدوین طرح‌های جامع شهرها دارد.

ساعد با بیان اینکه چارچوب و اصول راهنمای این رویکرد در سال ۱۴۰۰ تهیه و به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری رسیده بود توضیح داد: «طرح جامع ارومیه»، به عنوان نخستین طرح جامع مبتنی بر این رویکرد و شرح خدمات، تهیه و به تصویب رسید. اتکای اصلی در این طرح‌ها مشارکت و خواست مردم و کنش‌گران جامعه محلی بوده و بیش از هر چیز بر تهیه اسناد تحقق‌پذیر و منعطف نسبت به آینده تاکید دارد.

تهیه طرح جامع ارومیه با تاکید بر حفظ اکوسیستم دریاچه ارومیه

سرپرست دفتر طرح‌ریزی شهری و طرح‌های توسعه و عمران ادامه داد: «دستور کار طرح جامع ارومیه» به عنوان بخش اول مطالعات طرح جامع رویکرد نوین، با شناسایی مهم‌ترین مسائل و روندهای حاکم بر توسعه شهری و فضایی در شهر ارومیه و پیرامون، محوریت آینده‌نگری خود را بر حفظ اکوسیستم دریاچه ارومیه و پیرامون آن، تأمین و تکمیل زیرساخت‌های ارتباطی از جمله تکمیل زنجیره‌های حمل و نقل عمومی و تأکید بر پیوند الگوهای مختلف حمل و نقل و توسعه مبتنی بر آن(TOD)، حفاظت و نوآرایی(Retrofit) و رونق‌بخشی بافت تاریخی شهر ارومیه و کنترل و مدیریت ساخت و سازهای خودرو و بی‌ضابطه محدوده و حریم این شهر پایه‌گذاری کرده است.

۳۳ طرح جامع با رویکرد نوین و نگاه مساله‌محوری در حال تدوین است

ساعد گفت: از تاریخ ابلاغ رویکرد نوین به استان‌ها، تاکنون ۳۳ طرح جامع با این رویکرد در دستور کار قرار گرفته و تصویب دستور کار طرح جامع ارومیه، شروعی برای حرکت در مسیر مشارکت شهروندان در تهیه طرح‌های شهری، و فراگیری و تحقق پذیری این طرح‌ها است. وی همچنین ابراز امیدواری کرد که به لحاظ کیفی و محتوایی و سطوح مشارکت پذیری و البته روش شناسی انجام مطالعات، هر طرح از استاندارد و سطح کیفی بهتری نسبت به طرح‌های پیشین برخوردار باشد.