شناسهٔ خبر: 69691322 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: تین نیوز | لینک خبر

وزارت راه برای رفع معضلات مسکن باید با انبوه‌ سازان مشارکت کند

صاحب‌خبر -

عضو هیئت مدیره انجمن انبوه سازان گفت: هم اکنون قیمت تمام شده هر متر مربع نهضت ملی ۱۸ میلیون تومان است که وزارت راه برای برون رفت از وضعیت فعلی بازار مسکن باید با انبوه سازان مشارکت کند.

وزارت راه برای رفع معضلات مسکن باید با انبوه‌ سازان مشارکت کند
تین نیوز |

عضو هیئت مدیره انجمن انبوه سازان گفت: هم اکنون قیمت تمام شده هر متر مربع نهضت ملی ۱۸ میلیون تومان است که وزارت راه برای برون رفت از وضعیت فعلی بازار مسکن باید با انبوه سازان مشارکت کند.

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، وضعیت بازار اجاره بها در کلان شهرها از جمله تهران به شدت بحرانی است و با توجه به آمارها بیش از ۵۰ درصد از خانوارها در تهران مستأجر هستند و این عدد حاکی از آن است که یک شکاف عمیق بین قدرت مالی مردم و قیمت مسکن وجود دارد، سهم مسکن بر سبد هزینه خانوار فشار سنگینی را وارد می کند؛ بر همین اساس شرایط فعلی بازار مسکن ضرورت ورود و تسهیل گری دولت را بیشتر از هر زمان دیگری نمایان می کند.

با توجه به نظریه عده زیادی از کارشناسان صنعت مسکن، تأمین زمین و منابع مالی دو بازوی مهم پیشرفت اهداف مسکن سازی در کشور به شمار می رود، زیرا یکی از موانع ساخت مسکن تأمین منابع مالی پروژه ها است تأمین زمین و منابع مالی دو بازوی مهم پیشرفت اهداف مسکن سازی در کشور به شمار می رود، زیرا یکی از موانع ساخت مسکن تأمین منابع مالی پروژه ها است که با نوسانات اقتصادی سال های اخیر با چالش جدی مواجه شده، بر همین اساس به نظر می رسد استفاده از سرمایه های خرد مردمی یک راهکار بسیار مؤثر برای رونق بخشی به بازار مسکن است، اما قطعاً این بازار نیازمند نوآوری خواهد بود.

همان طور که گفته شد، یکی دیگر از روش های تعادل بخشی به بازار مسکن، بهره گیری از ظرفیت پیش فروش مسکن است که زمینه جذب سرمایه های کوچک و مردمی را فراهم می کند؛ همچنین، استفاده از ظرفیت های استارتاپ های حوزه مسکن که روزبه روز در حال گسترش هستند، اهمیت زیادی دارد. این استارتاپ ها توانستند روش های نوینی مانند خرید و فروش متری مسکن را ارائه دهند که به ویژه برای اقشار جوان و کسانی که توان خرید کامل ندارند، بسیار چشمگیر است.

هزینه ساخت هر مترمربع نهضت ملی ۱۸ میلیون تومان است

در راستای عملکرد پروژه های مسکنی دولت، حسن محتشم عضو هیئت مدیره انجمن انبوه سازان مسکن در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه فراینده پروژه نهضت ملی مسکن دارد به سرنوشت مسکن مهر دچار می شود، گفت: دولت نمی تواند خود را قانع کند تا از تصدی گری در حوزه مسکن خارج شود، بر همین اساس تا زمانی که دخالت های دولت در بازار مسکن تداوم داشته باشد، نباید انتظار بهبود و رونق در این بازار داشته باشیم.

وی با اشاره به قیمت هر متر مربع واحدهای نهضت ملی مسکن، افزود: قیمت ساخت حدود ۸ میلیون تومان است که با تعدیل سازمان برنامه و بودجه به ۱۱ میلیون تومان هم می رسد، اما این هزینه غیرمفید است و متقاضیان باید برخی از هزینه ها را جداگانه پرداخت کنند؛ در مجموع هزینه مفید ساخت یک متر مربع واحد نهضت ملی مسکن حدود ۱۸ میلیون تومان است.

قیمت گذاری دستوری و تورم موجب توقف پروژه های ملی مسکن می شود

این مقام صنفی ادامه داد: طبق وعده رئیس جمهور شهید دولت سیزدهم، بنا بود تا سالانه یک میلیون واحد نهضت ملی مسکن ساخته و در بازار شود، اما با توجه به آمار و روند بازار در حال حاضر زیر ۱۰۰ هزار واحد هم تحویل متقاضیان نشده و روند ساخت در برخی از پروژه های نهضت ملی به دلیل وجود تورم و قیمت های دستوری کند پیش می رود یا رو به توقف شده است روند ساخت در برخی از پروژه های نهضت ملی به دلیل وجود تورم و قیمت های دستوری کند پیش می رود یا رو به توقف شده است. با توجه به این شرایط اگر وزارت راه و شهرسازی با انبوه سازان مذاکره نکند و از ظرفیت این صنعت ساختمانی بهره مند نشود، قطعاً نباید تحول چشمگیری در تولید مسکن انتظار داشته باشد.

عضو هیئت مدیره انجمن انبوه سازان مسکن تصریح کرد: اولویت وزارت راه و شهرسازی تأمین مسکن دهک های یک تا سه است، بنابراین این قشر از جامعه امکانات اقتصادی ضعیفی دارند و از سوی دیگر نیز مجلس بودجه ای برای این حوزه تعیین نشده است، بر همین اساس آورده متقاضیان و وام بانکی پاسخگوی قیمت تمام شده ساخت واحدهای مسکونی نیست. به عنوان مثال ساخت یک واحد ۷۵ متری نهضت ملی مسکن برای مصرف کننده بالای یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان هزینه دارد که از این مقدار برآورد شده را ۵۵۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی تأمین می کند و ماباقی هزینه را باید متقاضی متحمل شود.

وی یادآور شد: عده زیادی از متقاضیان توان بازپرداخت وام خرید مسکن را ندارند، دولت برای برون رفت از وضعیت موجود بازار مسکن باید با بخش خصوصی و انبوه سازان مشارکت و همکاری داشته باشد تا تولید مسکن در بازار رونق گیرد، همچنین از سوی دیگر دولت زمین مورد نیاز را در اختیار قرار دهد اما نه به صورت ۹۹ ساله، و به جای پول زمین به انبوه سازان واحد دهد، زیرا این پولی که دریافت می شود به متقاضی کمک می کند تا آورده وی در حد و اندازه اعلام شده، باشد.

وام خرید مسکن دردی از مستأجران دوا نمی کند

رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس در راستای اعطای وام خرید مسکن به متقاضیان، می گوید: با وجود پرداخت وام ۸۰۰ میلیون تومانی طرح نهضت ملی مسکن، مشکل متقاضیان همچنان حل نشده است و هزینه تمام شده یک واحد مسکونی امروزه به بیش از ۱.۵ میلیارد تومان می رسد.

همچنین وی تاکید می کند که بسیاری از مردم قادر به تأمین آورده اولیه و پرداخت اقساط سنگین آن نیستند؛ بر همین اساس باید زمین های موجود به مردم واگذار شود تا خودشان اقدام به ساخت کنند، البته باید متناسب با شرایط هر منطقه برنامه ریزی کرد و این نسخه واحد برای همه مناطق کشور نخواهد بود.

رئیس کمیسیون عمران مجلس بیان کرد: هم اکنون بیش از ۶ میلیون نفر فاقد مسکن در کشور وجود دارد هم اکنون بیش از ۶ میلیون نفر فاقد مسکن در کشور وجود دارد و ممکن است در صورت بی توجهی به خانه دار کردن این افراد تعداد مستأجران به بیش از ۸ میلیون نفر برسد که این امر علاوه بر تبعات اجتماعی، مسائل امنیتی نیز در پی دارد.

بانک ها به جای پرداخت تسهیلات مسکن، بنگاه داری می کنند

گفتنی است که مسکن یکی از نیازهای اولیه مردم بوده و دولت مردان بر اساس قانون اساسی برای تأمین سرپناه مردم وظایفی مشخصی دارند؛ بی تردید دولت و مجلس باید تمام توان خود را برای حل مشکلات حوزه مسکن به کار بگیرند. کمبود ساخت مسکن طی سال های گذشته موجب شده با ناترازی در عرضه و تقاضا مواجه شویم و این امر به افزایش سرسام آور قیمت مسکن و اجاره بها منجر شده است. کمبود ساخت مسکن طی سال های گذشته موجب شده با ناترازی در عرضه و تقاضا مواجه شویم و این امر به افزایش سرسام آور قیمت مسکن و اجاره بها منجر شده است

با توجه به گفته عده زیادی از کارشناسان حوزه مسکن، یکی از معضلات اصلی دولت و مجلس در حوزه مسکن عدم هدایت منابع مالی به این بازار است، زیرا منابع بانک ها به جای پرداخت تسهیلات ساخت مسکن به سمت بنگاه داری و خرید ساختمان های لوکس هدایت شده، بر همین اساس باید دولت در حوزه مدیریت بازار مسکن عملکرد مطلوب تری داشته باشد تا منابع مالی مربوطه به سمت ساخت مسکن منتهی شود.

همان طور که گفته شد، دولت باید با تسهیلگری زمینه تولید انبوه مسکن را در کشور را فراهم کند تا با کاهش هزینه ها مختلف تولید، امکان خرید خانه برای دهک های کم بضاعت جامعه فراهم شود، به نظر می رسد تنها با اجرا این روش ها شاهد تأثیر مثبتی هم در قیمت بازار خواهیم بود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید