شناسهٔ خبر: 69688690 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۲۲ آبان

جزئیات کمک مالی ایران به این کشورهای جهان

اقتصادنیوز : مجمع تشخیص مصلحت نظام دیروز تشکیل جلسه داد. در این جلسه دو موضوع اختلافی میان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان مطرح و پس از بحث و بررسی، حل اختلاف شد.

صاحب‌خبر -

نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های ۱۳۹۴،۱۳۸۴،۱۳۷۴،۱۳۶۴،۱۳۵۴ از هر دهه انتخاب شده است.

در سال ۱۴۰۳، اقتصادنیوز در «نیم‌قرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان می‌شود.

۲۲ آبان ۱۳۵۴؛ اعلام میزان کمک مالی ایران به کشورهای جهان

مجله بیزینس‌ویک در شماره اخیر خود متن مصاحبه‌ای را که نماینده آن مجله با شاهنشاه آریامهر به عمل آورده به این شرح چاپ کرده است:

شاهنشاه در پاسخ به این سوال که ایران چه مقدار پول به کشورهای جهان سوم داده است و آیا این کمک‌ها را ادامه خواهد داد، گفت: در سال گذشته ما هفت درصد درآمد ناخالص خود را در جهان خارج توزیع کردیم البته تمام این پول به کشورهای جهان سوم نرفته است؛ زیرا ما به کشورهایی مانند فرانسه و انگلیس نیز وام داده ایم اما هند بیش از یک میلیارد دلار، پاکستان اندکی کمتر و مصر نیز همین حدود دریافت کرده است.

ترکیه نیز بیش از یک میلیارد دلار البته نه به صورت کمک بلکه به شکل اعتبار دریافت کرده است. سودان و کشورهای آفریقایی نیز کمک هایی دریافت کرده اند.

شاهنشاه درباره همکاری اقتصادی میان ایران و آمریکا نیز گفتند: زود است بگویم پیشرفتی نداشته است. ما یک قرارداد کامل برای نیروگاه های هسته‌ای می خواهیم که هنوز امضا نکرده ایم هرچند تردیدی ندارم امضا خواهیم کرد؛ اما تاکنون چیزی امضا نشده است تنها جزئیات گسترده آن برنامه‌ریزی شده است.

۲ میلیون متر اراضی لویزان برای خانه‌سازی آماده می شود

اولین شرکت «آماده‌سازی زمین» در شرف تاسیس دو میلیون مترمربع از اراضی لویزان را برای اجرای طرح‌های آپارتمان‌سازی و شهرک سازی آماده خواهد ساخت.

در این شرکت بانک رهنی ایران 16 درصد، بانک رفاه کارگران 16 درصد و شرکت خانه‌سازی ایران وابسته به وزارت رفاه 16 درصد سهام در اختیار دارند.

بقیه سهام که 52 درصد است، در اختیار چندین شرکت خانه‌سازی و مهندسی مشاور می‌باشد. از دو میلیون مترمربع زمینی که شرکت جدیدالتاسیس در لویزان خریداری می‌کند، حدود 700 هزار مترمربع صرف خیابان بندی – مراکز عام المنفعه و فضای سبز خواهد شد و یک میلیون و سیصد هزار مترمربع آن به خانه‌سازی و آپارتمان‌سازی پیدا خواهد کرد.

تشکیل کمیسیون شاهنشاهی نظارت بر اجرای طرح‌های عمرانی

به فرمان شاهنشاه برای جلوگیری از اسراف و تبذیر و ایجاد نظام صحیح در اجرای طرح‌های عمرانی، کمیسیونی به ریاست آقای هویدا، نخست وزیر به نام «کمیسیون شاهنشاهی» تشکیل شده، این کمسیون با توجه به اصل چهاردهم  انقلاب، نظارت دقیقی بر اجرای طرح‌های عمرانی اعمال خواهد کرد به طوری که هزینه هر طرح بر مبنای قیمت‌های حقیقی که توسط کارشناسان تعیین می‌شود به پایان می‌رسد.

تصمیمات جدید برای تخلیه و ترخیص کالا در خرمشهر

دکتر فریدون مهدوی، وزیر بازرگانی و قائم‌مقام دبیرکل حزب رستاخیز ملت ایران که ریاست کمیته هماهنگی حمل و نقل، ترخیص و توزیع کالا از بنادر و گمرکات کشور را به عهده دارد در خرمشهر اعلام داشت.

وی توضیح داد که در حال حاضر بسیاری از کشتی‌هایی که در بنادر ایران در انتظار نوبت هستند، بین دو تا پنج هزار تن بار برای ایران دارند. به عبارت دیگر در حالیکه یک کشتی 18 هزار تنی می تواند یکجا 18 هزار تن بار را به ایران بیاورد، چندین کشتی این تعداد بار را وارد می‌کنند و لذا این موضوع باعث تجمع کشتی‌ها می شود، به خصوص باید به این نکته اشاره کرد که مانور هر کشتی برای پهلوگیری و ترک اسکله خود چند ساعت به طول می‌انجامد.

22 آبان 1374؛ لاستیک، روغن نباتی و کالاهای اساسی به زودی در سطح انبوه توزیع می شود

در جلسه ستاد پشتیبانی برنامه تنظیم بازار آقای هاشمی رفسنجانی، رئیس‌جمهور با تشکر از اقدامات انجام‌شده درخصوص سیستم بارکد ملی اظهار کرد: ایران در آستانه استفاده از این سیستم قرار گرفته و بهره‌گیری از این روش را برای اصلاح نظام توزیع امری لازم و ضروری می‌داند.

براساس این گزارش هم‌اکنون این مرکز در موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی شروع به کار کرده و آماده ارائه اطلاعات و تسهیلات لازم به واحدهای تولیدی، صادراتی و توزیعی است.

در گزارش ارائه‌شده ازسوی دبیرخانه ستاد با اشاره به روند افزایش تولید لاستیک به حد وفور در انبار کارخانه‌ها و همچنین بسیاری از کالاهای اساسی دیگر ازجمله روغن نباتی که از طریق بنادر وارد و تخلیه شده و میزان معتنابهی پنیر تولیدی در کارخانه‌های داخل، وزارت بازرگانی موظف شد، تدابیر لازم را هرچه سریع‌تر برای تخلیه، حمل و‌نقل و توزیع اقلام فوق به عمل آورد.

22 آبان 1384؛ لایحه استفاده از منابع مالی خارجی تایید شد

مجمع تشخیص مصلحت نظام دیروز تشکیل جلسه داد. در این جلسه دو موضوع اختلافی میان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان مطرح و پس از بحث و بررسی، حل اختلاف شد.

لایحه استفاده از منابع مالی خارجی (فاینانس) مصوب مجلس شورای اسلامی که مورد اختلافی بود که با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس‌کل بانک مرکزی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، رئیس کمیسیون اقتصاد مجلس شورای اسلامی و فقهای شورای نگهبان در دستور کار مجمع قرار گرفت.

در این جلسه، ابتدا گزارش کارشناسانه کمیسیون اقتصاد کلان، بازرگانی و اداری مجمع تشخیص مصلحت نظام ارائه و سپس دیدگاه‌ها و نظرات دولت، مجلس شورای اسلامی و فقهای شورای نگهبان مطرح شد. سپس اعضای مجمع، استدلال‌های خود را در قالب موافق و مخالف این لایحه اعلام داشتند و با توجه به اعلان نیاز و ضرورت ازسوی وزارت اقتصاد و دارایی، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و نامه رئیس دفتر ریاست‌جمهوری، نظر مجلس شورای اسلامی مورد تایید و تصویب قرار گرفت.