شفقنا آینده- خبرگزاری اسپوتنیک در گزارشی کوتاه نوشته که دانشمندان موفق به ساخت یک نانوسنسور یا نانوحسگر منحصربهفرد شدهاند که میتواند سرطان و بیماری آلزایمر را تشخیص دهد.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا از خبرگزاری اسپوتنیک؛ محققان دانشگاه ملی علم و فناوری مسکو یک نانوحسگر یا نانوسنسور غیرتهاجمی منحصربهفرد ساختهاند که میتواند سطح مس را در بدن اندازهگیری کند. به گفته دانشمندان این پروژه این یافته جدید فرصتهای جدیدی برای تشخیص و درمان بیماریهایی مانند آلزایمر و سرطان ایجاد خواهد کرد.
بر اساس نتایج این یافته جدید که در ژورنال شیمی تحلیلی منتشر شده؛ اندازهگیری سطح مس در بدن نقش مهمی در تشخیص و درمان بیماریهای مرتبط با اختلالات متابولیسم مس از قبیل بیماری آلزایمر، بیماری ویلسون، سندرم منکس و انواع سرطان دارد. محققان این پروژه همچنین توضیح دادهاند که تعیین دقیق سطح وجود مس در بدن، علاوه بر تشخیص و درمان بیماری، در زمینه ارزیابی اثربخشی داروهای جدید حاوی مس و مطالعه تجمع آنها در بافتهای بدن نیز میتواند ضروری و حیاتی باشد.
متخصصان دانشگاه ملی علم و فناوری مسکو یک سنسور با دقت بالا ایجاد کردهاند که میتواند غلظت فیزیولوژیکی مس را در زمان واقعی اندازهگیری کند. به گزارش محققان؛ پیشرفت این پروژه که در زمینه تعیین سطح مس در نمونههای مختلف بیولوژیکی، از سلولهای منفرد گرفته تا کلیت اندامهای بدن، با موفقیت مورد استفاده قرار گرفته؛ چشماندازهای جدیدی در زمینه تشخیص و بررسی بیماریهای مرتبط با اختلالات متابولیسم مس به وجود خواهد آورد.
گروه محققین دانشگاه ملی علم و فناوری مسکو به رهبری الکساندر یروفیف در حال حاضر چند سال میشود که روی ایجاد فنآوریهای نوآورانه پزشکی کار میکند که پیشرفتها و دستاوردهایش تشخیص و درمان بسیاری از بیماریها از قبیل آلزایمر، بیماری ویلسون، سندروم منکس و انواع مختلف سرطان را در آینده سادهتر از همیشه خواهد کرد.
گام بعدی این دانشمندان بعد از این سنسور؛ تولید دستگاهی خواهد بود که برای نظارت و پایش طولانیمدت سطح فلزات مختلف در موجودات زنده طراحی شده است.
متن کامل این مطلب را اینجا بخوانید