همسان سازی حقوق بازنشستگان یکی از مهمترین اقدامات دولتها برای حفظ قدرت خرید بازنشستگان و بهبود وضعیت معیشتی آنهاست. همسان سازی حقوق بازنشستگان با توجه به نرخ تورم و تغییرات هزینههای زندگی به گونهای انجام میشود که بازنشستگان بتوانند با حقوق خود زندگی مناسبی داشته باشند. در بسیاری از کشورها، همسان سازی حقوق بازنشستگان به عنوان یک سیاست اجتماعی جهت جلوگیری از فقیر شدن افراد پس از دوران خدمت مطرح میشود. همسان سازی حقوق بازنشستگان نه تنها به عدالت اجتماعی کمک میکند، بلکه از نارضایتی این قشر که سالها به کشور خدمت کردهاند، جلوگیری میکند. بنابراین، همسان سازی حقوق بازنشستگان یک امر ضروری است که نیازمند توجه مستمر و برنامهریزی دقیق از سوی دولتها میباشد.
پیام سازمان تامین جتماعی برای همسان سازی حقوق بازنشستگان
سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد؛ با عنایت به ارتقا سطح متناسبسازی مستمریها و اجرای دقیق طرح که مستلزم بهروزرسانی سیستمهای پرداخت است؛ وفق توافق بعمل آماده با کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی، مقرر شد؛ مبلغ متناسبسازی مستمریبگیران غیرحداقلبگیر، بر اساس جبران 90 درصد افت مستمری سال 1403 نسبت به مستمری زمان برقراری محاسبه شده و مطابق تکلیف قانونی برنامه هفتم پیشرفت، 40 درصد این مبلغ تحت عنوان متناسبسازی سال 1403، از آبان ماه و به همراه مستمری این ماه به حساب مشمولین واریز شود. شایان ذکر است اجرای این طرح در سالهای 1404 و 1405 نیز تداوم خواهد داشت به گونهای که در پایان سال سوم، 90 درصد افت ضریب، محقق گردد.
مبلغ اضافه شدن حقوق بازنشستگان
همچنین در صورتی که مبلغ متناسبسازی بازنشستگان غیرحداقلبگیر در سال 1403، کمتر از 10 درصد حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار در سال جاری باشد (مبلغ 7،166،184 ریال)، میزان افزایش تا این مبلغ ترمیم شده و در قالب حفظ قدرت خرید سال 1403 واریز میشود.
چند درصد حقوق بازنشسگان اضافه شد
در خصوص مستمریبگیران حداقلبگیر نیز که مشمول قانون متناسبسازی نمیباشند؛ با مساعدت سران محترم قوا و وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی سازوکاری برای پرداخت، پیگیری و اجرایی شد تا از همین ماه در خصوص این گروه از بازنشستگان عزیز نیز مبلغی به میزان ده درصد حداقل حقوق سال جاری (مبلغ 7،166،184 ریال) به نسبت سنوات پرداخت حق بیمه، پرداخت شود. این مبلغ در قالب حفظ قدرت خرید سال 1403 و به همراه مستمری ماه جاری واریز خواهد شد.
در پایان امید است با همکاری دولت محترم در تأمین منابع لازم جهت اجرای این قانون و تسویه رقم باقی مانده از ردیف رد دیون دولت به این سازمان که در قانون بودجه سال جاری پیشبینی شده، اجرای قانون متناسبسازی در ماههای آتی و پرداخت معوقات بازنشستگان معزز این سازمان متناسب با تأمین منابع مالی بدون هیچ خللی صورت پذیرد.
مصطفی سالاری یکشنبه شب ۲۰ آبان ۱۴۰۳ در آیین معارفه سرپرست شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی (شستا) افزود : کار در شستا بسیار مهم است ولی بدانیم که تغییرات مدیریتی در کشور نتیجه شرایط عمومی و یا اقتصادی است، تغییر در رأس شستا نتیجه تغییرات عمومی کشور، دولت چهاردهم و تأمین اجتماعی بوده و برای پیشبرد مناسبتر امور است.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با تشریح شرایط کنونی این سازمان و انتظارات از شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی اظهار داشت: در شرایط کنونی که متناسبسازی حقوق بازنشستگان در حال اجرا است با کمبود نقدینگی مواجه هستیم و شستا از حدود ۲۰ سال پیش تاکنون میتوانسته با افزایش سود متعلق به تأمین اجتماعی به ما کمک کند که به دلایل مختلف این سهم هماکنون کم است.
سالاری اظهار داشت: خدمت در شستا به دلیل اینکه دامنه ذینفعان آن نیمی از جمعیت کشور است و به جامعه کارگری و بازنشستگان تعلق دارد، از اهمیت و ارزش بالایی برخوردار است و به همین دلیل دکتر سعیدی این مسئولیت را پذیرفت.
وی افزود: انتظار بازدهی و سود بیشتر از شستا را داریم و باید سهم بیشتری را با ارتقای بهرهوری و اصلاحات ساختاری به سازمان تأمین اجتماعی بدهد. ولی غیر از بحث مالی و پولی سرمایه اجتماعی شستا هم بسیار مهم است. اگر شستا خوشنام باشد این موضوع به تأمین اجتماعی سرایت میکند؛ نباید اعتبار اجتماعی سازمان زیان ببیند لذا این اعتبار باید در خدمت جامعه کارگری و بازنشستگان عزیز باشد.
سالاری تأکید کرد: معتقد به حاکمیت شرکتی هستم و بر اساس این حاکمیت، ساختار باید طبق تعریف قانون تجارت و تقسیم وظایف تنظیم شود. اگر این امر صورت بگیرد شستا بهتر خواهد توانست توقعات سازمان و جامعه کارگری و بازنشستگان را تأمین کند.
محمدرضا سعیدی سرپرست شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی(شستا) نیز در این مراسم ضمن تشکر از اقدامات مدیرعامل سابق شستا اظهار داشت: اولین حضور من در شستا مربوط به سالهای دور و همکاری با شرکت داروپخش بود و سپس به تیپیکو رفتم؛ با آنکه رشته دانشگاهی من شیمی است اما رشته اصلی من مدیریت کسبوکار و نوآوری است. قرار بود برای همکاری با بخش خصوصی مشغول شوم اما در نهایت خدمت به جامعهی کارگری و بازنشستگان را ترجیح دادم.
وی ادامه داد: مجموعه شستا میراث بزرگ صنعتی و سرمایهگذاری کشور است و متأسفانه دچار اشکالات عدیده بوده که البته بخشی از رفع این اشکالات در دستان ما نیست.
سعیدی با بیان اینکه سالها حضور در شستا موجب آن شده که اشکالات آن را به خوبی درک کنم افزود: اشکال اصلی شستا، سرعت سریع تغییر مدیران و همچنین حضور افراد غیرشایسته در پستهای تخصصی و جایگاههای خاص است.
وی تاکید کرد: کار شستا بررسی سرمایهگذاری در بهترین جاهاست و لازم است نقش اصلی هلدینگهای تخصصی را هم به آنها بازگردانیم و باید با کمک یکدیگر شستا را به ریل اصلی آن که مجمعداری است بازگردانیم. مجمع اصلی شستا، سازمان تأمین اجتماعی است.
سعیدی افزود: من در مسیر کاری به سه اصل اساسی معتقد هستم، دانش، مهارت و پاکدستی. این سه اصل است که با آن بنگاهداری را دنبال میکنیم. برای من سیاسی بودن و غیرسیاسی بودن ملاک نیست و در طول سالهای مختلف با طیفی از اندیشهها کار کردهام؛ ضمن این که جریان سیاسی را در بنگاههای اقتصادی سم میدانم.
سرپرست شستا گفت: لذا قدردانی کسی که دانش، مهارت و پاکدستی داشته باشد هستیم و باید این رویه را تقویت کنیم تا بازده داراییهای شستا را افزایش دهیم. هم اکنون در شستا با نامی بزرگ، دچار بازدهی کم است. باید این بازدهی را ارتقا دهیم و این مسیر را جلو ببریم.
وی تأکید کرد: تلاش میکنم به سمت بازدهی بالا و سود، افزایش میزان نقدشوندگی، افزایش دریافت سود و کاهش ریسک سرمایهگذاری حرکت کنیم.
همچنین عارف نوروزی مدیرعامل سابق شستا با تأکید بر اینکه ما مکلف هستیم از شروع صبح مسئولیت خود را در قبال خداوند عمل کنیم، گفت: من همواره نگاهم به کار تکلیفی و عبادی است و مادامی که تکلیف و بار بر گردن است باید به نحو احسن آن را انجام داد؛ زیرا تا هنگام مرگ تکلیف و بار بر گردن انسان قرار دارد.
وی تصریح کرد: شستا شرکتی است که با چالشهای متعددی روبهرو است و در سطح توسعه زیادی پیدا کرده اما در برخی جاها از عمق لازم برخوردار نشده است. اگر از من در آینده کمک و مشورتی بخواهند، بدون ملاحظه این کار را خواهم کرد؛ زیرا شستا متعلق به کارگران، قشر ضعیف جامعه و صاحبان اصلی انقلاب است.
بالاخره تکلیف همسان سازی حقوق بازنشستگان مشخص شد
مصطفی سالاری با اشاره به وضعیت منابع و مصارف این سازمان اظهار داشت: برای اینکه در چند ماه باقیمانده از سال جاری، تمامی خدمات خود، از جمله هزینههای درمان مستقیم و غیرمستقیم، را بهموقع پرداخت کنیم و همچنین مستمریها و سایر تعهدات را تأمین نماییم، با وجود اجرای متناسبسازی از این هفته و معوقه های موجود به مراکز درمانی و همکاران، باید ماهانه ۹۰ هزار میلیارد تومان تأمین مالی کنیم.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی تأکید کرد: برای تأمین این منابع، علاوه بر وصول حق بیمهها، باید سود سهام شرکتهای بخش اقتصادی را دریافت کنیم و همچنین از وصول مطالبات خود از دولت بهرهمند شویم، که البته این مطالبات غیرنقدی است و باید به نقدینگی تبدیل شوند.
منبع: تسنیم
سیر تا پیاز سپهر ساعتچی و کلیپ مبتذل رشت + فیلم ها و تصاویر
ثبت نام وام یارانه از این لینک
آدرس محل عرضه بنزین سوپر
محمد علی سلامت متجاوز مشهور اعدام شد + فیلم و جزئیات
آغاز حذف یارانه نقدی این دهک ها | آموزش اطلاع از دهکبندی خانوار در hemayat.mcls.gov.ir + جزییات
ترامپ در حال آمادهسازی یک توافق هستهای جدید با ایران
ترامپ بیماری روانی است ؛ افول مغزی ترامپ لو رفت
نتایج نهایی انتخابات آمریکا ؛ و جشن پیروزی ترامپ و سخنانش
حذف این گروه از همسان سازی حقوق + جزئیات