انتخاب الیز استفانیک از سوی دونالد ترامپ به عنوان سفیر آتی آمریکا در سازمان ملل در حالی است که او اعلام کرده رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده سیاست «فشار حداکثری» علیه جمهوری اسلامی ایران را از سر خواهد گرفت.
الیز استفانیک روز ٨ آبان نیز در مصاحبهای با فاکسنیوز مدعی شده بود که پلیس فدرال آمریکا، افبیآی، تلاشهای جمهوری اسلامی برای مداخله در انتخابات آمریکا را «لاپوشانی» میکند.
او ۵ مهر سال جاری به همراه تام کاتن، سناتور ارشد جمهوریخواه از ایالت آرکانزاس، در نامهای به جو بایدن دولت او را به «جسور کردن» جمهوری اسلامی و توانا کردن این حکومت برای پیشبرد چشمگیر تواناییهای هستهای خود بدون ترس از عواقب آن متهم کرد.
«مماشات» بایدن با جمهوری اسلامی در برنامه هستهای و حملات مکرر گروههای نیابتی جمهوری اسلامی به نیروهای آمریکایی، از دیگر مسائل مورد اشاره استفانیک و کاتن در نامهشان است که به امضای دهها قانونگذار دیگر نیز رسید.
این در حالی است که دولت جو بایدن در چهار سال گذشته با استفاده از ابزارهای مختلف از جمله تحریم مقامات و نهادهای مختلف جمهوری اسلامی با اقدامات بیثباتکننده جمهوری اسلامی و ععدول حکومت ایران از تعهدات هستهایاش مقابله کرده است.
سفیر منتخب دونالد ترامپ برای سازمان ملل متحد در ٣۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ نیز در حمایت از تظاهرات مردم ایران علیه «علی خامنهای و رژیم او» گفته بود زمان آن رسیده که جو بایدن از مردم ایران علیه «ملاها و رژیم تررویستی آنها» پشتیبانی کند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا، الیز استفانیک، عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان از نیویورک و رئیس فراکسیون جمهوریخواهان این مجلس، را به عنوان سفیر آتی ایالات متحده در سازمان ملل برگزید.
ترامپ با انتشار بیانیهای استفانیک را «یک مبارز بسیار نیرومند، سختکوش، و باهوش» در مسیر پیشبرد ایده «آمریکا نخست» خواند.
این قانونگذار ارشد جمهوریخواه نیز ضمن قدردانی از کاندیداتوری خود گفت مشتاقانه منتظر کسب رای اعتماد اعضای مجلس سنا است.
الیزه استفانیک ۴۰ ساله و دارای مدرک کارشناسی در رشته «حکومت» از دانشگاه هاروارد است.
او چهارمین قانونگذار ارشد جمهوریخواه در مجلس نمایندگان و از چهرههای حامی اسرائیل است و با تظاهرات حامیان فلسطینیان در دانشگاههای آمریکا و کشورهای غربی بهشدت مخالف بود.
استفانیک پاییز سال گذشته در جریان جلسه استماع کنگره از روسای دانشگاههای هاروارد، پنسیلوانیا، و امآیتی پرسشهای دشواری در ارتباط با نحوه تعامل آنها با تظاهرات ضداسرائیلی در محوطه این دانشگاهها مطرح کرد. به دنبال این جلسه، روسای دانشگاههای هاروارد و پنسیلوانیا از سمتهای خود استعفا کردند.
او در انتقاد از تصمیم بایدن مبنی بر وقفه در ارسال یک محموله تسلیحات به اسرائیل گفته بود چنانچه اسرائیل به تسلیحات لازم برای کسب «پیروزی کامل» دست نیابد، آمریکا ممکن است با حملهای تروریستی همانند حمله ٧ اکتبر مواجه شود.
∎