به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، به گفته این وزارتخانه، الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس در ۵ نوامبر نامهای را به ولادیمیر پوتین، همتای روس خود ارسال و در آن آمادگی این کشور را برای پیوستن به بریکس به عنوان یک کشور شریک اعلام کرد.
این سند توسط ماکسیم ریژنکوف وزیر امور خارجه این کشور به بوریس گریزلوف سفیر روسیه در بلاروس طی یک دیدار شخصی تحویل داده شد.
مالزی از دریافت دعوتنامه برای پیوستن به بریکس به عنوان عضو شریک این سازمان خبر داد.
به گفته وزارت امور خارجه بلاروس پاسخ رسمی به دعوت نامه کتبی بخش مهمی از رویه مورد توافق کشورهای عضو برای به دست آوردن وضعیت شریک است. از این لحظه به بعد، این کشور به عنوان یک کشور شریک رسمی بریکس در نظر گرفته میشود.
بعد از این اعلامیه بلاروس به عنوان یک کشور شریک میتواند به طور دائم در نشستهای ویژه بریکس و نشست وزرای خارجی این گروه شرکت کند. شرکا همچنین میتوانند به اسناد نهایی بریکس ملحق شوند.
لوکاشنکو پیش از این در مصاحبه با روزنامه روسی «ایزوستیا» در حاشیه اجلاس سران بریکس در قازان اعلام کرد که بلاروس به کشور شریک این اتحادیه تبدیل شده است.
بریکس یک سازمان بین دولتی است که نام آن از اختصار پنج کشور اصلی عضو آن (برزیل-روسیه-هند-چین و آفریقای جنوبی) گرفته شده است. این سازمان در سال ۲۰۰۶ ایجاد شد. روسیه در اول ژانویه ۲۰۲۴ ریاست این انجمن را بر عهده گرفت.
علاوه بر اعضای اصلی و بنیانگذار، اکنون مصر، اتیوپی، ایران، امارات متحده عربی و عربستان سعودی نیز به عضویت آن درآمده اند. شانزدهمین اجلاس بریکس با حضور سران کشورها از ۲۲ تا ۲۴ اکتبر (اول تا سوم آبان ماه) در قازان روسیه برگزار شد.
نمایندگان بیش از ۳۰ کشور از جمله دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهوری ایران و روسای جمهور برخی دیگر از کشورها همچون چین و آفریقای جنوبی و نخست وزیر هند در این اجلاس حضور داشتند.
این اولین بار بود که اعضای اصلی و سران کشورهای جدید عضو بریکس در این اجلاس به طور هم زمان حضور داشتند.
∎