به گزارش خبرنگار علمی و فناوری خبرگزاری برنا، مسابقات اوراسیا رباتیک و هوش مصنوعی ۲۰۲۴ به همت فدراسیون جهانی رباتیک و هوش مصنوعی (فیرا) با حضور بیش از هزار دانشآموز از هشت کشور منطقه اوراسیا، از ۱۷ تا ۱۹ آبان در شهر وان ترکیه برگزار شد.
این رقابتها که با هدف تبادل دانش و توسعه همکاریهای علمی و آموزشی برگزار میشود، زمینهساز رشد و تبادل اطلاعات بین تیمهای شرکتکننده و ارتقای سطح آموزشی و مهارتی جوانان در این حوزه است.
در مراسم اختتامیه این مسابقات که در تاریخ ۱۹ آبان برگزار شد، یکی از تیم های ایرانی متشکل از اعضایی از جمله سامیار اکبر، سامیار رضا سلطانی، و کیان کربلایی، موفق به کسب مقام اول در لیگ "Warehouse" شد.
این موفقیت تیم ایرانی نه تنها نمایانگر سطح بالای دانش و مهارت در حوزه رباتیک و هوش مصنوعی است، بلکه میتواند به ایجاد همکاریهای علمی با دانشگاهها و مراکز علمی سایر کشورها منجر شود.
پیشتر، به گفته صادق نژاد، نایب رئیس فدراسیون جهانی رباتیک و هوش مصنوعی، این مسابقات با هدف همافزایی بیشتر بین کشورهای عضو برگزار شد و همکاریهای بینالمللی را تقویت میکند. همچنین، او به برگزاری اولین مسابقات بینالمللی آسیا و اقیانوسیه در پاییز امسال (آبان ۱۴۰۳) در ترکیه اشاره کرد که بزرگترین رویداد ورزشی رباتها در منطقه خواهد بود.
سروش صادق نژاد، رئیس کمیته ملی ایران در این خصوص اظهار کرد: مسابقات جهانی رباتیک فیرا امسال، برای اولین سال، به همت فدراسیون جهانی رباتیک و هوش مصنوعی فیرا، در شهر وان کشور ترکیه برگزار میشود. این مسابقات در دو بخش دانش آموزی و دانشجویی و در تاریخهای ۱۶ الی ۱۹ آبان ماه جاری در قالب ۱۳۰ تیم از ۸ کشور در حال برگزاری است. ایران نیز در بخشهای دانش آموزی و دانشجویی در این رقابتها حضور دارد.
عضو هیئت رئیسه فدراسیون جهانی رباتیک فیرا افزود: برگزاری منظم این رقابتها در ایران و همچنین حضور گروههای موفق ایرانی در رقابتهای بین المللی میتواند زمینه ساز تبادل اطلاعات بین تیم ها؛ حضور تیمهای موفق در کنار یکدیگر و شکل گیری فعالیتهای مشترک با دانشگاهها و مراکز علمی دیگر کشورها باشد. همچنین با توجه به توسعه علوم هوش مصنوعی و رباتیک در دنیا و نگاه ویژه ایران به این مقوله، توسعه و ترویج این موضوع و همچنین نگاه آموزشی و مهارتی در میان نسل جوان کشور میتواند زمینه کشف استعدادها، هدایت آنها به سمت نیازهای واقعی کشور و همچنین توسعه اقتصاد دانش بنیان را رقم بزند. این علم روز دنیا که بسیاری از صنایع مختلف را در بر میگیرد؛ علاوه بر توسعه اقتصاد دانش بنیان و ایجاد خودکفایی در بسیاری از صنایع؛ به نخبگان ایرانی برای راه اندازی کسب و کارهای نوپا کمک خواهد کرد که زمینه ساز ایجاد نگرشی جدید در فعالیتهای علمی و پژوهشی، توسعه هرچه بهتر و مطلوبتر استارت آپهای این حوزه و توسعه دانشگاههای نسل سوم کشور را فراهم خواهد کرد.
وی افزود مسابقات جهانی رباتیک و هوش مصنوعی فیرا ۲۰۲۴ اوراسیا که در شهر وان ترکیه برگزار میشود، یکی از بزرگترین رویدادهای بینالمللی در زمینه رباتیک، هوش مصنوعی، مکاترونیک و اتوماسیون است. این مسابقات که در سال ۲۰۲۴ برگزار خواهد شد، بستری را برای رقابت بین تیمهای نخبه از سراسر جهان فراهم میکند تا نوآوریها و تواناییهای خود را در حوزههای مرتبط با فناوریهای پیشرفته به نمایش بگذارند. هدف اصلی مسابقات فیرا (FIRA) ترویج و توسعه علم و فناوری در حوزه رباتیک و هوش مصنوعی است و در این راستا، تیمهای شرکتکننده به طراحی و ساخت رباتهای خودمختار و سیستمهای هوشمند میپردازند. مسابقات شامل چالشهای مختلفی است که از کاربردهای صنعتی تا سناریوهای شبیهسازیشده از زندگی روزمره را پوشش میدهد و تیمها را به رقابت در زمینههای نوآوری و خلاقیت تشویق میکنده. همچنین شهر وان با موقعیت جغرافیایی ممتاز و زیرساختهای مناسب، میزبان این دوره از مسابقات خواهد بود. شرکتکنندگان و علاقهمندان از سراسر جهان میتوانند از تجربه حضور در این شهر تاریخی و فرهنگی بهرهمند شده و از دستاوردهای علمی و فناوری روز دنیا در یک محیط پر از تعامل و همافزایی لذت ببرند.
رئیس کمیته ملی رباتیک فیرا اظهار کرد: با برگزاری منظم مسابقات فیرا اوراسیا که امسال نیز در اوایل آبان ماه سال ۱۴۰۳ برگزار میشود، کمیته بین المللی رباتیک فیرا اوراسیا سعی دارد تا با همکاری مجامع بین المللی بتواند در توسعه این دانش در کشورهای منطقه و افزایش مهارت علاقهمندان به این حوزه گام بردارد.
نائب رئیس فدراسیون جهانی رباتیک و هوش مصنوعی فیرا افزود: نگاه ویژه کشورهای منطقه به این علم و همچنین برنامههای راهبردی تدوین شده آن در برخی از کشورهای همسایه، نشان دهنده اهمیت این حوزه در صنعت و توسعه کشورها بوده و سیاست گذاران را ملزم میکند که برنامه ریزی؛ جهت دهی و سرمایه گذاری درستی در این بخش انجام دهند. شهر وان با موقعیت جغرافیایی ممتاز و زیرساختهای مناسب، میزبان این دوره از مسابقات خواهد بود. شرکتکنندگان و علاقهمندان از سراسر جهان میتوانند از تجربه حضور در این شهر تاریخی و فرهنگی بهرهمند شده و از دستاوردهای علمی و فناوری روز دنیا در یک محیط پر از تعامل و همافزایی لذت ببرند. الحمدالله نگاه و برنامههای کشور در این حوزه و همچنین راه اندازی سازمان ملی هوش مصنوعی که مطابق با اسناد بالادستی و تحول گرایانه موجود صورت پذیرفت و همچنین گامهایی که بخشهای مختلف دولتی و خصوصی در حوزه هوش مصنوعی و علوم وابسته آن در کشور دنبال میکنند، نوید آن را میدهد که بتوان با یک انسجام ملی و با به کارگیری از ظرفیت تمامی نخبگان، دلسوزان و صاحبنظران این حوزه برنامه استراتژیک جامعی را برای کشور ترسیم کنیم تا بتوانیم گام به گام همراه با پیشرفتهای صورت گرفته در سطح جهانی، از غافله این علم جا نمانیم.
وی اظهار کرد: امیدوار هستیم تا با نگاه ویژهای که دولت پزشکیان در ادامه خواهند داشت، ضمن ایجاد امید و همدلی در نسل جوان کشور، سرمایههای انسانی اعم از اساتید، دانشجویان و دانش آموزان کشورمان را بیش از پیش فعال کنیم تا با سرمایه گذاریهای به موقع و استفاده از ظرفیتهای داخلی و بین المللی با تمام توان برای ایران و برای عزت ایرانی با افتخار تلاش کنند.
انتهای پیام/