شناسهٔ خبر: 69677266 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: رادیو فردا | لینک خبر

فواید قابل توجه افزودن حبوبات به رژیم غذایی برای سلامتی بدن

صاحب‌خبر -

مطالعه‌ای تازه نشان می‌دهد که اضافه کردن لوبیا، نخود و عدس به رژیم غذایی روزانه می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر سلامتی افراد داشته باشد.

نتایج این مطالعه که اخیراً در کنفرانس آکادمی تغذیه و رژیم‌های غذایی در مینیاپولیس ارائه شده، نشان می‌دهد که اضافه شدن یک یا دو وعده لوبیا به رژیم غذایی، منجر به افزایش قابل توجهی در مواد مغذی مهم می‌شود که بسیاری از افراد کمبود آن را دارند؛ از جمله فیبر غذایی، منیزیم، پتاسیم و آهن.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیهٔ وزارت بهداشت ایران اخیراً اعلام کرده بود که میزان دریافت روزانه فیبر در رژیم غذایی مردم ایران ۱۲ تا ۱۳ گرم است که این تقریبأ نصف حد توصیه شده و استاندارد جهانی است.

کریستوفر گاردنر، دکترای تحقیقات تغذیه و استاد دانشگاه پزشکی دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا، می‌گوید: «این تجزیه و تحلیل به شواهد قابل توجهی افزوده است که نشان می‌دهد حبوبات می‌توانند سلامت قلب را بهبود بخشیده، مدیریت وزن را آسان‌تر کنند و خطر بیماری‌های مزمن مانند دیابت نوع ۲ و سرطان را کاهش دهند».

دکتر جولی گاردن-رابینسون، متخصص تغذیه و غذا در دانشگاه ایالتی داکوتای شمالی، نیز توضیح می‌دهد که غذاهای غنی از فیبر و پروتئین مانند لوبیا به ما کمک می‌کنند تا احساس سیری کنیم. او افزود: «وقتی لوبیا بخشی از رژیم غذایی معتدل در زمینه کالری‌ها و کم چربی باشد، می‌تواند به مردم کمک کند تا وزن خود را مدیریت کنند.»

ایلین هون، کارشناس تغذیه در برنامه مراقبت دیابت پزشکی استنفورد، نیز بر اهمیت فیبر موجود در لوبیا تأکید کرده و می‌گوید: «اسیدهای چرب زنجیره کوتاه که از تخمیر فیبر غذایی در حبوبات تولید می‌شوند، میکروب‌های سالم روده را تقویت و به تنوع آن‌ها کمک می‌کنند. مصرف فیبر غذایی همچنین با کمک به پیشگیری از یبوست، به سلامت گوارشی کمک می‌کند.»

این تحقیق همچنین نشان می‌دهد که لوبیا و سایر حبوبات می‌توانند به ما کمک کنند تا غذاهای کمتر سالم را راحت‌تر از رژیم غذایی خود حذف کنیم.

گاردنر خاطرنشان می‌کند که هنگام ارزیابی فواید سلامتی لوبیا، باید به آنچه که لوبیا را با آن جایگزین می‌کنید نیز فکر کنید و دانسته تصمیم بگیرید. او می‌گوید: «به عنوان مثال، جایگزینی لوبیا به جای نان سفید، شکر افزوده، یا گوشت قرمز قطعاً از نظر مواد مغذی فایده‌ای دارد. اما اگر لوبیا را به جای آجیل جایگزین کنید، تفاوتی واضح نیست. آجیل‌ها منابع خوبی از فیبر و چربی‌های غیر اشباع هستند.»

در پایان، این مطالعه تأکید دارد که اضافه کردن لوبیا و سایر حبوبات به رژیم غذایی ممکن است راحت‌تر از آنچه فکر می‌کنید باشد.

مردم در سراسر جهان، برای قرن‌ها، به طور گسترده‌ای مقادیر زیادی لوبیا و حبوبات را مصرف کرده‌اند، و این حبوبات به طور گسترده‌ای چه در غذاهای لاتین، خاورمیانه‌ای، هندی، آفریقایی و آسیایی استفاده می‌شود.