به گزارش شهدای ایران به نقل ازفارس، حتی همان روزی که در چهاردهم دیماه ۱۳۹۸ نادره رضایی به سمت مدیرعاملی انتشارات مهم و باسابقه علمی فرهنگی منصوب شد بسیاری از رسانهها از انتصابش شوکه شده شدند و انتقادات بسیاری را برای این انتصاب مطرح کردند، انتقاداتی که همین امروز هم در سراسر فضای نت قابلدسترسی است.
۱. کارنامه ضعیف مدیریت در حوزه نشر
خبرگزاری مهر در گزارشی با عنوان «یک انتصاب پرحاشیه در انتشارات علمی و فرهنگی/خداحافظی کوثری» به این مسئله انتقاد کرده و در بخشی از آن نوشت «با انتصاب یک شخصیت پرحاشیه به سمت مدیرعاملی انتشارات علمی و فرهنگی مسعود کوثری از این مؤسسه خداحافظی کرد.
این انتخاب بحثبرانگیز در حالی امروز صورت پذیرفت و رضایی در سمت تازه معارفه شد که انتشارات علمی و فرهنگی در دوران حضور مسعود کوثری از موقعیت مناسبی در تولید و فروش محصولات فرهنگی بهره میبرد.»
پس از گذشت مدتی از مدیریت رضایی در انتشارات علمی و فرهنگی، برخی رسانهها و فعالان فرهنگی نسبت به عملکرد او در این مجموعه اعتراض کردند. یکی از اصلیترین انتقادات، افزایش بدهیهای چند دهمیلیاردی این انتشارات بود. باتوجهبه گزارشها، این افزایش بدهیها در حالی رخ داد که انتشارات علمی و فرهنگی با بودجهای قابلتوجه اداره میشد و پیش از آن سودآور بود.
۲. ساخت یک فیلم ناموفق در ایران خودرو؛ بدون عملکرد ملموس در هلال احمر
بعد از پایان کار رضایی در وزارت کار، وی بهعنوان مشاور مدیرعامل ایران خودرو در حوزه مسئولیتهایی اجتماعی انتخاب شد. چند معاهده و البته ساخت فیلم سینمایی صفر تا سکو با کارگردانی مسئله دار تمام عملکرد رضایی در ایرانخودرو بود.
مدیرعامل ایران خودرو بعد از مدتی دستگیر شد، بلافاصله رضایی سر از جمعیت هلال احمر درآورد و در سمت مشاور اجتماعی رئیس جمعیت هلال احمر مشغول به کار شد؛ عملکردی از این دوران مدیریتی او در دسترس نمیباشد. چندی بعد هم پیوندی رئیس جمعیت هلال احمر دستگیر شد.
پیش از این نادره رضایی در سمتهایی متفاوتی حضور داشته است به طور مثال، او در کمیته انتخاب معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در دولت پزشکیان نقش داشت و در ستاد انتخاباتی حسن روحانی نیز به عنوان رئیس کمیته اقشار ستاد بانوان حضور داشت.
همچنین، مسئولیت بخشهای مهمی از جمله شرکتهای بازرگانی کتاب گستر، فرهنگ فیلم تهران، و چاپ و نشر کتیبه، که هر سه وابسته به انتشارات علمی و فرهنگی بودند، به او سپرده شده بود. بودجه سالانه این شرکتها در آن سالها حدود ۲۰ میلیارد تومان بود که با نرخ روز دلار، به مبلغی بین ۷۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومان میرسید.
۳. شروع زندگی کاری با رزومه تأسیس شرکت و فعالیت در حوزه طباخی!
یکی از نکات جالب درباره نادره رضایی این است که او علاوه بر فعالیتهای فرهنگی و سیاسی، در زمینه طباخی و آشپزی نیز تجربه دارد؛ مطابق با اطلاعات موجود او شرکتی به نام «تعامل اندیشان پویا» تأسیس کرده و فعالیتش را در زمینه طبخ غذا و ارائه خدمات برای کنفرانسها و همایشها شروع کرد.
خبرگزاری آنا در زمان انتصاب رضایی در انتشارات علمی فرهنگی در گزارشی با عنوان « مدیرعاملی بزرگترین بنگاه انتشاراتی کشور با رزومه «طبخ غذا»/ پشت پرده انتصاب «نادره رضایی» چیست؟ » به این نکته اشاره کرد.
رئیس هیئت مدیره این شرکت نیز محسن بیگلربیگی بود، فردی که در ستاد روحانی مسئول فضای مجازی بود و بعداً به عضویت هیئت مدیره شرکت پتروشیمی غدیر درآمد.
۴. حاشیههای حقوق نجومی رضایی
در سال ۱۳۹۹، روزنامه صبح نو و برخی از فعالان مجازی از حقوق ۱۸ میلیون تومانی نادره رضایی در انتشارات زیرمجموعهاش خبر دادند. حقوق اداره کار در این سال ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان بود.
۵. عدم آشنایی با حوزه هنر وزارت ارشاد
بعد از انتصاب نادره رضایی با بسیاری از هنرمندان صحبت کردیم، فضای جامعه هنری نیز پس انتصاب خانم رضایی بهگونهای است که گویی اکثر هنرمندان به دلیل عدم شناخت از او و همچنین عدم شناخت متقابل او از جامعه هنری سیاست سکوت را در پیش گرفتهاند و نظارهگر تجربهاندوزی او در معاونت هنری هستند.
در چند روز گذشته نیز نقل قولهای بسیاری از نادره رضایی مطرح شده است، نقلقولهایی از هنرمندان مؤید عدم شناخت این مدیر از بزرگان هنر است.
۶. شکایت از خبرنگاران بجای گفتوگو
بنابر نقل قولهایی از معاون جدید هنری وی در قبال برخی گزارشاتی که علیه او نوشته شده (که به برخی از آنها تا اینجای گزارش اشاره شد) واکنش قضایی نشان داده است.
در واقع نادره رضایی از اکثر خبرنگارانی که به انتقاد کردهاند شکایت کرده است، اقدامی که بهنظر میرسد به جای کمک به هنر و تقویت همکاری در معاونت هنری، باعث ایجاد تنش و تضعیف اجماع در این حوزه شده است.
انتصاب به معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
کوتاه بودن این گزارش از اساس به دلیل رزومه کوتاه نادره رضایی در امورات فرهنگی است، البته اگر نام وی را در موارد سیاسی جست وجو کنید با انبوهی مناظره موواجه خواهید شد.
با وجود تمام این حواشی و انتقادات، نام نادره رضایی در نهایت برای سمت معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح شد، اتفاقی که هنوز رسمی نشده با انتقادات و حواشی بسیاری مواجه شد، برخی معتقد بودند که نهاد ذی ربط بنایی بر تایید وی برای پست معاونت فرهنگی ندارد، اما در نهایت با تاخیری چند ده روزه نادره رضایی بهعنوان معاون هنری ورازت فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب شد. این انتصاب هم بهنوعی ادامهدار شدن حضور او در مناصب مهم بود. حوزههای متکثر فرهنگی و هنری، مانند موسیقی، هنرهای تجسمی، تئاتر، مد و لباس و سرود، زیرمجموعههای این معاونت است که مدیریت هر کدام شناخت دقیق و البته تخصص مورد نیاز خود را میخواهد.
۶ دلیل برای انتصاب نادرست نادره رضایی در وزارت ارشاد
نادره رضایی در حالی از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بهعنوان معاون هنری این وزارتخانه انتخاب شده است که سابقه او در سمتهای گذشته نشاندهنده ضعف مدیریتی و عدم شناخت رضایی نسبت به حوزه هنر است.
صاحبخبر -