شناسهٔ خبر: 69673531 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: میراث آریا | لینک خبر

نمایشگاه صنایع‌دستی در تقویم TPO قرار گرفت

عضو هیات‌مدیره انجمن برگزار کنندگان نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران گفت: سی‌وهفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی، برای نخستین‌بار در تقویم TPO قرار گرفته است.

صاحب‌خبر -

ادریس مازندرانی، عضو هیات‌مدیره انجمن برگزار کنندگان نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار میراث آریا گفت: شرکت آوای موفق ایرانیان از بین ۹۶ شرکت برگزارکننده نمایشگاه‌های بین‌المللی در داخل کشور جزو سه شرکت نخست است که بالاترین امتیاز را دارد و با امتیاز A پلاس سازمان توسعه تجارت حدود پنج نمایشگاه بین‌المللی را در داخل نمایشگاه بین‌المللی تهران با ۱۳۰ هزار متر برگزار کرده است. ۲ نمایشگاه در سایت ایران مال و سایت نمایشگاه بین‌المللی استان اصفهان و ۱۲ پاویون جمهوری اسلامی ایران را نیز در کشورهای مختلف برگزار می‌کند.

او افزود: سی‌وهفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی برای ما مهم است، زیرا قدیمی‌ترین نمایشگاه ایران است. هیچ نمایشگاهی نداریم که دوره برگزاری‌اش از این نمایشگاه بالاتر باشد و من افتخار این را دارم که از سال ۹۵ این نمایشگاه را برگزار می‌کنم.

مازندرانی ادامه داد: برنامه‌ریزی نمایشگاه‌ها در دنیا بر اساس سازمان توسعه تجارت است. در سایر کشورها تقویمی دارند که نمایشگاه‌های تجاری‌شان در آن تقویم قید می‌شود. سی‌وهفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی، نیز برای نخستین بار در تقویم  TPO قرار گرفته و سازمان توسعه تجارت برای آن مجوز صادر کرده است.

عضو هیات‌مدیره انجمن برگزار کنندگان نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران کرد: مجوزهای سازمان توسعه تجارت در کارگروه ویژه‌ای که از ساختار تدوین‌شده وزارت صمت است و ۱۸ عضو دارد،  انجام می‌شود. ما در آنجا رصد و تأیید شدیم و مجوز این نمایشگاه صادر شد. من از سال ۹۵ در خدمت خانواده صنایع‌دستی هستم و این نمایشگاه را برگزار کردم. امیدواریم سازمان توسعه تجارت استاندارها و موانع ما را برطرف کند تا برای دوره سی‌وهشتم مجوز بین‌المللی بودن این نمایشگاه را دریافت کنیم. اگر این اتفاق بیفتد می‌تواند مشوق‌های صادراتی سازمان توسعه تجارت مشمول حال مشارکت‌کننده‌هایی شود که در نمایشگاه‌های خارجی شرکت کرده و یارانه دریافت می‌کنند. 

او اظهار کرد: سال ۹۵ متراژ این نمایشگاه ۲۲۰۰ متر در سالن پنج نمایشگاه بین‌المللی بود و بعد تصمیم به بازسازی نمایشگاه گرفته شد و این برنامه‌ریزی با همکاری معاونت صنایع‌دستی جلو آمد تا در سال ۹۸ که در ۱۲هزار و ۶۰۰ متر مربع متر نمایشگاه برگزار کردیم و اعلام شد ۳۶میلیارد تومان در هفت روز نمایشگاه فروش داشته است. متأسفانه شیوع کرونا این نمایشگاه را تعطیل کرد و بعد از آن تلاش‌های بسیاری انجام شد تا به چرخه اصلی‌اش برگردد که با تلاش خانم جلالی در ۲ سال گذشته دوباره برگزار شد. 

مازندرانی گفت: نمایشگاه صنایع‌دستی را به عنوان گرید B نمایشگاه در نظر گرفتند و همچنین برنامه تعرفه‌ای را بر سه اساس گرید نمایشگاه و سالن مورد نظر و جانمایی غرفه می‌دهند و قیمت‌ها مصوب است. اگر بنا بود با همان شیوه گذشته به سمت مشارکت‌کننده‌های صنایع دستی برویم بسیار سخت می‌شد و باید هزینه‌هایی را از متری یک میلیون و ۴۰۰ به بالا فقط برای اجاره زمین نمایشگاه پرداخت می‌کردند. بعد از شروع به کار دولت چهاردهم مصوبه‌ای گرفتند که تاکنون اخذ نشده بود؛ تحت عنوان اینکه نمایشگاه صنایع‌دستی به جای گرید B با گرید C محاسبه شود و بر اساس گرید C نرخ پایه ۵۰ درصد از سهم دولت از زمین نمایشگاه بین‌المللی هم به عنوان حمایت از مشارکت‌کنندگان صنایع‌دستی به صورت تحقیق در اختیارشان قرار گیرد. مبلغ یک میلیون و ۲۰۰هزار تومان هم هزینه اپلیکیشن نمایشگاه بین‌المللی است که باید هر مشارکت‌کننده پرداخت کند. 

مازندرانی افزود: علاوه بر این تمام قیمت‌ها برای ساعت ۸ صبح الی ۱۵ بود، یعنی زمانی که افزایش ساعت اعلام شد باید دوباره قیمت‌ها بر اساس ساعت جدید افزایش پیدا کند که با تلاش‌های معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور بنا شد افزایش قیمتی در این زمینه نداشته باشیم. الان قیمتی که برای مشارکت‌کننده‌ها در نظر گرفتیم برای سال ۱۴۰۰ است و افزایش قیمت نداشتیم. 

او تصریح کرد: موضوع بعدی بُعد بین‌المللی این نمایشگاه است که امیدوارم امسال تأمین شود و سازمان توسعه تجارت استاندارها و موانع ما را رد کند تا برای دوره سی‌وهشتم مجوز بین‌المللی بودن این نمایشگاه را دریافت کنیم و اگر این اتفاق بیفتد می‌تواند مشوق‌های صادراتی سازمان توسعه تجارت مشمول حال مشارکت‌کننده‌هایی شود که در نمایشگاه‌های خارجی شرکت کرده و یارانه دریافت می‌کنند. 

عضو هیات‌مدیره انجمن برگزار کنندگان نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران درباره آماده‌سازی سالن‌های نمایشگاه گفت: روز جمعه سالن‌هایمان را تحویل گرفتیم، مسائل فنی‌اش را انجام دادیم، از شنبه در اختیار پیمانکاران غرفه‌سازی قرار گرفته و روند آغاز عملیات اجرایی نمایشگاه از شنبه صبح توسط شرکت‌های غرفه‌ساز شروع شده است. یک سالن هم به نمایشگاه اضافه شده و اگر زمان کافی برای برنامه‌ریزی داشتیم با حجم استقبالی که در سایتمان داریم، می‌توانستیم تا سه سالن دیگر هم افزایش تعداد داشته باشیم، اما از این کار دوری کردیم تا کیفیت این نمایشگاه حفظ شود، چراکه این نمایشگاه یکی از با کیفیت‌ترین نمایشگاه‌هایی است که در محل برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برپا می‌شود.

انتهای پیام/