شناسهٔ خبر: 69672931 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

نمایشگاه «یاس کبود» در میدان آئینی امام حسین(ع) برپا می‌شود

نمايشگاه تجسمی یاس کبود در ۱۵ غرفه از ۲۶ آبان‌ماه تا ۱۶ آذرماه سال جاری در محل میدان آئینی امام حسین(ع) تهران برپا می‌شود.

صاحب‌خبر -

نشست خبری نمایشگاه یاس کبودبه گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری سیزدهمین سوگواره و نمایشگاه تجسمی یاس کبود با موضوع سیره معرفتی ائمه اطهار(ع) با محوریت حضرت صدیقه طاهره(س) با شعار حق‌طلبی و فرهنگ فاطمیه در همبستگی با مردم مظلوم غزه و لبنان امروز، ۲۲ آبان‌ماه در محل ساختمان فرهنگی امام خمینی(ره) برگزار شد.

در ابتدای این نشست، حجت‌الاسلام مسعود بنیادی، سخنگوی قرارگاه فرهنگی، تبلیغی، جهادی سفیران نور طی سخنانی بیان کرد: در راستای اطاعت از فرامین مقام معظم رهبری رهبری در مورد جهاد تبیین، قرارگاه سفیران نور به صورت خودجوش و مردمی بیش از ۱۵ سال است که به فعالیت‌های فرهنگی، جهادی و تبلیغی در سراسر کشور می‌پردازد.

وی افزود: یکی از مهمترین برنامه‌های قرارگاه جهادی سفیران نور، انتقال پیام‌های دینی با ابزار هنری و برپایی نمایشگاه‌های تجسمی به نسل جوان است. در حال حاضر سه فعالیت اصلی در قرارگاه سفیران نور انجام می‌شود که یکی از آنها برنامه ویژه ایام فاطمیه در قالب نمایشگاه یاس کبود است که مخاطبان با هر نوع گروه سنی و گرایش در آن حضور پیدا کرده و از برنامه‌های آن استفاده می‌کنند.

سخنگوی قرارگاه سفیران نور تصریح کرد: نمایشگاه یاس کبود در وسعت ۱۳۰۰ متر مربع در محل میدان آئینی امام حسین(ع) برگزار خواهد شد. همچنین، برنامه بعدی قرارگاه نیز برنامه ویژه ایام غدیر است که با حضور هنرمندان در میدان‌های اصلی شهر و در قالب رویداد گذرگاه غدیر برگزار می‌شود. سومین برنامه سالیانه قرارگاه سفیران نور نیز موکب فرهنگی باب نجات‌الامه است که هر سال با حضور هنرمندان تعزیه‌خوان و گروه‌های سرود در مسیر مشایه(پیاده‌روی نجف به کربلا) به صورت سیار اجرا می‌شوند.

وی اظهار کرد: این گروه‌ها در مکان‌های مشخص مسیر پیاده‌روی اربعین استقرار یافته و ضمن اجرای برنامه‌های مختلف، مورد استقبال زوار اربعین قرار می‌گیرند. در این زمینه نهاد‌های مختلفی با مجموعه سفیران نور همکاری داشته‌اند که از تمامی عزیزان و نهاد‌ها همچون سازمان تبلیغات اسلامی، صدا و سیما، سازمان اوقاف و ... که در این برنامه‌ها قرارگاه را یاری می‌کنند، قدردانی می‌کنم.

در ادامه، جواد زاهدی، دبیر اجرایی سیزدهمین نمایشگاه تجسمی یاس کبود نیز در سخنانی گفت: یکی از برنامه‌های قرارگاه سفیران نور تعظیم شعائر دینی است. یکی از برنامه‌های مهمی که در دستور کار قرارگاه قرار دارد، گرامیداشت ایام فاطمیه است. امیدوارم با اجرای این برنامه‌های معنوی و تأثیرگذار در جامعه بتوانیم فاطمیه را از مهجوریت خارج کرده و به جهانیان بشناسانیم.

زاهدی ادامه داد: رویکرد ما در قرارگاه سفیران نور این است که برنامه‌های خود را در قالب هنر به نسل‌های مختلف ارائه کند. در این زمینه شکل اصلی و قالب نمایشگاه یاس کبود به صورت تجسمی است. در این نمایشگاه راویان آموزش دیده حضور داشته و اتفاقات زندگی حضرت زهرا(س) را از غرفه اول تا غرفه پایانی نمایشگاه به بازدیدکنندگان ارائه می‌دهند.

دبیر اجرایی سیزدهمین نمایشگاه تجسمی یاس کبود افزود: طی سال گذشته که نمایشگاه یاس کبود در آستان حضرت عبدالعظیم(ع) برگزار شد، حدود ۴۰ هزار نفر از نمایشگاه بازدید داشتند که این موضوع نشان دهنده استقبال فراوان بازدیدکنندگان از نمایشگاه است. امسال نیز با توجه به بررسی‌های انجام شده، میدان امام حسین(ع) به عنوان محل نمایشگاه انتخاب شد. در این نمایشگاه ۱۵ غرفه در نظر گرفته شده است که در هر یک از آنها راویان به روایت زندگی حضرت زهرا(س) می‌پردازند.

برپایی نمایشگاه با کمک‌های مردمی

زاهدی تصریح کرد: منابع مالی نمایشگاه از کمک‌ها و نذورات مردمی تأمین شده است. البته کمک‌هایی نیز از دستگاه‌های مختلف دریافت شده، اما منبع اصلی مالی برپایی نمایشگاه یاس کبود کمک‌های مردمی است. 

وی گفت: برنامه‌های جنبی نمایشگاه نیز شامل غرفه کودک و نوجوان، غرفه عفاف و حجاب، پاتوق کتاب(کتب ویژه سبک و سیره زندگی حضرت زهرا (س))، گروه‌های سرود، پاسخ به شبهات دینی ایستگاه صلواتی برای پذیرایی از مخاطبان و... است.

زاهدی اظهار کرد: مخاطبان نمایشگاه عموم مردم به ویژه کودکان و نوجوانان هستند. زبان هنری که در نمایشگاه ارائه می‌شود، جذابیت خوبی برای نوجوانان دارد و باعث جذب ایشان به مبادی دینی و مذهبی دارد. ساعت بازدید از نمایشگاه نیز امسال از ساعت ۱۷ تا ۲۲ است که این ساعت در روز‌های تعطیل از ساعت ۱۳ تا ۲۲ خواهد بود. مراسم افتتاحیه نمایشگاه یاس کبود نیز روز ۲۶ آبان‌ماه برگزار می‌شود و برپایی نمایشگاه نیز تا روز ۱۶ آذرماه سال جاری نیز ادامه دارد.

وی گفت: قالب هنر قالبی همه فهم و فراگیر برای مخاطبان است و به همین دلیل نمایشگاه یاس کبود بر این مبنا استوار شده است. مطالبی که راویان در نمایشگاه یاس کبود روایت می‌کنند، از منابع معتبر شیعه و اهل سنت گرفته شده و شاید تاکنون حتی در صدا و سیما نیز بیان نشده باشد.

دبیر اجرایی سیزدهمین نمایشگاه تجسمی یاس کبود با اشاره به اینکه نمایشگاه یاس کبود در جوار شهدای گمنام میدان امام حسین(ع) برپا می‌شود، بیان کرد: غرفه‌ای با عنوان «راه ادامه دارد» نیز در نمایشگاه تعبیه شده است که در این غرفه به موضوع شهدا به ویژه شهدای غزه و لبنان و گرامیداشت مردم مظلوم فلسطین و لبنان پرداخته می‌شود.

انتهای پیام