شناسهٔ خبر: 69672807 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

سکوی پرتاب بچه‌های راه‌آهن به سوی رویاها

فضای وسیع و سرسبز کانون حر در خیابان شوش غربی و در حوالی میدان‌ بهداری، برای نوجوانان و جوانان چند نسل از محله راه‌آهن در حکم سکوی پرتاب به سوی رویاهاشان بوده است. مثل خانه دوم آنها که اساتید و مدرسان دلسوز آن استعدادهاشان را کشف و برای شکوفایی آنها از هیچ تلاشی فروگذار نکرده‌اند.

صاحب‌خبر -

همشهری آنلاین – حسن حسن‌زاده: در کانون فرهنگی تربیتی حر چهره‌های سرشناس سینما و تلویزیون از سید جواد هاشمی تا جواد عزتی و عباس غزالی با شرکت در کلاس‌های هنری آن به رویای بازیگری در سینما و تلویزیون رسیدند.

خواندنی‌های بیشتر را اینجا دنبال کنید

در ساختمان یک طبقه این کانون که سالن آمفی تئاتر آن از چند دهه پیش همان حال و هوای گذشته خود را حفظ کرده و در زمره قدیمی‌ترین سالن‌های آمفی‌تئاتر تهران قرار دارد، جوانان بسیاری با هنر آشنا شده‌اند. علی اصغر فراهانی، یکی از اهالی قدیمی محله راه‌آهن درباره نقش کانون حر در کشف و پرورش استعدادهای جوانان محله می‌گوید: «کانون حر پیش از انقلاب کاخ جوانان نام داشت. به عبارت دقیق‌تر، کاخ جوانان راه‌آهن هم یکی از مجموعه‌های فرهنگی و هنری بود که پیش از انقلاب برای کشف و پرورش استعدادهای فرهنگی و هنری ساخته شده و البته فعالیت‌هایی در آن انجام می‌شد که با فرهنگ جامعه ما مغایرت داشت.

پس از انقلاب اما با تغییر نام به کانون حر در مسیر درستی قرار گرفت تا واقعا مجموعه‌ای برای پرورش استعدادهای فرهنگی و هنری جوانان محله باشد. این کانون در زمینه هنر تئاتر، بازیگری و موسیقی جایگاه ویژه‌ای داشت و از دل آن چهره‌های توانمندی به جامعه هنری ما معرفی شد. وقتی فعالیت‌های کانون حر آغاز شد هنوز در تهران خبری از سراهای محله و خانه‌های فرهنگ نبود. حتی نخستین فرهنگسرای پایتخت یعنی فرهنگسرای بهمن هم پس شروع فعالیت‌های فرهنگی و هنری این کانون سر زبان‌ها افتاد.»

فراهانی درباره نقش کانون فرهنگی-تربیتی حر در مقابله با برخی آسیب‌های اجتماعی محله می‌گوید: «برخی نوجوانان و جوانان محله به هوای بازی در زمین فوتبال این مجموعه و رسیدن به رویای فوتبالیست شدن در کانون ثبت نام می‌کنند و برخی دیگر نیز با شرکت در کلاس‌های آموزش بازیگری، فیلمسازی و... به دنبال آرزوهای خود در حوزه هنر می‌روند. اما کمترین موفقیت این کانون از چند دهه پیش تا اکنون دور کردن جوانان محله از انواع بزهکاری‌ها و آسیب‌های اجتماعی بوده است. هنوز برخی اماکن محله ما از حوالی میدان راه‌آهن تا انبار نفت و محدوده هلال‌احمر با انواع آسیب‌های اجتماعی دست و پنجه نرم می‌کنند. در تمام این سال‌ها کانون حر و کلاس‌های فرهنگی و هنری‌اش اوقات فراغت نوجوانان و جوانان محله را پر کرده و از کشیده شدن آنها به سوی آسیب‌های اجتماعی جلوگیری کرده است.»