به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از مهر، محمدی با اشاره به عملیاتی شدن وعده وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیرعامل محترم سازمان تأمین اجتماعی در خصوص اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان از آبانماه، درباره نحوه محاسبه آن اظهار داشت: در جلساتی که با کانونهای عالی بازنشستگان داشتیم، فرمولهای مختلفی در این خصوص پیشنهاد شد و با توجه به اینکه ارتقای متناسبسازی اولویت مهم سازمان برای جلب رضایت بازنشستگان عزیز است، قرار شد که متناسبسازی بر اساس جبران ۹۰ درصد افت مستمری سال ۱۴۰۳ نسبت به مستمری زمان برقراری انجام شود. بر اساس قانون برنامه هفتم پیشرفت، ۴۰ درصد از این مبلغ در سال جاری، ۳۰ درصد در سال ۱۴۰۴ و ۳۰ درصد در سال ۱۴۰۵ اجرا میشود.
وی افزود: مثلاً فردی زمان برقراری، ۷ برابر حداقل حقوق دریافت میکرده و اکنون ۶ برابر دریافت میکند، مابهالتفاوت این دو، معادل «یک واحد» است. به عبارتی سازمان تأمین اجتماعی مکلف به پرداخت بر اساس ۹۰ درصد آن یک واحد افت است که معادل ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان خواهد بود. ۴۰ درصد از این مبلغ در سال جاری و مابقی آن طبق قانون در سالهای بعد پرداخت میشود.
معاون بیمهای سازمان تأمین اجتماعی در خصوص وضعیت متناسبسازی حقوق حداقلبگیران تصریح کرد: قانون متناسبسازی تنها شامل غیر حداقلبگیران بود و حداقل بگیران مشمول این قانون نیستند، اما با مساعدت سران محترم قوا و وزیر محترم کار، تعاون و رفاه اجتماعی و مدیرعامل محترم سازمان تأمین اجتماعی، سازوکارهایی تعیین شد تا معادل ۱۰ درصد حداقل دستمزد ماهیانه به نسبت سنوات پرداخت حقبیمه به عنوان «حفظ قدرت خرید» به آنهایی که شامل متناسبسازی نمیشوند، پرداخت شود.
وی با اشاره به اینکه از ۲۳ آبانماه برای همه مستمریبگیران، مبالغ مربوط به متناسبسازی به همراه حقوق ماهیانه آنها پرداخت میشود، گفت: مابهالتفاوت متناسبسازی برای بازنشستگان غیر حداقلبگیر و مبلغ حفظ قدرت خرید برای بازنشستگان حداقلبگیر، از ۲۳ آبان و مطابق جدول اعلام شده انجام میشود.
محمدی با اشاره به بند د تبصره ۱۵ قانون تأمین اجتماعی در خصوص منابع سازمان از محل رد دیون دولت گفت: انشاءالله سازمان برنامه و بودجه کشور کمک خواهد کرد تا منابع مربوطه به موقع تأمین شود و ما متناسب با این منابع پیشبینی شده، مابهالتفاوت ماههای گذشته را پرداخت کنیم.