شرکت فولاد سنگان در 7 ماهه اول سال توانسته روند رو به رشدی را در تولید به ثبت رسانده است.
افزایش تولید 15 درصدی و رشد 43 درصدی در فروش گندله از مهمترین دستاوردهای 7 ماهه اول سال این مجموعه است. فولاد سنگان در نظر دارد تا در تولید گندله در سال جاری از ظرفیت 5 میلیون تنی عبور خواهد کرد.
آن طور که عملکرد فولاد سنگان نشان می دهد، تمرکز بر افزایش تولید گندله و تواید به میزان ظرفیت اسمی از مهمترین برنامه هایی است که در دستور کار قرار دارد. باتوجه به اینکه فولاد سنگان از زیرمجموعه های فولاد مبارکه محسوب می شود، می توان این روند را از برنامه های بالادستی در در هلدینگ مبارکه دانست تا تامین مواد اولیه برای دیگر شرکت های زیرمجموعه نیز پایدار باشد.
تمرکز بر افزایش تولید گندله و افزایش فروش آن به دلیل افزایش تولید در کنسانتره است. یعنی فولاد سنگان با بهینه سازی عملیات انتقال سنگ اهن موفق به افزایش تولید مواد اولیه شده است و همین اتفاق رشد فروش در حلقه مهمی همچون گندله سازی را به همراه دارد. این مجموعه به بزرگترین معادن شرق کشور دسترسی دارد و سنگ مورد نیاز خود را از طریق معدن دولتی سنگان تهیه می کند. همین موضوع باعث شده تا فولاد سنگان بر افزایش تولید مواد اولیه همچون گندله متمرکز شود.
اما از سویی دیگر علت اصلی رشد فروش آن هم به میزان 43 درصد در بخش گندله را باید تولید این محصول با استانداردهای مطابق نیاز مشتری دانست که می تواند میزان تقاضا برای این محصول را افزایش دهد.
از انجا که تولید محصولی با کیفیت و استانداردهای بالا اصلی ترین فاکتور برای توسعه بازارهای فروش چه در داخل و چه در خارج از کشور است. در مجموع از ابتدای سال جاری تا پایان مهر ماه، شرکت فولاد سنگان، حدود 3 میلیون و 216 هزار تن گندله تولید کرده است که نسبت تولید 7 ماهه ابتدایی سال گذشته، رشد 17 درصدی را رقم زده است و قریب به 466 هزار تن بر میزان تولید خود طی نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال 1402 افزوده است. در این مدت شرکت فولاد سنگان موفق به تولید بیش از 2 میلیون و 570 هزار تن کنسانتره شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 16 درصد رشد را تجربه کرده است. همچنین فروش گندله فولاد سنگان در هفت ماه اول سال جاری 3 میلیون 50 هزار تن گزارش شده است که نسبت به مدت 7 ماه سال 1402 به میزان 43 درصد رشد داشته است.
اما شاید نکته بسیار مهم برای این رشد تولید و فروش بحث مدیریت ناترازی انرژی به ویژه بحث برق در تابستان باشد. کمبود برق در تابستان تولید واحدهای فولادی را تحت تاثیر قرار داد اما فولاد سنگان با برنامه ریزی قبلی و خرید برق تضمینی در کنار مدیریت بهینه انرژی توانست به افزایش تولید در عملکرد 7 ماهه خود دست پیدا کند.
در ابتدای سال 1403 طبق استراتژی های تدوین شده این مجموعه هدف گذاری خود را بر تولید به میزان ظرفیت اسمی در سال 1403 گذاشته است و حالا در پایان 7 ماه اول سال برنامه ریزی های خود را محقق کرده است و این شرایط منجر به تامین پایدار مواد اولیه فولاد مبارکه خواهد شد.
به طور کلی فولاد سنگان تولید خود را با توجه به نیاز بازار و همچنین با بکارگیری تجهیزات نوین با کیفیت بالا به بازار عرضه میکند. همین برنامهریزی منجر به افزایش درآمد و سرمایهگذاری در پروژههای توسعهای خواهد شد.