شناسهٔ خبر: 69671050 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

‌کتابخانه‌های کردستان ‌فرسوده‌اند/۱۰ شهر کتابخانه ندارد+فیلم

هفته کتاب و کتابخوانی امسال از ۲۳ لغایت ۳۰ آبان ماه جاری با اجرای ۱۳۰۰ فعالیت فرهنگی در کردستان برگزار خواهد شد، اما در کنار این فعالیت‌‌ها، تجهیز کتابخانه‌های استان ۵۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، عادت به مطالعه والدین سبب تشویق اعضای خانواده در پذیرش این مسئله میشود آنها به راحتی با کتاب انس و الفت میگیرند به سوی آن جذب می‌شوند و مطالعه در زندگی شان جزء امور ضروری تلقی می‌شود.

امروزه توجه به کتاب و کتابخوانی یکی از نشانه‌های رشد و تعالی فرهنگی است، مطالعه جزئی از نیازهای اجتماعی انسان است که هر فردی به وسیله آن با اندیشه‌ها و افکار دیگران ارتباط برقرار می‌کند و با دستاوردهای علمی و ادبی دیگران بهره‌مند می‌شود.

کتاب دروازه‌ای به سوی جهان گسترده دانش و معرفت و یکی از بهترین ابزار کمال بشری است، در همین زمینه؛ خبرگزاری تسنیم بمناسبت هفته کتاب و کتابخوانی میزگردی را با حضور مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان در سنندج برگزار کرد.

.

معصومه حسنی خونسار، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان در میزگرد تسنیم در مورد وضعیت کنونی حوزه کتابخانه‌‌ها و راهکارهای ترویج فرهنگ کتابخوانی به بیان دیدگاه‌های خود پرداخت.

وی با اشاره به اینکه هفته کتاب و کتابخوانی امسال با شعار کتاب خواندن برای همدلی از 23 لغایت 30 آبان جاری آغاز می‌شود، گفت: در این هفته بیش از هزار و 300 فعالیت فرهنگی در استان برگزار و از کتابداران نمونه کردستان تجلیل می‌شود. در یک سال گذشته نیز هشت هزار و 500 فعالیت فرهنگی در کتابخانه‌های عمومی استان انجام شده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان نقش خانواده‌ها و الگو بودن آنها را در فرهنگ کتاب و کتابخوانی فرزندان مهم خواند و افزود: والدین به عنوان نخستین افراد جامعه، نقش مهمی در آگاهی‌بخشی فرزندان دارند.

شاخصه‌های توسعه فرهنگی

وی تصریح کرد: یکی از شاخصه‌های توسعه فرهنگی در هر جامعه وجود کتابخانه‌های غنی و متعدد بوده که در افزایش سرانه مطالعه و ارتقا شاخص‌های کتابخوانی تأثیر انکارناپذیری در تقویت سطح فرهنگی جامعه دارد.

حسنی اعلام کرد: هم اکنون تعداد 55 کتابخانه در استان وجود دارد که از این تعداد 16 باب روستایی و مابقی کتابخانه شهری و تعداد 26 باب کتابخانه مشارکتی است.

وی منابع کل کتابخانه های استان را 900 هزار جلد عنوان کرد و گفت: به ازاء هر 2 نفر یک جلد کتاب وجود دارد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان ابراز داشت: یکی از شاخصه‌های فرهنگی هر جامعه‌ای وجود کتابخانه های غنی و متعدد است که به ارتقا سرانه مطالعه و ارتقاء شاخصه‌های توسعه فرهنگی کمک می‌کند.

10 شهر کتابخانه ندارد

به گفته وی، 10 شهر استان کردستان از جمله (شویشه، بلبان آباد دهگلان، مالوجه قروه) فاقد کتابخانه است و این وضعیت، در خور شأن استان فرهنگی کردستان نیست.

وی با بیان اینکه در روستاهای بالای دو هزار و 500 نفر جمعیت می‌توان کتابخانه دایر کرد به شرطی‌که مکانی در اختیارمان قرار دهند، خاطر نشان کرد: کتابخانه سیار، فعالیت فرهنگی ارزشمندی است و می‌تواند پنج تا 20 روستا را پوشش دهد و مردم روستا بویژه کوکان و نوجوانان از آن بهره‌مند شوند اما به خاطر نبود تجهیزات و اعتبارات باز هم از این ظرفیت برخوردار نیستیم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان با تأکید بر اینکه توسعه کتابخانه سیار باید در اولویت قرار گیرد تا مناطق محروم و روستاها به کتاب دسترسی پیدا کنند، اذعان داشت: یکی از دلایل پایین بودن سرانه مطالعه، عادت نداشتن کودکان از سنین کودکی است، برای حل این مشکل باید کودکان را از سنین پایین با فرهنگ مطالعه آشنا کرد.

وی برگزاری نشست کتابخانه‌ای، مدرسه‌ای، حلقه‌های مطالعاتی، قصه‌گویی، کاردستی، بازی با بچه‌ها، برگزاری کلاس‌های آموزشی متناسب با خواست اعضاء کتابخانه‌ها با انتخاب کتابدار و برگزاری کارگاه‌های آموزشی را از فعالیت فرهنگی در استان بیان کرد و گفت: حوزه کودک و نوجوان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، موفقیت و پیشرفت در حوزه فرهنگ نیازمند توجه ویژه به حوزه کودکان و نوجوانان است.

اهدای 17 هزار نسخه کتاب توسط مردم

حسنی اذعان کرد: فعالیت‌های فرهنگی در کتابخانه‌ها و توجه به بخش‌های کودک مانند نمایش عروسکی، نقاشی، کاردستی و قصه‌گویی سبب جذب کودکان به کتابخانه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه امروز کتابخانه‌ها از حالت قدیمی و سنتی فاصله گرفته و به مراکز فرهنگی تبدیل شدند، یادآورشد: توسعه کتابخانه‌ها و تقویت فرهنگی این حوزه سبب جذب مردم به کتابخانه‌ها می‌شود بطوری‌که امانت دادن کتاب از سوی مردم به نهاد کتابخانه به عنوان یک حرکت فرهنگی مثبت تلقی می‌شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان یادآورشد: در طرح اهداء کتاب به کتابخانه‌های عمومی سال گذشته 17 هزار نسخه کتاب به کتابخانه‌های استان اهداء شده است.

وی برگزاری جشنواره‌ رضوی در سال گذشته فعالیت فرهنگی ارزشمندی دانست که در این جشنواره چهار هزار نفر شرکت کردند.

جذب 13 میلیارد تومان اعتبار

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان توسعه، بهسازی، تجهیز و تعمیر کتابخانه‌ها را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: در این راستا سال گذشته نزدیک 13 میلیارد تومان اعتبار جذب شد که حدود هفت میلیارد و 500 هزار تومان از منابع داخلی بوده است.

وی افزود: تعداد 10 کتابخانه استان با هزینه‌ای نزدیک هشت میلیارد و 600 میلیون تومان تعمیر و تجهیز شد. از محل منابع کتابخانه بیش از 30 مدرسه تجهیز شده است.

به گفته حسنی، سال گذشته کتابخانه نایسر و شهید رئیسی قروه افتتاح و مورد بهره‌برداری قرار گرفت. 

وی با اشاره به نقش و جایگاه خیران در تقویت بخش‌های فرهنگی یادآور شد: سال گذشته خیران 800 میلیون تومان به کتابخانه‌های استان کمک کردند که از این مبلغ حدود 400 میلیون تومان اعتبار برای خریداری کتاب اختصاص یافت.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان با بیان اینکه کتابخانه‌ها فرسوده و قدمت بالایی دارند و نیازمند بهسازی و تعمیرات اساسی است تصریح کرد: در راستای تجهیز و استانداردسازی کتابخانه‌های استان 55 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.

به گفته وی، هر ساله از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مبلغی جهت خرید کتاب به نهاد کتابخانه‌ها تخصیص می‌یابد.

حسنی با بیان اینکه اهداء خون کارکنان کتابخانه در هفته کتاب و کتابخوانی از دیگر اقدامات در این هفته است، گفت: همچنین روزهای 23 و 24 آبان ماه جاری ثبت‌نام در کتابخانه استان به صورت رایگان انجام خواهد شد.

انتهای پیام/