به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، جمعی از بانوان عراقی و سوری از بخشهای مختلف جامعة الزهرا سلام الله علیها بازدید کردند. در حاشیه این بازدید، نشست علمی «ضرورتها و الزامات حرکت در مسیر مقاومت» با تاکید بر جهاد تبیین و با تاسی از مدیریت هوشمند اسوه مقاومت حضرت زینب سلاماللهعلیها ویژه این بانوان برگزار شد.
در این نشست، آیت الله کعبی؛ عضو مجلس خبرگان رهبری و مریم معین الاسلام؛ استاد حوزه و دانشگاه به عنوان سخنرانان این نشست بودند و بانوان عراقی و سوری با فریبا علاسوند دیدار داشتند.
همچنین معصومه شریفی؛ معاون تبلیغ و امور فرهنگی و حجتالاسلام حامد بنکدار؛ مدیرکل دفتر بین الملل جامعة الزهرا (س) در این نشست درباره ایجاد شبکه تعاملی در راستای تربیت بانوان فعال و توانمند و استفاده از ظرفیتهای موجود ساختاری، برنامه ای و انسانی سخن گفتند. سرکار خانم مهدیه فلاحی به عنوان دبیر این نشست حضور داشت.
امروز امت اسلامی در راه جهاد خدا زندگی میکنند
آیت الله کعبی؛ نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان ضمن خوشامدگویی به بانوان فعال عراقی و سوری و تحسین آنان در عرصههای جهاد فرهنگی، بیان داشت: ما در زمانی زندگی میکنیم که در شرایط جهاد و در راه جهاد خدا هستیم و امت اسلامی در راه جهاد خدا زندگی میکند.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با اشاره به شرایط جهاد، عنوان کرد: جهاد از چهار عنصر تشکیل شده است که شامل تبدیل ضعف به قدرت، تبدیل تهدید به فرصت؛ مواجهه و مقابله با دشمن انسانی، مقاومت اسلامی، امت اسلام، اسلام و مسلمین و عنصر چهارم جهاد به رهبری یک فرد حکیم وخردمند میشود.
شیطان الاکبر امروز در آمریکا و صهیونیست مجسم شده است
آیت الله کعبی با بیان اینکه دشمن امروز شیطان الاکبر در آمریکا و صهیونیست مجسم شده است، گفت: تلاش با انرژی برای دستیابی به مصالح بالاتر تا رفع شر و فساد برای سعادت کشور، مردم و انسانی صورت میگیرد.
وی با اشاره به اقسام جهاد در عرصههای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، خانوادگی، تعلیم و تربیت، سیاسی، امنیت، سلامت، محیط زیست، دفاعی، نظامی و غیر نظامی، افزود: زنان میتوانند به اقتضای شرایط خود در هریک از عرصههای جهاد ورود پیدا کنند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: عرصههای جهاد برای بانوان بسیار گسترده است، مانند جهاد خانواده که مادر بتواند وظایف خود را درست انجام دهد و تربیت درستی از فرزندان داشته باشد و برای آنها الگوی مناسبی عرضه کند؛ الگویی که بتواند دشمن را بشناسد و در مقابل آن بایستد.
آیت الله کعبی یادآور شد: از آنجا که امت اسلامی با یک جنگ ترکیبی روبه رو است، اساس این جنگ، جنگ معرفت و ایمان است.
بشریت تشنه حقیقت و معارف ناب و حیاتبخش توحید است
مریم معین الاسلام در این نشست، گفت: امروز در عرصه ای هستیم که جنگ، جنگ تمدنهاست و مواجهه با جهان، مواجهه گفتمانی است و نبرد واقعی، نبرد روایتها و آینده جهان معطوف به گفتمان مقاومت است.
استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: امروز در موقعیتی هستیم که شبکه شیاطین با سردمداری صهیونیسم بین الملل به تحریف حقایق و غلبه روایت دروغ خود به اذهان عموم مردم میپردازد و با بهره گیری از همه امکانات جهانی، تمام کفر در مقابل تمامی اسلام، قرار گرفته است.
معین الاسلام ادامه داد: تمام نسخههای پیچیده شده توسط بشر آلوده به کفر، شرک و نفاق، جز هلاکت و بدبختی برای جوامع بشری دستاوردی نداشته و شکست خورده است و در نبرد آخرالزمان، که به روایت پیامبر اکرم صلوات اله علیه، دجال با دروغ پردازی بهشت را جهنم و جهنم را بهشت نشان میدهد، امروز بشریت به شدت تشنه حقیقت و معارف ناب و حیاتبخش توحید است.
عرصه تبیین، مهمترین عرصه جهاد است/ دستیابی به نقشه راه برای مجاهد عرصه تبیین
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه مهمترین عرصه جهاد، عرصه تبیین است، گفت: ما باید با ایجاد فضای گفتمانی، به ضرورت تبدیل اندیشههای بنیادین حضرت زینب کبری سلاماللهعلیها، قهرمان بزرگ جهاد تبیین به اندیشه راهبردی و تبدیل اندیشه راهبردی به نقشه راهی برای مجاهد عرصه تبیین بپردازیم.
معین الاسلام یادآور شد: همانطور که رهبر معظم انقلاب مدظله العالی در سخنان اخیر خود فرمودند، بدون نقشه راه نمی شود حرکت کرد.
وی با بیان اینکه مهم ترین نیاز امروز در عرصه تبیین، همراه ساختن قلوب و اذهان مردم با جریان مقاومت است، تصریح کرد: امروز اذهان عمومی مردم بر اساس روایتهای دروغ دشمن، دچار کج اندیشی شده و بهترین الگو برای ما در عرصه تبیین، حضرت زینب سلاماللهعلیها است که توانست قلوب و اذهان مردمی را که با تبلیغات و روایتهای تحریف شده و دروغ، دچار فریب شده بوده از نو مهندسی کرده و با خود همراه کند.
مقاومت یک راهبرد حیات است
فریبا علاسوند در دیدار بانوان عراقی و سوری اظهار کرد: دشمن برای یک زن معنایی غیر از دشمن برای یک مرد دارد و آن هراس بر مدار بدن و عفت است.
استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: یک مادر به جای همه اولادش میهراسد، حتی نوزادی که پیرامونش را نمیفهمد، و جنگ را نمیشناسد. هر جراحت بر بدن فرزند، زخم کاری بر قلب مادر است.
علاسوند ادامه داد: تبدیل شدن این هراس به شجاعت و صبر، پیچیدهترین بعد مسئله است. عناصر این تبدیل شامل ایمان به خداوند، ایمان به معاد و امید پیوستن و نامیرایی، میراث شهادت و تفسیر حضرت زینب (س) است. بر همین اساس، هراس مادران تبدیل به فداکاری میشود که پایان ندارد. این مادر به یکباره به مادر وطن تبدیل میشود.
عضو شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه خواهران عنوان کرد: دختری که در جنگ بزرگ شد، با این احساس متضاد حیات انتفاضه نشان میدهد دختر و مادر مقاوم فلسطینی، لبنانی، عراقی و ایرانی با این هراس و امید بزرگ شده است، رنجی که پایانش معلوم نیست و در اوج بی یاوری او را مقاوم کرده است.
علاسوند خاطرنشان کرد: مقاومت امری کاملا درون زا است و فرد در مدار سخت، مقاوم میشود. مقاومت یک راهبرد حیات است برای کسی که ناچار است زندگی کند. این سختی زمانی که با امید و عقیده حیاتبخش قرآنی «و العاقبه للمتقین» مخلوط میشود، به مقاومت هدفمند و تربیت یافته تبدیل خواهد شد.
وی تصریح کرد: این دختر، مادر میشود و مادر نمیتواند به فرزندش امید ندهد و نمیتواند شاهد مرگ تدریجی او باشد و رنج ممتد او را ببیند، پس باید فرزندش را متفاوت تربیت کند. کسی که از لحظه لذت میبرد، در جنگ بازی میکند، قدرت برگشت به امید دارد ولو پس از فرود آمدن بمب، باید به او عقیده و جهاد بدهد وگرنه رنج سازنده نمیشود، مادران در غزه، لبنان، عراق و ایران رنج را با حمد به فرزندانشان یاد دادند.
در ادامه برنامه، خانم شریفی معاون تبلیغ و امور فرهنگی جامعة الزهرا سلاماللهعلیها و حجتالاسلام بنکدار؛ مدیرکل دفتر بین الملل ضمن عرض خیر مقدم میهمانان به حوزه مبارکه جامعة الزهرا سلاماللهعلیها بر لزوم شبکه سازی بانوان محور مقاومت، همدلی، وحدت و مجاهده با حرکت هدفمند و جدی در راستای ایجاد زمینه ظهور تأکید کردند و جامعة الزهرا سلاماللهعلیها را با ظرفیتهای علمی، فرهنگی و تبلیغی زمینه ای برای تعامل و شبکه سازی برای بانوان فعال محور مقاومت دانستند.
در ادامه، بانوان فعال عراقی و سوری و فلسطینی ضمن معرفی خود به بیان دغدغهها، برنامهها و دیدگاههای خود درباره مسائل کشورهای خود، شرایط و وضعیت مردم پرداختند.
انتهای پیام/
∎