به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، وحید لک در خصوص این دوره از جشنواره تئاتر استان خوزستان گفت: سی و ششمین جشنواره تئاتر استانی خوزستان همان طور که انتظار میرفت، با قدرت و با شکوه، همچون سنوات گذشته و حتی پرشورتر در حال برگزاری است.
وی با بیان اینکه خوزستان جزو معدود استان هایی است که از ظرفیت بسیار بالایی در حوزه خلق اثر حرفه ای در حوزه بهره می برد، افزود: این نشان دهنده این است که در طول سالهای گذشته تاکنون بزرگان و پیشکسوتان این حوزه توانسته اند روی نسل های بعدی خود کار کرده و این ظرفیت بالا را به صورت تخصصی حفظ کنند.
این کارگردان تئاتر ادامه داد: واقعیت این است که ما در تمام بخش های تخصصی تئاتر در خوزستان شاهد نوعی بلوغ هستیم که در تئاتر حرفه ای در سطح ملی حرفی برای گفتن دارد.
وی ادامه داد: در طی یک دهه اخیر ما با آثاری از خوزستان مواجه هستیم که توسط هنرمندان با تجربه و تحصیلکرده خلق شده اند؛ این اتفاق مختص به تنها یک شهر در استان نیست؛ شهرهای مختلفی از استان دارای ظرفیت بالا هستند که باعث شده به جز حوزه نمایشنامه نویسی و تالیف آثار نمایشی، در حوزه کارگردانی، طراحی صحنه، موسیقی و طراحی لباس با هنرمندان بی نظیری مواجه شویم و خروجی این آثار وقتی به شهری مثل تهران به عنوان پایتخت کشور منعکس می شود و در سالن های حرفه ای و بزرگ بهنمایش در می آیند؛ نشانگر ظرفیت بالا و توانمندی بسیار در استان خوزستان است.
این داور جشنواره تئاتر با اشاره به جایگاه خوزستان در سطح کشور گفت: خوزستان به عنوان یکی از پنج استان فعال تئاتر کشور محسوب می شود و به صورت تخصصی در این حوزه کار می کند.
وحید لک به ویژگی مهم این دوره از جشنواره تئاتر خوزستان، اشاره کرد: همکاری جوانان و پیشکسوتان در اجرای این جشنواره قطعا یکی از نکات تاثیرگذار این جشنواره است. همچنین در کنار تلاش این هنرمندان، همکاری و حمایت مسئولین دولتی مرتبط به این حوزه در کنار بخش های خصوصی و ارگان های غیر دولتی در برگزاری این رویداد، یکی از ویژگی این دوره از جشنواره است که نشانگر انسجام بسیار متفاوتی در امور اجرایی و مدیریتی و همبستگی بسیار بالا و همدلی در استان اتفاق افتاده و این رویداد را به این مرحله رسانده است.
این هنرمند تاکید کرد: مطمئن هستم اتفاقات بسیار خوبی در نتیجه این دوره از جشنواره رقم خواهد خورد. هر اتفاق تخصصی که در هر حوزه از هنر رخ می دهد یک دوره آموزشی محسوب می شود. وقتی در حوزه هنر و فرهنگ سرمایه گذاری شود نسل های جوان را آگاه می کند که با یک رویداد هنری و پیام خاص آشنا شوند و بدانند این ظرفیت در این جامعه و جغرافیا وجود دارد.
اتمسفری که در نتیجه رویدادهای هنری ایجاد می شود؛ باعث می شود جوانان بدانند حق انتخاب دارند که به عنوان یک هنرمند در چه حوزه تخصصی فعالیت کنند و بدانند این ظرفیت و بستر برای آنها فراهم است.
این داور جشنواره تئاتر خوزستان افزود: یکی از ویژگی های این دوره از جشنواره در استان خوزستان، همراهی دستگاه تصمیم گیرنده اصلی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در کنار یک مجموعه صنفی انجمن نمایش استان و حمایت از این مجموعه است. هنرمندان تئاتر چیزی به جز حمایت و همراهی نمی خواهند که این بستر در استان در سطح بالایی شکل گرفته و نتیجه آن باعث شده در هر سالنی که به اجرای تئاتر می نشینیم، شاهد حضور بیشتر جامعه هنری باشیم.
به گزارش تسنیم، تعداد 50 اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که از این تعداد 32 اثر به مرحله بازبینی راه یافت. از این تعداد آثار 10 اثر به مرحله حضور در جشنواره رسید که اهواز با 3 اثر، آبادان 2 اثر، ماهشهر، مسجدسلیمان، شوشتر و سوسنگرد نیز هر کدام با یک اثر به بخش صحنهای راه یافتند.
در بخش خیابانی 30 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد و 21 اثر به مرحله بازبینی رسید و 11 اثر برای رقابت انتخاب شدند. در بخش خیابانی 4 اثر از اهواز، 3 اثر از باغملک و خرمشهر، سوسنگرد، ماهشهر و دزفول هر کدام با یک اثر در جشنواره شرکت کردند.
انتهای پیام/
∎