به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، حزب دولتی سوسیال دموکرات و حزب دموکرات مسیحی در اپوزیسیون در زمان حاضر با سروصدا در حال مذاکره برای زمان برگزاری انتخابات جدید در آلمان هستند و "فردریش مرز"، رهبر حزب دموکرات مسیحی و نامزد مطرح این حزب برای صدراعظمی از قبل کارزار انتخاباتی را آغاز کرده است.
وی در مصاحبهای با هفتهنامه اشترن برنامههای خود را برای صدراعظمی احتمالی بیان کرد. مرز دراینباره گفت: از نظر سیاست خارجی، این موضوع مطرح است که از منافع آلمان بیشتر حمایت کنیم.
وی تأکید کرد که او میخواهد با "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آینده ایالات متحده، «با یک موضع درست» برخورد کند.
نامزد صدراعظمی از اتحادیه احزاب متحد مسیحی گفت: ما باید دوباره از یک قدرت متوسط خفته به یک قدرت متوسط پیشرو تبدیل شویم. آمریکاییها در دفاع از منافع خود بسیار تهاجمیتر هستند، این نباید به این معنا باشد که فقط یک طرف سود میبرد، بلکه به این معناست که ما توافقات خوبی برای هر دو طرف میبندیم.
مرز در این راستا مثالی زد و گفت: بیایید آن را ملموس کنیم؛ ما لزوماً جتهای جنگنده افـ35 را از آمریکاییها میخریم، اما پس از آن باید این جنگندهها توسط ما نگهداری شود و ما نیز کارهای لازم را برای این کار انجام دهیم، این معامله خوبی برای هر دو طرف خواهد بود. من ترامپ را زیر نظر دارم و با بسیاری از افرادی که او را بهخوبی میشناسند صحبت کردم، به من گفتهاند؛ "باید با موضعی صاف و شفاف با او روبهرو شوی".
مرز دولت فدرال قبلی را به اشتباه در آستانه انتخابات آمریکا متهم کرد و در بخش دیگری از این گفتگو اظهار داشت: وزارت خارجه آلمان بهجای آماده شدن برای انتخاب مجدد "ترامپ"، توییتی برای کامالا هریس منتشر کرد و در نتیجه یکطرفه به بازی رفت.
وی افزود: ترامپ حافظه خوبی دارد. دولت فدرال کنونی دیگر در نقش دولتی جدید گوش شنوایی پیدا نخواهد کرد. شولتز اکنون در سطح بینالمللی نیز یک اردک لنگ است.
مرز در بخش دیگری از سخنانش همچنین از اصلاحات اساسی در بازار کار خبر داد. او گفت: «در ابتدا باید نام «پول شهروندی» از بین برود. ما خواهان یک سیستم جدید امنیتی اولیه هستیم. ما البته به کسانی که واقعاً به کمک نیاز دارند کمک خواهیم کرد، اما کسانی که میتوانند کار کنند نیز باید کار کنند، در غیر این صورت آنها مستحق کمکهای دولتی جامع نیستند."
وی همچنین گفت که اگر در انتخابات پیروز شود، میخواهد بیشتر بر منافع آلمان در سیاست خارجی تمرکز کند و با رئیس جمهور آینده ایالات متحده دونالد ترامپ "با یک موضع درست" مقابله کند.
مرز نامزد احزاب متحد مسیحی آلمان برای صدراعظمی است و برای برگزاری سریع انتخابات جدید پس از حذف ائتلاف چراغ راهنمایی تلاش میکند. در نظرسنجیها، اتحادیه در زمان حاضر حدود 33 درصد احزاب مردمی را به خود اختصاص داده است و حزب سوسیال دموکرات حاکم هم کمتر از نصف است.
در این میان رابرت هابک، وزیر اقتصاد فدرال آلمان و نامزد مطرح سبزها برای صدراعظمی آینده آلمان هم نگران است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آینده ایالات متحده، در مورد تعرفههای احتمالی روی محصولات صادراتی آلمان تمرکز کند، بنابراین او خواستار پاسخ از اتحادیه اروپا است که مسئول مسائل تجاری است.
هابک روز شنبه در سخنرانی خود در نوهاردنبرگ گفت: آلمان حدود 100 میلیارد یورو مازاد صادرات با آمریکا دارد که ترامپ نمیتواند آن را تحمل کند و نمیخواهد داشته باشد، به همین دلیل است که او در واقع توجه ویژهای به آلمان دارد و احتمالاً، اگر تعرفههایی وجود داشته باشد، آنها را طوری کالیبره خواهد کرد که بر واردات آلمان به ایالات متحده یا صادرات از آلمان تأثیر بگذارد.
هابک ادامه داد: باید برای ایالات متحده آمریکا این مسئله روشن شود که بازار داخلی اتحادیه اروپا نیز برای ایالات متحده آمریکا مهم است، ما اینجا بیدفاع نیستیم، آلمان و اتحادیه اروپا بهطور یکجانبه به ایالات متحده وابسته نیستند.
او با اشاره به ناتو و روابط اقتصادی گفت: «آنها هم به ما نیاز دارند.»، این سیاستمدار سبز گفت: ما در واقع به کارکردن با هم وابسته هستیم.
معاون صدراعظم آلمان همچنین تأکید کرد که آلمان باید نقش میانجی را در اتحادیه اروپا ایفا کند و دوباره مسئولیت رهبری را بهعهده بگیرد، بهعنوان مثال، هابک اینگونه توضیح داد: برای اینکه اروپا قوی باشد، اروپا باید بتواند روی آلمان حساب کند، در گذشته اخیر همیشه چنین نبوده است، آلمان اغلب در برابر هشدارهای دوستان ما راههای خاصی را در پیش گرفته است، آلمان باید با مهارت و دیپلماسی در اتحادیه اروپا ظاهر شود، نه با فریادزدن.
معاون صدراعظم آلمان و وزیر اقتصاد این کشور بعد از فروپاشی دولت ائتلافی آلمان اعلام کرده است که میخواهد بهعنوان نامزد صدراعظمی در انتخابات جدید شرکت کند.
احزاب دولت ائتلافی آلمان بهرهبری شولتز اخیراً بعد از مذاکرات طولانی در نهایت نتوانستند به راهحلی در مناقشات بودجهای و اقتصادی دست پیدا کنند و این ائتلاف با برکناری وزیر دارایی توسط شولتز بعد از حدود سه سال حکومتداری دچار فروپاشی شد.
بر اثر تشدید این مناقشات اولاف شولتز، صدراعظم آلمان از حزب سوسیال دموکرات کریستین لیندنر، وزیر دارایی را از سمت خود برکنار کرد و این پایانی بر این ائتلاف سهحزبی در آلمان بود.
حالا بحثها درباره لزوم برگزاری انتخابات سریع در این کشور بالا گرفته است.
انتهای پیام/+
∎