عباس پالیزدار، عضو سابق هیات و تفحص از قوه قضاییه، در گفتوگویی تفصیلی به تشریح ۱۰ پرونده فساد و فساد بیش از ۵۴ مسئول پرداخت. صحبتهای او در گفتگو با دیدهبان ایران بسیار جنجالی شده است.
فساد یک میلیارد یورویی در ایران خودرو دیزل!
پالیزدار در گفتوگو با با دیدهبان ایران به تشریح جزییات یک فساد تازه در ایران خودرو دیزل پرداخت و گفت: بالغ بر ۳ میلیارد یورو فقط در ایرانخودرو دیزل، خرید قطعات خودرو از سیکیدی بگیر تا قطعات ریز انجام شده است. با آقای محمدزاده، مدیرعامل کنونی ایرانخودرو دیزل صحبت کردم و به ایشان هم اثبات شده که بالغ بر یک میلیارد یورو از این محل فساد شده است. یعنی نزدیک به یکسوم خرید قطعات خودرو در سال گذشته فساد رخ داده است. اسنادش هم موجود است. به نظرم خود مدیرعامل فعلی هم تقریبا این موضوع را پذیرفته است.
وی در ادامه گفته است: نمیدانم گفتن این موضوع برای ایشان خوب است یا نه، اما من واقعیتها را میگویم. در حال حاضر تلاش میکنند که عوامل فسادی از آن موقع بودند و هنوز هم هستند را حذف کنند. چند عنصر اصلی این فساد، هنوز در ایرانخودرو دیزل حضور دارند.
پالیزدار در پاسخ به این سوال که وجود این فساد به نهادهای نظارتی و بازرسی هم گزارش شده، گفته است: بله، من ماجرا را به رئیس بازرسی ایرانخودرو اطلاع دادم و ایشان گفت که این پرونده را به میز اطلاعات این موضوع اطلاع میدهم.
پرونده فساد محمد یزدی اندازه قد من بود
به گزارش عصر ایران وی در بخش دیگری از گفت وگوی خود به تشریح جزییات پرونده محمد یزدی پرداخته و گفته است: آقای یزدی هم آمد طلب حلالیت کرد. چه زمانی؟ وقتی من در بیمارستان بودم. ایشان هم در بیمارستان بستری بود. پسرش را فرستاد. گفت: «ایشان را حلال کن.» گفتم: «من ایشان را حلال نمیکنم.» گفت: «چرا حلال نمیکنید؟» گفتم: «ایشان مرا به زندان انفرادی انداخت. در حالی که دزدی، تخلف و فساد کرده است. من باید به زندان بروم؟ آقا خودت و بچههایت، خلاف و فساد کردید. آیا من باید بابت آن به زندان میرفتم؟» حالا پرونده آقای یزدی چه بود؟ وقتی آقای نیازی پرونده آقای یزدی را در اختیار من قرار داد. ما مشغول صرف ناهار بودیم. پرونده آقای یزدی تا سطح میز ناهارخوری بالا آمد. بعد دیدم یکی از پروندهها، مربوط به ۳ هزار هکتار از اراضی جنگلهای شمال خلیلمحله عباسآباد بهشهر است.
وی افزود: آقای یزدی در آن زمان که رئیس قوه قضاییه بود، برای خرید خانه شخصی خود، به آقای ذاکر احمدی، رئیس دادگستری استان هرمزگان نامه زده است که مبلغ یک میلیارد تومان به حساب شخصی اینجانب واریز کنید. اگر اشتباه نکنم در نامه نوشته بود که به حساب ۸۹۵۷ بانک ملی شعبه مجلس شورای اسلامی واریز نمایید.
داوود احمدی نژاد میگفت که محمود لامذهب است!
همچنین عصرایران به نقل از دیده بان ایران به صحبتهای پالیزدار درباره محمود احمدینژاد اشاره کرده است. عباس پالیزدار در بخشی از گفتگوی جنجالی خود توضیح داد:
حاج داوود احمدی نژاد، برادر محمود احمدی نژاد به من گفت: «آقای پالیزدار بگذار یک چیزی را به تو بگویم. این پیش خودمان بماند و من تا زنده هستم، این را از طرف من نقل نکن. اگر نقل کنید، میگویم دروغ گفتی. با همین صراحت. حالا اکبر ایمانپور و حسین اللهکرم شاهد بودند و مشغول شنیدن حرفهای ما هستند. قابل تایید و رد است. حاج داوود گفت: «من و محمودآقا داداش خونی من است، فکر نکن داداش ناتنی است. ولی میدانم محمود دین ندارد، لامذهب است.» من هم فکر میکنم احمدی نژاد عنصر جایی باشد.
فروش سوالات کنکور توسط پسر رئیس وقت دانشگاه آزاد
به گزارش رویداد ۲۴ به نقل از دیدهبان ایران، پالیزدار در پاسخ به این پرسش که یکی از اشخاصی که آن زمان در مورد شما اظهار نظر کرد، «عبدالله جاسبی» رئیس وقت دانشگاه آزاد و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بود. گفته بود صحبتهای شما در راستای تخریب اشخاص و مقامات نظام و ایجاد یأس و ناامیدی در نظام است. او از عبارت «نسل دوم منافقین» و «اراذل و اوباش سیاسی» از شما نام برد. به دیده بان ایران گفت:
بله، آقایانی که از افشای فساد ناراحت هستند. پسر آقای جاسبی در سال های متعدد سوالات کنکور را میفروخت. فروش سوالات کنکور توسط فرزند ایشان انجام گرفته بود. یعنی فرزند ایشان در آن قصه، پرونده داشت. قطعا خود ایشان هم پشت قضیه بوده که این اتفاق افتاده است. برای آموزشگاهها و مراکزی که این همکاری شده بود، در هر شهری پرونده قضایی ایجاد شد و پس از آن همه پروندهها در تهران متمرکز شد. آقای سعید مرتضوی هم قضیه را ماستمالی کرد و رفت. بعد از آن آقای جاسبی به سعید مرتضوی درجه دکتری هم داد. اینطور پرونده را جمع کردند.
بازداشتم کنند اسناد را منتشر میکنم
عضو سابق هیات و تفحص از قوه قضاییه میگوید: اگر با من برخورد کنند حتما همه اسناد و مدارکم را منتشر میکنم و اسناد و اطلاعت من جایی است که میتواند منتشر شود.
عباس پالیزدار کیست؟
عباس پالیزدار متولد ۱۰ شهریور ۱۳۴۷، عضو هیئت تحقیق و تفحص مجلس هفتم از قوه قضائیه بود. این کمیته به عنوان بخشی از کمیسیون اصل ۹۰، مسئولیت رسیدگی به پروندههای فساد دولتی و پیگیری روند بررسی آنها در قوه قضائیه را بر عهده داشت. مشارکت پالیزدار در این تحقیقات دو ساله در نهایت با دستگیری او در خرداد ۱۳۸۷ پایان یافت.
به گزارش اقتصاد۲۴ او نامی آشنا در دهه ۸۰ است که بازیچه سیاست «بگمبگم»ها شد با این باور که با فساد مقابله میکند. در آن سالها شایعهای منتشر شد مبنی بر این که «۱۰۰ میلیارد تومان در ریاست جمهوری گم شده که داوود، برادر احمدینژاد آن را برداشته است تا پروندهسازی کند.» پالیزدار که به برخی از بزرگان نظام را شروع کرد و آنها را متهم به دست داشتن در فسادها، همانها که این شایعه را مطرح کرده بودند این موضوع را به همان ۱۰۰ میلیارد تومان ربط داده و گفتند: «همان پروندهسازیهایی که توسط برادر رئیس جمهور وقت انجام شده حالا یکی پس از دیگری رو میشود.»
قصه از آنجا شروع شد که پالیزدار نماینده قوهقضائیه در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس دوره هفتم شد و در هیات تحقیق و تفحص مجلس هفتم از قوه قضاییه نیز حضور داشت. علاوه بر آن او کارشناسی بازرسی ویژه ریاست جمهوری در دولت اول احمدینژاد را عهدهدار بود.
پالیزدار با حضور در دانشگاه بوعلیسینای همدان درباره فسادهای مقامات بلندپایه و سرانه جمهوری اسلامی صحبت کرد و از فساد اکبر هاشمیرفسنجانی خبر داد و حتی سقوط رحمان دادمان، وزیر راه دولت محمد خاتمی را هم عمدی دانست. دیری نپایید که این سخنان گریبانگیر او شد و در ۲۱ همان سال با اتهامات سوءاستفاده مالی، افترا، نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و انتشار بازداشت روبرو و در نهایت ۲۲ خرداد بازداشت و روانه زندان شد.
پالیزدار نه تنها نام برخی از افراد رده بالای جمهوری اسلامی، بلکه بعضی از فرزندان آنها را در گزارش تحقیق و تفحص مجلس از قوه قضاییه گنجانده و از طریق آیتالله خزعلی، به دست آیتالله خامنهای رساند. با وجود این که سید محمود هاشمی شاهرودی، رئیس وقت قوه قضاییه اذعان داشت که ۸۰ تا ۸۵ درصد گزارش پالیزدار صحیح است، اما آنها سرجای خود باقی ماندند و پالیزدار که به اتهام نشر اکاذیب دستگیر شده بود روانه زندان شد. البته پالیزدار بعدها از هاشمی رفسنجانی عذرخواهی کرد که نام او را با فساد اقتصادی گره زده است.
او در دولت نهم همراه داوود احمدینژاد، برادر رئیسجمهور وقت در بازرسی ویژه ریاست جمهوری فعالیت میکرد، از طرف دستگاه قضا به هیات تحقیق و تفحص مجلس از قوه قضاییه معرفی شد تا به نمایندگانی بپیوندد که در مجلس هفتم تصمیم گرفتند پروندههای موجود در دستگاه قضا، جزئیات فسادهای کلان اقتصادی بررسی کنند، که ردپای برخی از مسئولان کشور در این پرونده پررنگ بود.
به گفته پالیزدار گزارش تهیهشده توسط او و نمایندگان عضو هیات تحقیق و تفحص شامل ۵۴ هزار صفحه سند بود که در آن، اسنادی درباره فساد بسیاری از مسئولان رده اول درج شده بود. هرچند که حداد عادل به عنوان رئیس وقت قوه مقننه، با قرائت اسامی ذکرشده در گزارش هیات تحقیق و تفحص در صحن مجلس مخالفت کرد، ولی پالیزدار در مصاحبهها با رسانهها یا در سخنرانیهایی که در دانشگاههای کشور داشت، اسامی زیادی را افشا کرد.
برخی از تحلیلگران سیاسی بر این عقیدهاند که فهرست لیست ۵۲ اسمی پالیزدار، همان لیستی است که محمود احمدینژاد در دوره ریاست جمهوریاش بارها اعلام کرد که به عنوان لیست مفسدان اقتصادی در جیب خود دارد. البته رفاقت پالیزدار و تیم احمدینژاد مدت زیادی طول نکشید و به اذعان خودش؛ احمدینژادیها برای رسیدن به هدف خود – یعنی تخریب هاشمی رفسنجانی – در انتخابات ۸۸ از او استفاده ابزاری کردند و وقتی که به زندان افتاد، هیچ حمایتی از او نکردند.
پالیزدار که جانباز ۴۵ درصد جنگ تحمیلی است تاکید میکند که هنوز هم مرد میدان است و بدش نمیآید که مسعود پزشکیان، دوباره او را در بازرسی ویژه ریاست جمهوری منصوب کند.
∎