منابع طبیعی ستون فقرات صنایع مدرن هستند و برای تولید تمام چیزهایی که در اطراف ما وجود دارد، ضروری میباشند. بر اساس دادههای سال ۲۰۲۱ از استاتیستا، ۱۰ کشور بر چشمانداز منابع طبیعی جهان تسلط دارند که هر کدام دارای ذخایر عظیمی هستند که برای صنایع مختلف حیاتی است.
روسیه با ۷۵ تریلیون دلار منابع طبیعی
روسیه با منابع طبیعی به ارزش ۷۵ تریلیون دلار در صدر قرار دارد. این منابع عمدتاً شامل زغال سنگ، گاز طبیعی، نفت و فلزات کمیاب است. در پایان سال ۲۰۱۸، وزارت منابع طبیعی و محیط زیست روسیه، ارزش ذخایر معدنی این کشور را حدود ۱.۴۴ تریلیون دلار برآورد کرد.
از نظر سهم جهانی، روسیه در زمینه گاز طبیعی بیرقیب است و با داشتن ۳۷.۳۵۴۴ تریلیون متر مکعب ذخایر اثبات شده در سال ۲۰۲۰ – تقریباً ۲۰ درصد از کل ذخایر جهان – بزرگترین دارنده ذخایر گاز طبیعی جهان است. روسیه همچنین یکی از قدرتهای بزرگ در زمینه طلا به شمار میرود.
سایر غولهای منابع طبیعی
ایالات متحده با تخمین ۴۵ تریلیون دلار منابع طبیعی در رتبه دوم قرار دارد. این منابع شامل زغال سنگ، الوار، گاز طبیعی و فلزات ارزشمندی مانند طلا است.
در عربستان سعودی و کانادا که به ترتیب در رتبههای سوم و چهارم قرار دارند، ثروت نفتی محرک اصلی منابع طبیعی است. عربستان سعودی با میدانهای نفتی گسترده خود، رهبر بازارهای انرژی جهانی بوده است. از سوی دیگر، کانادا علاوه بر نفت، از ذخایر قابل توجه اورانیوم بهره میبرد و میزبان برخی از بزرگترین شرکتهای چوببری جهان است.
در این رتبه بندی ایران در جایگاه پنجم قرار دارد.
در ادامه فهرست، چین با ذخایر عظیم زغال سنگ، به عنوان بزرگترین تولیدکننده این سوخت فسیلی شناخته میشود.
برزیل و استرالیا که از نظر مواد معدنی غنی هستند، تولیدکنندگان پیشرو فلزاتی مانند سنگ آهن هستند، در حالی که استرالیا همچنین یکی از صادرکنندگان برتر زغال سنگ است.