به گزارش خبرگزاری قدس(قدسنا)، رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش بینالمللی «مکتب نصرالله» گفت: سیدحسن نصرالله، حزبالله را نهاد نظامی نمیدید بلکه حزب الله را به سازمان اجتماعی تبدیل کرد در حالی که قدرت دفاعی اش را هم ارتقا داد تا جایی که تبدیل به کنشگری راهبردی در منطقه غرب آسیا شد.
محمدباقر قالیباف با بیان اینکه ۴۰ روز است در فراق برادر بزرگوارمان سید عزیز مقاومت داغداریم افزود: شهادت نصرالله مجاهد برای او و جبهه مقاومت شکست نیست، شهادت او بیش از هر زمانی نقاب قاتلان جهنمیاش را کنار می زند و زشتی سازشکاری با این باند تبهکار را نمایان میکند.
وی گفت: نصرالله سیاستمداری حکیم بود، او در اوج کنشگری در میدان پرتنش، بر میدان دیانت و عقلانیت حرف میزد. حزب الله زیر چتر رهبری او هم قدرت ایدئولوژیک داشت هم قدرت استراتژیک.
رئیس مجلس تصریح کرد: ترور نصرالله با آن کارنامه درخشان در مقاومت، او را سرمشق نسلهای آینده مقاومت کرده است، ما اطمینان داریم دست شهید برای گرهگشاییها، بازتر از هر وقت دیگری است.
وی گفت: رهبر شهید حزبالله با همین عملکرد عقلانی خود مولد قدرت بود، قدرتی در خدمت انسان، او در جهان معاصر یک نهاد قدرتمند ایجاد کرد که همسو با منافع و امنیت ملی لبنان و در خدمت پیشرفت این کشور بود.
وی تاکید کرد: حزب الله با شهادت رهبرانی چون شهید سید عباس موسوی و سید حسن نصرالله هیچگاه نه ریشههایش را از دست داد و نه از چشماندازش دور شد، فلسفه تاسیس حزب الله مبارزه با ظالم و دفاع از مظلوم است.
قالیباف افزود: نصرالله یک شخصیت برجسته شیعه بود اما نماد وحدت واقعی بر اساس منافع امت بود.
وی گفت: نصرالله به عنوان رهبر حزبالله هرگز نگفت طوفان الاقصی مساله فلسطینی یا سنی است بلکه آن را مساله مقاومت، اسلام و انسانیت شناخت و با همه توان حزب الله را وارد این میدان کرد و خود را فدای آرمان مقاومت کرد.
رئیس مجلس با تاکید بر این که جهان نقش حزب الله را در مهار تروریسم داعش فراموش نمیکند اظهار داشت: این حزبالله بود که با نثار خون فرزندان خویش این تهدید بینالمللی را مهار و ثبات و امنیت را در جهان برقرار کرد.
قالیباف افزود: امنیت امروز دنیا و به ویژه اروپا مدیون رهبری شهید نصرالله است، حزب الله عامل صلح و ثبات است و اگر سران آمریکا واقعاً برای منطقه غرب آسیا صلح میخواستند باید سگ پاسبانشان را کنترل میکردند نه آنکه فرماندهان رشید و رهبر عاقل حزبالله را با بمبها و دیگر ابزارهای نظامی و کمکهای اطلاعاتی شان ترور کنند.
وی گفت: نصرالله تا آخرین لحظه به مجاهدان حزب الله وفادار ماند و مثل آنها و در میانه میدان به شهادت رسید همچنان که یحیی سنوار در پایبندی به همین سنت تا آخرین نفس در میدان و کنار سربازان مقاومت در خط مقدم جنگید.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: بالاترین درجه تحقیر برای اسرائیل این است که با وجود به شهادت رساندن فرماندهان حزب الله، هجوم وحشیانه هوایی و تجاوز زمینی نتوانسته به داخل خاک لبنان پیشروی کند، چه سردرگمی راهبردی از این روشنتر که فرماندهان اسرائیلی میگویند نمیدانیم برای چه هدفی میجنگیم.
وی تاکید کرد: چه شکستی از این سنگینتر که همه خطوط قرمز بشری و جهانشمول را رد کنند اما هیچ پیروزی ملموس نداشته باشد و شمشیر محور مقاومت را تیزتر و بلندتر ببیند، اسرائیل حتی در ترور سید حسن نصرالله هم رسوا شد.
قالیباف افزود: سید حسن نصرالله و یارانش عامل صلح و ثبات نه تنها در غرب آسیا بلکه بدون هیچ اغراقی در دنیا بودند.
معاون راهبردی رئیس جمهور هم در همایش بینالمللی «مکتب نصرالله» تاکید کرد: مقاومت در برابر اسرائیل قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی آغاز شده بود و تا آزادی کامل تمام سرزمینهای اسلامی از چنگال صهیونیستها ادامه خواهد داشت.
ظریف افزود: رژیم صهیونیستی و آمریکا باید بپذیرند تا زمانی که حقوق مردم فلسطین رعایت نمیشود و آوارگان فلسطینی به سرزمین خود بازنگشتهاند، آرامش نخواهند دید.
ظریف تاکید کرد: مقاومت مردم فلسطین را به این و آن نسبت ندهید، درست است که پیام امام راحل، پیام انقلاب اسلامی، رهبری خردمندانه مقام معظم رهبری و ایستادگی در کنار مردم فلسطین و لبنان به آنها امید و اطمینان داد اما آرمان، آرمان فلسطین است.
معاون راهبردی رئیسجمهور با بیان اینکه همه برای فلسطین قیام کردهاند، نه به نیابت از این و آن اظهار داشت: اگر آمریکاییها و غربیها، اشتباه استراتژیک و راهبردی را ادامه دهند هیچگاه این منطقه روی آرامش را نخواهد دید.
ظریف خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی راه حل را در برابر آنها قرار داده اند، اجازه دهید همه فلسطینیان همه ساکنان این منطقه از یهودی و مسلمان و مسیحی در یک رفراندوم آزادانه آینده خود را تعیین کنند و آن وقت خواهید دید که چه آینده صلحآمیزی میتواند در انتظار این منطقه باشد.
وی گفت: پایان آپارتاید در آفریقای جنوبی مثال روشنی است که قابل تکرار است و باید تکرار شود. این پیام خون سید حسن نصرالله، قاسم سلیمانی، اسماعیل هنیه، یحیی سنوار و دیگر بزرگان مقاومت و بزرگان راه جهاد و شهادت است.
سیدعباس عراقچی وزیر خارجه هم گفت: سید حسن نصرالله، رهبری پیشرو و خستگیناپذیر، توانست معادلات منطقهای را دستخوش تغییرات اساسی کند. در دنیای امروز که روابط بینالملل بهطور فزایندهای پیچیده و چندوجهی شده است، شهید نصرالله با درک عمیق از مناسبات بینالمللی و توازن قوا، توانست مقاومت را به عاملی تأثیرگذار در معادلات منطقهای و حتی جهانی تبدیل کند. او یاد داد که چگونه بدون وابستگی به قدرتهای بزرگ می توان مقاومت کرد، رو به جلو رفت و تأثیر گذار بود.
عراقچی تاکید کرد: رژیم صهیونیستی، با تداوم سیاستهای تجاوزکارانه و نقض مکرر حقوق بینالملل، نهتنها ثبات و امنیت منطقهای را به خطر انداخته است، بلکه چالشی جدی برای نظام بینالمللی مبتنی بر قوانین و هنجارها ایجاد کرده است. شهید نصرالله بارها به جهانیان نشان داد که رژیم صهیونیستی به دلیل سرکوبگریهای مستمر خود، تهدیدی برای امنیت نه تنها در منطقه بلکه درکل جهان است.
وی افزود: حملات بیرحمانه به غیرنظامیان، تخریب زیرساختهای حیاتی و محاصرههای اقتصادی، نمونههایی از اقدامات این رژیم است که همگی میباید به عنوان جنایات جنگی تلقی شوند. شهید نصرالله با رویکرد بینظیر خود نشان داد که چگونه باید در برابر چنین تهدیدهایی ایستاد، و به ملتهای جهان آموخت که مقاومت، تنها راه دستیابی به عدالت و حقوق پایدار است.
وزیر امور خارجه ادامه داد: در شرایط کنونی، مسئولیت جامعه بینالمللی در قبال این بحرانها بیش از پیش است. سازمان ملل متحد و دیگر نهادهای بینالمللی باید با اتخاذ رویکردهای بیطرفانه و مبتنی بر عدالت، به وظایف خود در حفظ صلح و امنیت بینالمللی عمل کنند. سید حسن نصرالله همواره بر این باور بود که بیتوجهی به جنایات رژیم صهیونیستی، پایههای عدالت بینالمللی را تضعیف میکند و لذا بر اهمیت چندجانبهگرایی و همکاری کشورها برای مقابله با این بحرانها تأکید داشت.
وی گفت: از ویژگیهای مهم شهید نصرالله باور او به دیپلماسی بود و اینکه پیروزی در فلسطین و لبنان، نیازمند حرکت همزمان مقاومت، دیپلماسی فعال و همکاریهای چندجانبه است. شهید نصرالله در کنار مقاومت به گفتگو و تعامل دیپلماتیک نیز برای حفظ صلح و امنیت پایدار باور داشت و به راه حلهای عادلانه و همکاری با کشورها و نهادهای بینالمللی اهتمام میورزید. او به همان مهارت که مقاومت را هدایت میکرد دیپلماسی را نیز به پیش می برد و حرکت او هم در عرصه جهانی و منطقه ای، و هم در عرصه داخلی لبنان مبتنی بر هماهنگی کامل میدان و دیپلماسی بود.
از سوی دیگر، شهید سید حسن نصرالله همواره منادی وحدت و همبستگی میان ملتها و طوایف مختلف بود. او باور داشت در دنیایی که اختلافات و تفرقهها میتواند به ابزار دست قدرتهای مداخلهگر تبدیل شود، تنها همبستگی داخلی ملل مسلمان و تقویت همکاریهای منطقهای است که میتواند مقاومت را از گزند دشمنان حفظ کند. لبنان با تنوع فرهنگی و مذهبی خود، نمونهای از جامعهای است که تنها با تکیه بر وحدت ملی، قادر است در برابر چالشها ایستادگی کند.
عراقچی افزود: در عصری که رسانهها به میدان اصلی جنگ نرم تبدیل شدهاند، شهید نصرالله با آگاهی از قدرت رسانهها، نقشی بینظیر در افشای توطئهها و آگاهسازی افکار عمومی داشت. مقابله با جنگ نرم و روایتهای تحریفشده، نیازمند رسانههای مستقل و مسئولیتپذیر است. رسانههای مقاومت باید با ارائه اطلاعات دقیق و بیطرفانه، به ارتقای آگاهی عمومی و ترویج فرهنگ صلح و عدالت کمک کنند و مانع از آن شوند که دشمنان با روایتهای دروغین، افکار عمومی را گمراه کنند.
وزیر خارجه تصریح کرد: جنگ کنونی در لبنان، ترکیبی از ابزارهای نظامی، اطلاعاتی، رسانهای و حتی فتنه انگیزی میان مسلمان با مسلمان و مسلمان با مسیحی است. هجمه رسانه ای، روایت سازی دروغین و فتنه انگیزی، کمتر از جنگ نظامی مخرب نیست. لبنان موطن هر لبنانی است و این کشور همواره در طول تاریخ، سرزمین زندگی مسالمت آمیز مسلمان و مسیحی و پیروان دیگر ادیان و مذاهب بوده و باقی خواهد ماند. نقش رسانه های آزاده در این عرصه جهت خنثی سازی فتنه ها و توطئه ها و ایجاد وحدت و همدلی بسیار مهم است.
وزیر امور خارجه کشورمان خاطرنشان کرد: قدر مسلم این است که نخبگان و سیاستمداران لبنانی شرایط را به خوبی درک کرده و با همدلی و وفاق این مرحله سخت و البته سرنوشت ساز را پشت سر خواهند گذاشت. شهید سید حسن نصرالله راهبرد حزب الله و محور مقاومت را به روشی هوشمندانه و با در نظر گرفتن اصول همزیستی میان تمام ادیان و عدم حذف آنها و مقاومت ملی در مقابل رژیمی اشغالگر طراحی کرد که سالهاست بخشهایی از سرزمین لبنان را اشغال کرده و حتی مطابق قطعنامه های سازمان ملل نیز این مناطق را تخلیه نکرده است.
وی عنوان داشت: اکنون برقراری آتش بس عادلانه و یاری رساندن به مردم آسیب دیده و آواره شده لبنان بایستی اولویت جامعه جهانی باشد. جمهوری اسلامی ایران در این راستا از هیچ تحرک، تلاش و کمکی دریغ نکرده و نخواهد کرد. جمهوری اسلامی ایران همانطور که از گذشته تا کنون ثابت کرده است، همیشه در کنار ملتهای مظلوم منطقه بوده و خواهد ماند و لبنان و غزه هیچگاه از یاد ما نخواهد رفت و ما همواره حامی و پشتیبان آنها و حق مقاومت مشروع ضد اشغال و تجاوز آنها بوده و خواهیم بود.
عراقچی گفت: رژیم غاصب، آپارتاید و کودک کش صهیونیستی با رد تمامی طرحها و پیشنهادات برای برقراری آتش بس در غزه و لبنان، همچنان به جنایات خود در فلسطین و لبنان ادامه می دهد و در کمال تأسف، جامعه جهانی از متوقف کردن نسل کشی صهیونیستها عاجز بوده و یا تنها نظاره گر آتش افروزی صهیونیستها و تلاششان برای ناامن سازی کل منطقه هستند. دنیا بداند که در صورت گسترش جنگ، آثار زیانبار آن تنها به منطقه غرب آسیا محدود نخواهد شد. ناامنی و بیثباتی امری است که می تواند به مناطق دیگر حتی دوردستها سرایت کند.
رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: راه مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم و تجاوز، همچنان ادامه خواهد داشت. جمهوری اسلامی ایران، بر اساس اصول و ارزشهای خود و با الهام از شهیدان بزرگی همچون سید حسن نصرالله، به حمایت از مقاومت و ملتهای مظلوم منطقه ادامه میدهد. خون شهید، ضامن موفقیت ماست و ما را به آیندهای روشنتر و عادلانه تر دلالت میدهد. سلاح مقاومت، موشک و پهپاد و دیگر تسلیحات نظامی نیست، سلاح اصلی مقاومت، خون شهید است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در همایش بینالمللی «مکتب نصرالله» گفت: شهید نصرالله شخصیتی تحلیلگر و اندیشهورز بود اما درعین حال شخصیتی عملگرای میدانی هم بود و این ترکیب نادری در شخصیت این شهید مقاومت بود.
سید عباس صالحی افزود: بسیاری افراد در صحنه اندیشه، پیشتازند اما در صحنه عمل آن پیشتازی را ندارند و برعکس، شهید نصرالله وقتی تحلیل می کرد در قله بود و وقتی عمل می کرد هم در قله بود.
صالحی ادامه داد: نکته دیگری که در شخصیت او می توان یاد گرفت این است که او هم سیاستمداری جدی و کامل در عرصه ملی، منطقه ای و جهانی بود و هم یک فرمانده برتر نظامی.
وی تاکید کرد: اندک هستند افرادی که هم سیاستمدار برجسته و هم فرمانده نظامی برجسته ای باشند و او هر دو بود.
وزیر ارشاد گفت: اکنون شهید در میان ما نیست و بی تردید از دست دادن چنین شخصیتی سوگ سختی است و تحمل آن دشوار.
صالحی به سخن شهید فتحی شقاقی بعد از شهادت سید عباس موسوی که گفته بود «جنبشی که دبیر کل آن به شهادت می رسد هرگز شکست نمیخورد» اشاره کرد و گفت: حتما چنین است راه سید حسن و حزبالله هم چنان محکم و پابرجاست.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در همایش بینالمللی «مکتب نصرالله»، ولایت پذیری را بزرگترین ویژگی این مجاهد بزرگ دانست.
ایمانی پور گفت: تجلیل از شهید عزیز سیدحسن نصرالله، تجلیل از همه شهدای مقاومت از شهید قاسم سلیمانی تا شهید هنیه، شهید سنوار، شهید سیدهاشم صفی الدین و شهید نیلفروشان است.
انتهای پیام/ع.خ/26