شناسهٔ خبر: 69625307 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

به بهانه تغییر استاندار؛

زیرساخت‌های استان بوشهر توسعه یافت/ روایتی از ۱۰۰۰ روز خدمت

بوشهر- احمد محمدی‌زاده استاندار بوشهر از امروز مسئولیت خود را به ارسلان زارع استاندار جدید واگذار می‌کند و به همین منظور نگاهی به دوران حدود هزار روزه دولت سیزدهم در این استان داشته‌ایم.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: دولت سیزدهم اگرچه طول دوران خدمتی کوتاهی داشت ولی در همین دوران کوتاه و با وجود شرایط خاص کشور، توانست خدمات گسترده‌ای را در حوزه‌های مختلف به مردم ارائه کند.

استان بوشهر در دوران حدود هزار روزه دولت سیزدهم شاهد خدمات گسترده‌ای بود و اقدامات خوبی در حوزه‌های عمرانی و اقتصادی، توسعه زیرساخت‌ها و… در این استان صورت گرفت که فصل دیگری از خدمت را نشان داد.

بسیاری از شاخص‌های عمرانی و اقتصادی استان بوشهر ارتقا یافته و طرح‌های مهم و بزرگی در این استان آغاز شده است که نوید بخش آینده‌ای روشن برای استان است.

در حوزه‌های سیاسی، امنیتی و انتظامی نیز شاخص‌ها در استان بوشهر ارتقا یافته، در حوزه زنان و خانواده، امور اجتماعی و فرهنگی و.. نیز طرح‌ها و برنامه‌های متعدد و متنوعی در استان بوشهر اجرا شده است.

توسعه زیرساخت‌های عمرانی استان بوشهر

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار بوشهر در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: استان بوشهر طی سه سال گذشته در حوزه عمرانی رشد قابل توجهی داشته و مطالبات مردم در این دوره به صورت ویژه مورد توجه قرار گرفت.

محمد هادی رستمیان از رشد محسوس زیرساخت‌های استان بوشهر در این دوره خبر داد و بیان کرد: با تلاش استاندار بوشهر و حمایت رئیس جمهور و اعضای دولت شاهد اقدامات بسیار خوبی در استان بوشهر بودیم.

وی از اجرای پروژه‌های سدسازی، ساخت آب‌شیرین‌کن، ساخت بزرگراه‌های اصلی، راه‌های فرعی، راه‌های روستایی، واگذاری زمین و ارائه تسهیلات مسکن، ساخت پروژه‌های بزرگ و کوچک بهداشتی و درمانی و توسعه و تجهیز مراکز آموزشی و ورزشی خبر داد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار بوشهر گفت: تا قبل از دولت سیزدهم تولید آب‌شیرین‌کن‌های استان ۳۵ هزار متر مکعب در روز بود که اکنون به بیش از ۱۰۳ هزار مترمکعب در روز رسیده است و شاهد افزایش ۳ برابری تولید در این زمینه هستیم.

زیرساخت‌های استان بوشهر توسعه یافت/ روایتی از ۱۰۰۰ روز خدمت

وی از توسعه سدهای استان به عنوان یکی دیگر از اقدامات اشاره کرد و افزود: در زمینه توسعه مخازن ذخیره آب در شهرها و روستاهای استان اقدامات خوبی صورت گرفته و جهاد آبرسانی در استان با پیشرفت خوبی همراه بوده که نتیجه آن عبور از تنش آبی است.

رستمیان از دیگر خدمات به اتصال ۹۰ روستا به شبکه ملی اطلاعات، دستیابی به نفوذ ۹۹ درصدی گازرسانی در استان، توسعه و ظرفیت‌سازی شبکه برق، ساخت نیروگاه‌های خورشیدی، اجرای ۵۵ مورد سنگ ملاتی و خاکی، اجرای طرح مردمی کاشت درخت، اخذ اسناد اراضی ملی، رشد ۶ برابری اعتبارات راهداری استان، تقویت ناوگان راهداری، اصلاح پیچ‌های خطرناک و… اشاره کرد.

وی از افتتاح ۱۰ پروژه آموزشی، فرهنگی و ورزشی در استان خبر داد و افزود: در زمینه ساخت، مقاوم‌سازی و بازسازی مسکن در شهرها و روستاهای استان اقدامات گسترده‌ای صورت گرفته است.

رتبه نخست استان بوشهر در اشتغال

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: تحولات چشمگیری در خصوص رشد اقتصادی، انضباط پولی و بودجه‌ای، ثبات بازار، ایجاد اشتغال و توسعه سرمایه‌گذاری خارجی و صادرات در استان بوشهر صورت گرفته است.

علی باستین با بیان اینکه استان بوشهر از استان‌های برتر کشور در زمینه کاهش تورم است ادامه داد: استان بوشهر در زمینه کاهش تورم از رتبه ۱۵ به رتبه ۲ کشور رسیده است.

وی با بیان اینکه نرخ تورم در استان بوشهر ۶.۱ درصد کاهش یافته است افزود: استان بوشهر در سامانه رصد اشتغال کشور دارای رتبه نخست است.

زیرساخت‌های استان بوشهر توسعه یافت/ روایتی از ۱۰۰۰ روز خدمت

بخشی از مهمترین پروژه‌ها و طرح‌ها

در حوزه آب اقدامات خوبی در زمینه آبگیری سد باغان و اخند، آغاز ساخت سد باهوش و سد دهرود، افزایش پیشرفت سد دالکی و سد دشت‌پلنگ، ساماندهی رودخانه حله، آبگیری نخیلات تنگستان و مطالعات سد عنبری و سد چهار روستایی انجام شد.

افتتاح آب‌شیرین‌کن‌های استان بوشهر به ظرفیت ۷۲ هزار متر مکعب در روز و آغاز آب‌شیرین‌کن‌هایی به ظرفیت ۱۱ هزار متر مکعب در روز، افتتاح طرح آبرسانی سیراف پس از ۱۲ سال و توسعه شبکه فاضلاب در بوشهر، گناوه و دیلم، آبرسانی به ۱۹۴ روستا و افزایش حجم ذخیره آب استان از دیگر اقدامات در حوزه آب استان بوده است.

در حوزه درمان شاهد پیشرفت خوب ساخت بیمارستان‌های جایگزین فاطمه زهرا در بوشهر، ۱۷ شهریور در برازجان و بیمارستان اعصاب و روان بودیم و ۲۲ خانه بهداشت، ۲۶ پانسیون، پنج پایگاه سلامت، ۶ آزمایشگاه، ۱۶ مرکز جامع سلامت شهری و روستایی و ۵ پایگاه اورژانس شهری و روستایی افتتاح شد.

بیش از هزار میلیارد تومان تجهیزات پزشکی در دولت سیزدهم در استان بوشهر خریداری شد و عملیات اجرایی بیمارستان‌های ۲۰۰ تخت‌خوابی کنگان و ۱۱۰ تخت‌خوابی عسلویه نیز آغاز شد.

در حوزه راه، مهمترین پروژه استان بوشهر یعنی راه‌آهن بوشهر - شیراز با اخذ مصوبه ۱.۲ میلیارد یورو از محل تهاتر نفت از سوی رهبر معظم انقلاب گرفته شد و مناقصه و تعیین پیمانکار برای ۱۶ قطعه انجام شد.

اخذ مجوز بزرگراه بوشهر- شیراز، افتتاح ۸۰ کیلومتر بزرگراه، افتتاح جده وفاق بین کنگان و دیر، آغاز عملیات اجرایی ۱۰ کیلومتر بزرگراه، آغاز ساخت ۱۶ کیلومتر راه اصلی، تقویت ایمنی راه‌ها، بهسازی پاسگاه‌های پلیس راه و افتتاح جاده ریز - سرچشمه به باغان پس از ۱۴ سال از دیگر اقدامات در این حوزه بوده است.

در حوزه مسکن نیز هزار و ۲۰۰ هکتار زمین معادل ۲۰ هزار قطعه به روستاهای استان الحاق شد و در حوزه شهری نیز بیش از ۲ هزار هکتار معادل ۵۲ هزار واحد مسکونی در شهرها برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن تأمین شد.

بازنگری طرح هادی در ۲۲۰ روستا، ایمن سازی ۵۵ روستا در مقابل سیلاب، تأمین قیر رایگان، پرداخت تسهیلات مسکن و اختصاص ۱۱ هزار و ۹۰۰ واحد مسکونی به متقاضیان در استان از دیگر اقدامات در حوزه مسکن بوده است.

افتتاح ۲۸ فضای آموزشی، پرورشی و ورزشی معادل ۹۴۱ کلاس درس، آغاز عملیات اجرایی ۱۹۸ پروژه جدید آموزشی، پرورشی و ورزشی معادل ۷۳۰ کلاس و اجرای بزرگترین مدرسه و هنرستان تاریخ بوشهر از مهمترین اقدامات در حوزه نوسازی مدارس بود.

در حوزه ورزش و جوانان ۱۱ سالن ورزشی، ۶ چمن بزرگ ورزشی، ۲۶ چمن مصنوعی، یک استخر، سه خانه جوان، چهار روشنایی ورزشی و بزرگترین طرح تجهیز باشگاه‌های ورزشی و پایگاه‌های مقاومت در استان بوشهر اجرا شد.

در حوزه بنادر و دریانوردی، شاهد افزایش ۱۵ برابری ترانزیت نفتی، افزایش ۲ برابری تخلیه و بارگیری بندر نگین، توسعه بنادر کنگان، گناوه، دیلم، بوشهر، بوالخیر، محمد عامری و… بودیم.

زیرساخت‌های استان بوشهر توسعه یافت/ روایتی از ۱۰۰۰ روز خدمت

توسعه زیرساخت‌های برق، گاز و فناوری اطلاعات با واگذاری ۷۳ هزار انشعاب برق، نصب هشت هزار و ۶۳۶ انشعاب شهری و پنج هزار و ۸۰۰ انشعاب روستایی و گازرسانی به ۴۸ روستا و همچنین دسترسی ۹۸ درصد روستاها به شبکه ملی اطلاعات و آغاز عملیات اجرایی پروژه ملی فیبر نوری منازل در شهرهای استان بوشهر همراه شد.

در حوزه صنعت ۱۳ طرح پتروشیمی و پالایشگاهی افتتاح شد، بیش از ۱۷۰ واحد تولیدی راکد احیا و بیش از ۳۰ هزار مجوز کسب و کار صادر شد و ظرفیت تولید ۹۸۰ واحد افزایش یافت. صدور ۷۲۰ مجوز صنعتی، افزایش ظرفیت تولیدات معدنی و.. از دیگر خدمات این حوزه بود.

افزایش ۶۰۰ درصدی اعتبارات عمرانی و مرمتی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و مرمت بیش از ۴۰ بنای ثبت شده در فهرست ملی آثار در دولت سیزدهم در استان بوشهر انجام شد. ظرفیت‌های اقامتی ۹۱ درصد افزایش یافت و تعداد صنعت‌گران ۳۰۰ درصد افزایش یافت.

در حوزه‌های کشاورزی و شیلات عملیات اجرایی اولین کشتارگاه صنعتی دام استان آغاز شد و در زمینه تکمیل زنجیره گوشت شترمرغ، مرغ مادر و ملکه زنبور عسل اقدامات خوبی صورت گرفته است. بهره‌برداری از اولین جوجه‌کشی جنوب کشور، توسعه مزارع شیلاتی، کشتارگاه طیور، عمل‌آوری و فرآوری آبزیان، توسعه واحدهای بسته‌بندی و فرآوری خرما از دیگر اقدامات است.

اجرای ۳۱ سازه آبخیزداری، اجرای هزار و ۴۸۰ نهال کاری و تثبیت ۹۷ درصد اراضی ملی و دولتی استان از مهمترین اقدامات در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری بوده است.

افتتاح و کلنگ‌زنی ۷۰۰۰ پروژه در استان بوشهر

استاندار بوشهر در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در دولت مردمی و انقلاب آیت‌الله رئیسی در استان بوشهر اقدامات خوبی برای خدمت به مردم انجام شد که می‌توان به افتتاح و کلنگ‌زنی بیش از هفت هزار پروژه در این ایام اشاره کرد.

احمد محمدی‌زاده بیان کرد: در این دولت پنج هزار و ۵۷۶ پروژه عمرانی به بهره‌برداری رسید و هزار و ۶۷۳ پروژه نیز عملیات اجرایی آنها آغاز شده است.

وی خاطرنشان کرد: در دولت شهید رئیسی در مجموع ۳۹۱ پروژه اقتصادی با حج سرمایه‌گذاری ۱۹ هزار میلیارد تومان و ۱۶۳ میلیون یورو افتتاح و ۱۳۲ پروژه با حجم سرمایه‌گذاری ۳۰ میلیارد تومان و ۶ هزار و ۳۱۲ میلیون یورو و ۲۸۰ میلیون یورو آغاز شد.

استاندار بوشهر اضافه کرد: در مجموع سه سال دولت سیزدهم، از محل مسئولیت‌های اجتماعی نفت هفت هزار و ۴۴۰ میلیارد تومان مصوب شد که همگی تبدیل به قرارداد شده است.

وی بیان کرد: طی سال جاری بیش از چهار هزار و ۵۳۰ میلیارد تومان عوارض آلایندگی به صورت نقد به حساب سازمان مالیاتی استان برای پرداخت به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها واریز شده است.