شناسهٔ خبر: 69624018 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه جام‌جم | لینک خبر

مرزبان اعتقاد و اخلاق

آیین پاسداست استاد حسین انصاریان همزمان با سالروز ۸۰ سالگی وی، با حضور مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور،محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی، حسین سیمایی‌صراف وزیر علوم، تحقیقات‌و‌فناوری، آیت‌ا...حسینی بوشهری نایب رئیس مجلس خبرگان و جمعی از مقامات و مسئولان حوزه‌های فرهنگی، علمی، دانشگاهی، حوزوی، دینی، سیاسی و اجتماعی کشور و شماری از مقامات کشوری ولشکری، عصر پنجشنبه همزمان با ولادت حضرت زینب‌(س) در تالار وحدت تهران برگزار شد.

صاحب‌خبر -
رفتار و عمل، عامل جذب مردم 
 مسعود پزشکیان در‌این مراسم، ضمن تبریک ولادت حضرت زینب سلام‌ا...‌علیها و آرزوی سلامتی و سربلندی برای همه علمای اسلام به‌ویژه حاج شیخ‌حسین انصاریان گفت: «یکی از ویژگی‌های برجسته و بسیار آموزنده استاد انصاریان عملکرد و رفتار شایسته و پسندیده ایشان است که اگر صدها کتاب بیش از آنچه ایشان نوشته، می‌نوشت و هزاران منبر بیش از منبرهایی که رفته می‌رفت، تاثیری را که عملکرد او بر جامعه گذاشته، نداشت.»
رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به تاکیدات مکرر قرآن‌کریم مبنی بر اخلاق و رفتار نیک تصریح کرد: «بسیاری از ناملایمتی‌ها با مردم، سبب شده که آنها اگر ضد ما عمل نکنند، قطعا حرف و سخن ما نیز آنها را هدایت نخواهد کرد، در‌حالی که این رفتار نبی مکرم اسلام بود که باعث شد مردم دور او جمع و آنگاه به نور اسلام هدایت شدند.»
پزشکیان با بیان اینکه وقتی دانشگاه، مدرسه، صدا‌و‌سیما و رسانه دست ما باشد و جامعه ما با این مشکلات مواجه باشد، نیازمند آن است که ما در رفتار و کردارمان بازنگری کنیم، اظهار داشت: «باید ببینیم چرا وقتی استاد انصاریان منبر می‌روند مردم در خیابان‌ها روی زمین می‌نشینند، به سخنان او گوش می‌دهند و تغییر می‌کنند، اما وقتی ما مسئولین با مردم سخن می‌گوییم، تغییر اتفاق نمی‌افتد، چون مردم به رفتار او نگاه می‌کنند و این آن‌چیزی است که ما به آن نیاز داریم.»
رئیس‌جمهور افزود: «نمی‌شود با دانشجو برخورد مناسبی داشت و او از ما دور شود و ما را قبول نکند، مشکل آن دانشجو نیست، مشکل ما هستیم که بلد نیستیم با رفتارمان به او اخلاق و انسانیت و عدالت و انصاف و صداقت را نشان دهیم. در‌واقع این عملکرد ما است که می‌تواند مردم را نسبت به حاکمیت جذب یا دفع کند.
رئیس‌جمهور در‌ادامه گفت: «هر‌چه از آیه و روایت بگوییم، ولی مردم ببینند که آشنایان و دوستان و هم‌خطی‌های خود را به قدرت می‌رسانیم، حرف ما را نخواهند پذیرفت؛ رفتار ما از گفتارمان گویاتر است. این منش یعنی رفتار درست در وجود استاد است و خداوند وجود ایشان را با‌عزت و عمر او را طولانی بدارد. بدانید که اسلام دین رحمت، انصاف، حق و عدالت است و خدا کمک کند که ما شرمنده مردم نشویم. وقتی سخن از راه و مکتبی به‌میان می‌آوریم، اگر مردم در عمل ما اشکالی ببینند، آن راه هم زیر سوال خواهد رفت.»
     
عقلانیت انقلابی در ترویج دین و مکتب اهل‌بیت 
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی هم درآیین پاسداشت استاد حسین انصاریان گفت:«توفیقی برای ما است که در شب جمعه و شب ولادت حضرت زینب‌(س)که نماد تدبیر و خردمندی هستند،گرد‌هم آمده‌ایم تا ازاستادعزیزخودقدرشناسی کنیم.»
 قالیباف در ادامه با یادآوری دوران هم‌سنگری و هم‌رزمی خود با استاد حسین انصاریان در دوران دفاع مقدس و به‌عنوان یک دوست و پامنبری که قریب ۴۰ سال کنار ایشان بوده است، طی سخنانی به تشریح تاریخ پربرکت زندگی استاد انصاریان و تأثیر مجاهدت‌های ایشان در عرصه‌های مختلف پرداخت.
وی گفت: «اجازه دهید از مقدمات بگذرم و کمی درباره استاد انصاریان و درک فردی خودم از ایشان در چهار دهه گذشته سخن بگویم. آوازۀ شیخ حسین انصاریان از دهه ۵۰ در بین آحاد مردم طنین‌انداز شد. جنوب شهر تهران بار‌ها جوان فاضل امام‌حسینی‌ای را دیده بود که دستگیر مردان و زنان ناامید می‌شد و در‌کنار ترویج معنویت و اخلاق حل مشکلات مردم، بخش مهمی از دغدغه‌هایش بود. ایشان در سال‌های پیش از انقلاب مقابله با رژیم طاغوت را محدود به مبارزات معمول سیاسی نکرد؛ بلکه شیوه علمای سلف خود را در ارائه خدمات اجتماعی به مردم پی گرفت.»
قالیباف در پایان گفت: «یکی از ویژگی‌های اساسی این مرد بزرگ «عقلانیت انقلابی» ایشان است. عقلانیت انقلابی در ترویج دین و مکتب اهل‌بیت تبعا دارای بروز و ظهوری است که از‌سویی در مواجهه با هرگونه تحجر صف‌آرایی می‌کند و از‌سوی دیگر کنشگری سیاسی روحانیت را محدود به مخالفت یاحمایت از نظام نمی‌کند.ایشان آن‌چنان که تضعیف نظام جمهوری اسلامی را روا نمی‌دارد طی این سال‌ها هیچ‌گاه ازنصیحت مشفقانه همدلانه و امیدبخش نسبت به این نظام مقدس هم کوتاهی نکرده‌اند.»
     
اسلام را باید با طعم محبت و عاطفه منتقل کنید
سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی،درسخنانی درباره جایگاه علمی ودینی استاد انصاریان گفت:«ایشان یک مکتب تربیتی را در ۶٠ سال اخیر ساخته و پرداخته‌اند که اصول و ابعاد و اجزایی دارد، مکتبی که این اعتقاد را تبیین می‌کند که بستر عرضه دین، اخلاق و عرفان است.» 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: «استاد انصاریان در همه این سال‌ها به ما آموختند اگر می‌خواهید جامعه و‌ فرد متدین پرورش دهید از مسیر اخلاق و عرفان باید تربیت را عملیاتی کرد.» 
وزیر ارشاد با بیان این‌که استاد انصاریان در حوزه تربیت‌های فردی و جمعی در ۶٠سال اخیر بسیار تأثیرگذار بوده‌ است گفت: «براساس مبانی نظری و عملی ایشان، اسلام را باید با طعم محبت و عاطفه منتقل کنید و طعم محبت و عاطفه را نباید از اسلام و تربیت دینی بگیریم.» 
     
​​​​​​​نقش مرزبانان اعتقادی در جامعه
آیت‌ا...حسینی بوشهری نایب‌رئیس مجلس خبرگان رهبری درسخنانی درباره نقش استاد حسن انصاریان درحوزه دین واخلاق گفت: «استادانصاریان محقق،مفسر،دارای ذوق و قریحه شعرواهل ادب وصاحب نثر روان وصاحب تالیفات گران‌سنگ است.» 
نایب‌رئیس مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: «او شخصیتی است که حقیقتا تمام عمرش را وقف دین و مرزبانی اعتقادی و اخلاقی کرده است.» 
وی خطاب به استاد انصاریان گفت:«به شما تبریک می‌گویم که نام شما درزمره مرزبانان اعتقادی واخلاقی است و چه افتخاری از این بالاتر است.» 
حسینی بوشهری بیان کرد: «ما گاهی مرزبان جغرافیایی داریم مانند سربازان عزیزمان، و گاهی مرزبانان ما مرزبانان اعتقادی و اخلاقی‌اند. بنده بر این باورم که اگر مرزبان اعتقادی و اخلاقی و فرهنگی در جامعه ما نباشد زمینه برای مرزبانی از مرزهای جغرافیایی هم نیست.» 
نایب‌رئیس مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد:«امروز تمام تلاش دشمنان ما گرفتن تفکر دینی از نسل جوان و امیدهای آینده ما است تا اگر روزی خواستند به سرزمین مابتازند کسی به‌عنوان پاسدارمرزهای جغرافیایی نباشد،چون انگیزه راازاو گرفتند.» 
     
رونمایی از تمبر یادبود استاد حسین انصاریان
دربخش پایانی این مراسم، با حضور مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور و محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، علاوه بر رونمایی و امضای تمبر یادبود استاد انصاریان از اثر جدید ایشان که مجموعه پنج‌جلدی «سفینه سجادیه» با محور شرح دعاهای امام سجاد است، رونمایی شد. همچنین یک کتاب درباره سیرو‌سلوک، یک کتاب درباره نظام تربیت در اسلام و یک کتاب با موضوع خانواده در اسلام از آثار استاد انصاریان در این مراسم رونمایی شد. 

حسین انصاریان کیست؟
استاد حسین انصاریان در۱۸آبان ۱۳۲۳در خوانسار به‌دنیا آمد. او پس از تکمیل دروس دبیرستان، تحصیل علوم دینی را در‌پیش گرفت و در محضر اساتیدی در دو حوزه علمیه تهران و قم همچون آیت‌ا... میرزا‌علی فلسفی، حاج شیخ‌عباس تهرانی، حاج‌آقا حسین فاطمی، محمد فاضل لنکرانی، نعمت‌ا... صالحی نجف‌آبادی، حاج شیخ ابوالفضل نجفی خوانساری، حاج میرزا‌هاشم آملی و محمد محمدی‌گیلانی تلمذ کرده و پس از تحصیلات دینی و به‌پایان‌رساندن مدارج عالی حوزوی برای تحقیق و تبلیغ علوم اسلامی به تهران بازگشت.حاصل تلاش‌های خالصانه و تأثیرگذار این روحانی در بیش از ۴۰ سال در داخل و خارج کشور، شامل شش‌هزار نوار سخنرانی بی‌تکرار و بیش از ۸۰ تالیف کتاب در قالب ۱۲۸ جلد با ترجمه‌های مختلف بین‌المللی است. البته انصاریان علاوه بر ترجمه قرآن کریم و نهج‌البلاغه، کتاب‌های صحیفه سجادیه و مفاتیح‌الجنان را ترجمه کرده و یک دیوان شعر نیز دارد. انصاریان که در سال ۱۳۹۳ به‌عنوان پژوهشگر خادم قرآنی معرفی شده، از بزرگانی همچون آیت‌ا... سید محمدهادی میلانی، ملاعلی معصومی همدانی، خلیل کمره‌ای، سیدمحمدرضا گلپایگانی، سید احمد خوانساری، سیدشهاب‌الدین مرعشی نجفی و امام خمینی‌(ره) صاحب اجازه‌های علمی و روائی است.