شفقنا- یک نویسنده اسرائیلی گفت: دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، هیچ فرصتی را برای کنار زدن بنیامین نتانیاهو علی رغم دوستی قبلی بین آنها از دست نخواهد داد.
به گزارش شفقنا، الجزیره به نقل از هاآرتس نوشت: دلیل چنین موضوعی این است که هزینه نگهداری بنیامین نتانیاهو برای ترامپ و آمریکا بسیار بالاست.
«اران یاشیو» نویسنده اسرائیلی با اشاره به این موضوع در هاآرتس آورده است: به نفع ترامپ است که نتانیاهو را از قدرت برکنار کند زیرا او فردی است که به توجه، مراقبت و حمایت مداوم نیاز دارد.
با این حال این روزنامه نگار آورده است که دیدگاهش در این خصوص پیش بینی دقیقی نیست بلکه تحلیلی از موضع « بی ثبات و غیرقابل پیش بینی» ترامپ با در نظر گرفتن علی الخصوص ملاحظات اقتصادی است.
یاشیو که استاد اقتصاد است، در ادامه این مقاله می نویسد: نتانیاهو از نظر آمریکایی ها به «نگهداری با هزینه بالا» نیاز دارد زیرا اسرائیل در یک سال گذشته نزدیک به هجده میلیارد دلار کمک های نظامی از آمریکا دریافت کرده است.
براساس نوشته این تحلیلگر، ترامپ تمایل خود را برای خرج نکردن پول مالیات دهندگان آمریکایی در درگیری های خارجی، چه در اوکراین و چه در اسرائیل، ابراز کرده و حمایت از ناآرامی های جاری در خاورمیانه در دستور کار او نیست.
یاشیو با طرح این سوال که آیا ترامپ در قبال نتانیاهو تعهدی دارد؟، در پاسخ آورده است: «ترامپ نتانیاهو را تحقیر می کند و از روابط نخست وزیر اسرائیل با جو بایدن ناراحت است و اکنون که از ملاحظات انتخاباتی خلاص شده است، وعده های انتخاباتی اش ارزش چندانی ندارد.»
وی در ادامه با طرح سوال دیگری مبنی بر اینکه ترامپ چگونه می تواند نتانیاهو را برکنار کند؟، ادامه داد: این اقدام به دو طریق انجام می شود اول با ارسال پیامی به احزاب اسرائیلی و بویژه احزاب تندرو با این مفاد که «کار نتانیاهو به پایان رسیده است» و احتمالا به سرعت تمکین می کنند. »
نویسنده اسرائیلی افزود: ثانیا از طریق اعمال فشارهای مالی و استفاده از رویکرد «هویج و چماق» با نتانیاهو و حزب لیکود که به آسانی او را از قدرت خارج خواهد کرد.
دفتر نتانیاهو روز چهارشنبه اعلام کرد که نخستوزیر اسرائیل با ترامپ برای تبریک پیروزی در انتخابات گفتوگو کرد و اعلام کرد که این گفتگو «گرم و دوستانه» بوده و آنها درباره «تهدید ایران» و لزوم همکاری با یکدیگر برای امنیت اسرائیل گفتگو کردند.
نتانیاهو هم در وب سایت ایکس نوشت: بازگشت تاریخی شما به کاخ سفید، به آمریکا شروعی جدید می دهد و تعهد خود را به اتحاد بزرگ بین اسرائیل و ایالات متحده تجدید می کند.
ترامپ هم به نوبه خود گفت که گفتگویش با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل «بسیار خوب» بوده است.
متن خبر در الجزیره