شناسهٔ خبر: 69601833 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

درخواست روسیه از اروپا برای مذاکره با اوکراین درباره ترانزیت گاز

معاون نخست وزیر و مسئول سیاست انرژی روسیه گفت: ما آماده تامین گاز هستیم اما این امر خیلی به ما بستگی ندارد، بنابراین، احتمالا این موضوع باید مستقیما بین کشورهای واردکننده و کشوری که ترانزیت از طریق آن انجام می‌شود، مذاکره شود.

صاحب‌خبر -
مسکو اعلام کرد اگر کی‌یف و کشورهای اروپایی واردکننده گاز روسیه بتوانند به توافق برسند، مایل است به تامین گاز اروپا از طریق اوکراین ادامه دهد.
 
به گزارش ایسنا، الکساندر نواک، معاون نخست وزیر و مسئول سیاست انرژی روسیه به خبرنگاران گفت: به نظر من، کشورهای اروپایی که در حال حاضر از طریق این کریدور گاز دریافت می‌کنند، علاقه مند به ادامه چنین همکاریهایی هستند. او گفت: ما آماده تامین گاز هستیم اما این امر خیلی به ما بستگی ندارد، بنابراین، احتمالا این موضوع باید مستقیما بین کشورهای واردکننده و کشوری که ترانزیت از طریق آن انجام می‌شود، مذاکره شود.
 
سال گذشته، اوکراین اعلام کرد که قصد ندارد قرارداد پنج ساله ترانزیت گاز روسیه از طریق خط لوله برای ارسال  گاز طبیعی به کشورهای اتحادیه اروپا را که در ۳۱ دسامبر سال ۲۰۲۴ منقضی خواهد شد، تمدید کند. همزمان، کادری سیمسون، رئیس امور انرژی اتحادیه اروپا، اعلام کرد اتحادیه اروپا هیچ علاقه ای به تلاش برای احیای این توافق ندارد.
 
اتحادیه اروپا به کشورهای عضو هشدار داده است که خود را برای جهانی بدون گاز روسیه آماده کنند. واردات گاز روسیه از طریق اوکراین، فقط پنج  درصد از کل واردات گاز اتحادیه اروپا را تشکیل می‌دهد. آئورا سابادوس، تحلیلگر ارشد شرکت ICIS، به پولیتیکو گفت: در صورت قطع این واردات، کشورهای اتریش، مجارستان و اسلواکی احتمالا بیشترین آسیب را متحمل خواهند شد.
 
بر اساس گزارش بلومبرگ، اروپا در دو سال گذشته، در واکنش به جنگ روسیه در اوکراین، به سرعت از کالاهای انرژی روسیه فاصله گرفته است. این بلوک نخست، واردات نفت خام از روسیه را در دسامبر سال ۲۰۲۲ تحریم کرد و به دنبال آن، واردات محصولات نفتی روسیه (از جمله بنزین و دیزل) در فوریه سال ۲۰۲۳ ممنوع شد.
 
در این بین، واردات روزانه گاز طبیعی روسیه از حدود ۴۵۰ میلیون متر مکعب در پایان سال ۲۰۲۱، به حدود ۱۵۰ میلیون متر مکعب در حال حاضر کاهش یافته است. جریان واردات گاز روسیه به اروپا، تقریبا به شکل مساوی بین واردات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) و واردات خط لوله ای از اوکراین و مسیرهای دیگر تقسیم می‌شود. اروپا با وجود کاهش چشمگیر واردات روسیه، از دو فصل زمستان گذشته با موجودی گاز فراوان خارج شده است.

برچسب‌ها: