شناسهٔ خبر: 69598110 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

پیام رئیس جمهور مکزیک به ترامپ با اما و اگر و تاکید بر احترام به حاکمیت یکدیگر

تهران- ایرنا- «کلودیا شینباوم» رئیس جمهور مکزیک که پیشتر گفته بود عجله ای برای ارسال پیام ندارد، پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد دو کشور بر اساس «احترام به حاکمیت یکدیگر» همکاری کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، شینباوم بامداد پنجشنبه در شبکه اجتماعی ایکس با بیان اینکه «تبریکات صمیمانه» خود را به ترامپ اعلام می‌کند، افزود: یقین دارم که ما به شیوه‌ای هماهنگ و بر اساس گفت‌وگو و احترام به حاکمیت یکدیگر برای پیشبرد برنامه‌های گسترده دوجانبه همکاری خواهیم کرد.

شینباوم چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران با بیان اینکه تا زمان اعلام نتایج در برخی ایالت‌ها و انتشار آمار رسمی انتخابات آمریکا منتظر خواهد ماند، گفته بود: ما کشوری آزاد و مستقل هستیم و یقین دارم روابط خوبی با آمریکا خواهیم داشت.

وی به منظور کاهش نگرانی‌های مکزیکی‌ها نسبت به سیاست‌های ترامپ گفت: دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. هیچ نگرانی برای هموطنان و کارآفرینان مکزیکی وجود ندارد. مکزیک همیشه پیشتاز خواهد بود.

به نوشته گاردین، مکزیک و آمریکا همواره از لحاظ سیاسی روابط گسترده پیچیده‌ای داشته‌اند اما ریاست جمهوری آمریکا تنش‌ها میان دو کشور را افزایش خواهد داد.

ترامپ و معاونش جی‌دی ونس اعلام کرده‌اند که در حوزه‌های تجارت، مهاجرت و امنیت سیاست‌های سختگیرانه‌ای اتخاذ خواهند کرد که تاثیرات زیادی بر روابط مکزیک و آمریکا خواهد داشت.

ترامپ هشدار داده است که اگر مکزیک مانع ورود «تبهکاران و قاچاقیان مواد مخدر» به آمریکا نشود، تعرفه ۲۵ درصد بر واردات کالا از مکزیک وضع خواهد کرد.

ترامپ نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ۱۴۰۳) ایالات متحده آمریکا موفق شد با کسب ۲۹۵ رای الکترال به پیروزی رسیده و به کاخ سفید بازگردد.

کامالا هریس نامزد دموکرات‌ها نیز از رسیدن به حدنصاب ۲۷۰ رای الکترال بازماند و شکست خورد. وی ۲۲۶ رای الکترال کسب کرد.