عهدیه وفا در سایت کرمان امروز نوشت: «مردم جنوب کرمان سالهاست که با کمبود امکانات اولیه زندگی از جمله خانههای کپری آب، برق، اینترنت، گاز، بیمارستان و بسیاری دیگر با آن رو بهرو هستند. این در حالی است که در استان کرمان ثروت های عظیمی وجود دارد که از این ثروت می توان برای محرومیت زدایی این خطه از استان اقدام کرد. در همین زمینه گزارشی تهیه شده که در ادامه قابل مطالعه است.
مناطق محرومی در جنوب استان کرمان وجود دارد که انسان از دیدن این همه حجم انباشته محرومیت آنها تعجب میکند. از فقدان استانداردهای زندگی،گرفته تا فقدان خدمات، زیرساخت، مسکن مناسب، خدمات شهری و شاخصهای فرهنگی می توان کمبود دید.
مردم مناطق کم برخوردار جنوب استان عمدتا از وجود محیطی سالم و بهداشتی محروماند. از آب آشامیدنی سالم بیبهرهاند و برای تأمین آب آشامیدنی بهداشتی باید هزینه هنگفتی پرداخت کنند. بسیاری از مردم این مناطق نیز با پول کمیته امداد و یارانهها زندگی میکنند.
یکی از مشکلات اصلی در این مناطق ازدواج جوانان است بخاطر اینکه توانایی برگزاری مراسمات ازدواج را ندارند یا ازدواج نمیکنند یا دیر ازدواج میکنند.
بحث اشتغال جوانان که یکی از مشکلات این مناطق است که با برنامه ریزی در بحث کشاورزی قابل حل خواهد بود چون شغل قریب 80 درصد مردم جنوب کرمان کشاورزی است.
البته کارشناسان مشکلات جنوب کرمان را از روی ضعف مدیریتی می بینند و تاکید می کنند؛ با توجه به ظرفیت های طبیعی و صنعتی، جنوب کرمان محروم نیست، اما در اثر سوء تدبیری و ضعف مدیریتی محروم مانده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان گفت: با استفاده از مهارتآموزی و سرمایهگذاری در شهرستانهای جنوبی میتوان محرومیت را برطرف کرد.
امیر حسنزاده در نشست بررسی مسائل اقتصادی جنوب استان کرمان و طرحهای محرومیتزدایی با حضور دستیاران و مشاوران محرومیتزدایی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: اولویتهای استان در سه حوزه صنایع پایین دستی، اکتشاف و مهارت است و سعی شده برنامهریزیها و سیاستگذاریها در این مسیر باشد.
او تاکید کرد: باید با استفاده از مهارتآموزی در مسیر محرومیتزدایی گام برداشت و اگر بتوان افراد و شهروندان را آموزش داد، قطعا بیکاری برطرف خواهد شد.
معاون اقتصادی استاندار کرمان ادامه داد: با استفاده از دو محور مهارتآموزی و سرمایهگذاری در شهرستانهای جنوبی میتوان محرومیت را برطرف کرد.
حسنزاده تصریح کرد: پیشنهاد استان کرمان ایجاد سازمان ملی مهارت است تا آموزشهای مهارتی به صورت تخصصی پیگیری شود و ظرفیت مناسبی برای کشور و صنایع ایجاد کند.
او افزود: باید به صنایع پاییندستی مس بیشتر بها داد و مسیری ایجاد شود تا بخش اعظم مس تولیدی توسط صنایع پایین دستی در داخل استان مصرف و زنجیره تولید صنایع مس تکمیل شود.
حسنزاده گفت: جنوب استان کرمان، ظرفیت بسیار زیادی در کشاورزی دارد که باید در حوزه صنایع تبدیلی و بستهبندی در این منطقه کار شود تا ارزش افزوده واقعی در زمینه محصولات کشاورزی ایجاد شود.»
انتهای پیام