شناسهٔ خبر: 69549382 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد نیوز | لینک خبر

روز ملی مازندران؛ نمادی از یک اتفاق ویژه که نمی‌دانستید

اقتصادنیوز: ۱۴ آبان؛ روز ملی مازندران روزی است که مردمان این دیار در سال ۲۵۰ هجری قمری نخستین حکومت شیعی جهان را تشکیل دادند.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصادنیوز، ۱۴ آبان روز ملی مازندران نامگذاری شده است. علت اختصاص یک روز ملی به خطه سرسبز شمال کشورمان به این دلیل است که مردمان این دیار در سال ۲۵۰ هجری قمری نخستین حکومت شیعی جهان را تشکیل دادند.

خبر مرتبط
روز ملی زعفران در تقویم ثبت شد

اقتصادنیوز: با توجه به قدمت طلای سرخ در ایران و در راستای حمایت از این محصول ملی و استراتژیک و جلوگیری از به حیطه در آوردن این محصول ایرانی توسط سایر کشورها پنجم آبان «روز ملی زعفران» نامگذاری شد.

این قوم در روز عید سعید فطر سال ۲۵۰ هجری قمری در مسجد جامع کجور نوشهر نماز عید را به امامت حسن بن زید علوی برگزار کردند و با برپایی این نماز، سنگ بنای نخستین حکومت شیعی در جهان را بنیان نهادند. این روز سرآغاز بیعت مردم این استان با حسن بن زید علوی بنیان گذار نخستین حکومت شیعی علوی در جهان است و ارادت عمیق و خالصانه مردم مازندران به ائمه اطهار موجب شد تا مازندرانی‌ها طی ۱۲ قرن شیعه مانده و با افکار و باور‌های شیعی زندگی کنند. بر این اساس، این روز به عنوان «مازندران، دیار سبز علویان» نامگذاری شد.

برای زنده نگه داشتن فرهنگ و اداب و رسوم مردم یک منطقه، صحبت کردن با زبان محلی و یاداوری سنت های گذشته به فرزندان و نسل جوان، بسیار مهم و تعیین کننده است.

روز مازندران؛ نمادی از پیوند تاریخی مازندران با تشیع

از سال ۱۳۸۸ و براساس تصمیم سازمان میراث فرهنگی کشور، ۱۴ آبان به عنوان روز مازندران انتخاب شد تا یادآور بیعت تاریخی مردم این استان با حسن بن زید باشد. 

جشن‌ها و برنامه‌های گرامیداشت روز مازندران

هر سال در ۱۴ آبان، برنامه‌های فرهنگی و هنری ویژه‌ای در سراسر مازندران برگزار می‌شود. آغاز این مراسم با برپایی نماز عید فطر در امامزاده سلطان محمد کیا (اولین محل بیعت مردم با حسن بن زید) است که به عنوان نماد ارادت مردم مازندران به ائمه اطهار شناخته می‌شود. 

بیانیه‌ها و شعارهای روز مازندران

برای پاسداشت روز مازندران، شعارهایی مانند "مازندران، مهد فرهنگ و آیین و علم" برای سال جاری انتخاب شده است.

همچنین برنامه‌هایی از جمله نشست‌های علمی، جشنواره‌های فرهنگی، اجرای برنامه‌های ورزشی بومی و همایش‌های علمی درباره تاریخ مازندران، در نقاط مختلف استان برگزار خواهد شد.