شناسهٔ خبر: 69533950 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شهدای ایران | لینک خبر

۱۴ مورد از خواص چای ماسالا که باید بدانید

چای ماسالا برای بسیاری از مردم در هند یک نوشیدنی مرسوم است. این نوشیدنی در حال حاضر در سایر نقاط جهان به ویژه ایران نیز محبوبیت زیاد پیدا کرده است.

صاحب‌خبر -

چای ماسالا از ترکیب چای سیاه، شیر، شکر و ادویه جات تهیه می‌شود، با اینکه نوع و مقدار ادویه جات معمولاً متفاوت است. این چای همیشه از چای معمولی متمایز بود، زیرا خواص بسیار بیشتری را ارائه می‌دهد. چای ماسالا به عنوان یک عنصر درمانی و شفابخش در فرهنگ آیورودا در هند شناخته می‌شود. در این بررسی از وبسایت «همشهری آنلاین» در مورد خواص چای ماسالا صحبت می‌کنیم.

چای ماسالا چیست؟
چای ماسالا (Masala TEA) از مجموعه ادویه‌های مانند دارچین، هل، زنجبیل، میخک، انیسون، رازیانه و گاهی اوقات از مواد گیاهی مانند ریحان مقدس (تولسی) و نعناع (پودینا) تهیه می‌شود. همه مواد به استثنای پودر زنجبیل باید برشته شوند تا عطر خود را آزاد کنند. همه مواد را در میکسر آسیاب کنید و بعد از خنک شدن به شیشه منتقل کنید. هنگام تهیه چای ماسالا باید از پودر آسیاب شده، چای و شکر استفاده کنید.

در تهیه چای ماسالا به طور سنتی از برگ‌های شل چای سیاه استفاده می‌شود؛ اما می‌توانید هر نوع چای سیاه را مورد استفاده قرار دهید. دو رویکرد اصلی برای تهیه چای ماسالا وجود دارند. اولین مورد شامل آماده سازی فوری است. ادویه‌های آسیاب شده را به یک فنجان آب و سپس شیر اضافه کنید. روش دوم برای علاقه مندان به چای ماسالا بیشتر مناسب است. این روش به این صورت که ادویه‌ها را در شیر بریزید و اجازه دهید مدتی دم بکشد و سپس نوش جان کنید.

۱۴ مورد از خواص چای ماسالا که باید بدانید

ارزش غذایی چای ماسالا
این ارزش غذایی است که خواص چای ماسالا را مشخص می‌کند. چای سیاه موجود در چای ماسالا سرشار از آنتی اکسیدان‌ها به ویژه فلاونوئیدها است که از سلامت قلب حمایت می‌کند و خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهد. زنجبیل و فلفل سیاه به هضم غذا کمک می‌کنند و خواص ضد التهابی دارند. در حالی که هل و میخک نیز در خواص ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی موثر هستند. افزودن شیر به چای ماسالا کلسیم و پروتئین را تامین می‌کند که هر دوی این موارد در سلامت استخوان و ماهیچه تاثیر زیادی دارند. چای ماسالا همچنین حاوی مقادیر کمی ویتامین C و B۶ به همراه مواد معدنی مانند منیزیم و پتاسیم است که باعث تقویت سیستم ایمنی و انرژی می‌شود. در جدول زیر می‌توانید ارزش غذای چای ماسالا را مشاهده کنید:

 

خواص چای ماسالا
با درک خواص چای ماسالا می‌توانید این نوشیدنی با لذت بیشتری بخورید و آن را در برنامه روزانه خود قرار دهید. در ادامه به مزایای چای ماسالا اشاره می‌کنیم:

کنترل فشار خون
چای ماسالا حاوی ادویه‌هایی مانند دارچین و هل است که به تنظیم سطح فشار خون کمک می‌کند. این ادویه‌ها در گشاد شدن رگ‌های خونی، بهبود جریان خون و کاهش فشار روی سیستم قلبی عروقی موثر هستند. علاوه بر این، خواص آنتی اکسیدانی ادویه‌ها در چای ماسالا با استرس اکسیداتیو مقابله می‌کند. این موضوع می‌تواند فشار خون بالا را کم کند. مصرف منظم چای ماسالا به حفظ سطح متعادل فشار خون کمک می‌کند و شرایط پایدارتری را برای سلامت قلب فراهم کند.

۱۴ مورد از خواص چای ماسالا که باید بدانید

ضد سرماخوردگی
از خواص چای ماسالا می‌تواند به اثرات ضد سرماخوردگی اشاره کرد. زنجبیل و میخک موجود در چای ماسالا ضد احتقان‌های طبیعی هستند و ترکیبات ضد التهابی دارند که به تسکین علائم سرماخوردگی مانند گلودرد، احتقان و ناراحتی سینوسی کمک می‌کنند. زنجبیل به ویژه بدن را گرم می‌کند و در فصول سرد سال ایده آل است. خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی زنجبیل برای مبارزه با عفونت‌ها تاثیرگذار است، در حالی که بخار چای به پاکسازی مجرای بینی کمک می‌کند و برای کسانی که علائم سرماخوردگی را تجربه می‌کنند، حالت تسکین دهنده قوی دارد.

ضدنفخ
ادویه‌هایی مانند رازیانه، زنجبیل و هل در چای ماسالا برای تسکین گاز و نفخ استفاده می‌شوند. آنها به شل کردن ماهیچه‌های دستگاه گوارش کمک می‌کنند و اجازه می‌دهند گازهای به دام افتاده به راحتی آزاد شوند و ناراحتی معده را کاهش دهند. این ادویه‌ها هضم بهتر غذا را تحریک می‌کنند و به عنوان مواد ضد نفخ عمل می‌کنند. این مواد در دفع گاز از دستگاه گوارش موثر هستند. به همین دلیل است که چای ماسالا برای افرادی که مشکلات مربوط به گاز معده را تجربه می‌کنند، به یک درمان طبیعی تبدیل شده است.

کاهش سطح قند خون
از خواص چای ماسالا می‌توان به کاهش سطح قند خون اشاره کرد. محتوای دارچین چای ماسالا نقش مهمی در مدیریت سطح قند خون دارد. دارچین حساسیت به انسولین را بهبود می‌بخشد و می‌تواند سرعت تجزیه کربوهیدرات‌ها را در سیستم گوارش کم کند و منجر به آزادسازی تدریجی گلوکز شود. این موضوع می‌تواند به افراد مبتلا به مقاومت به انسولین یا دیابت نوع ۲ کمک کند تا نوسانات قند خون را بهتر مدیریت کنند؛ بنابراین مصرف منظم چای ماسالا، به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل، ممکن است در پایداری سطح قند خون موثر باشد.

۱۴ مورد از خواص چای ماسالا که باید بدانید

کمک به سلامت قلب
ادویه‌های موجود در چای ماسالا مانند چای سیاه، دارچین و میخک، سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی مانند کاتچین هستند که می‌توانند با کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) سلامت قلب را بهبود بخشند. کاهش کلسترول LDL به جلوگیری از تجمع پلاک شریانی، کاهش خطر تصلب شرایین، حملات قلبی و سکته کمک می‌کند. علاوه بر این، خواص ضد التهابی این ادویه‌ها منجر به کاهش التهاب می‌شوند. التهاب می‌تواند قلب را تحت فشار قرار دهد و به مرور زمان باعث ایجاد انواع مشکلات قلبی و عروقی شود.

تقویت سیستم ایمنی
ترکیبات چای ماسالا مانند زنجبیل، میخک و هل دارای خواص ضد میکروبی، ضد ویروسی و ضد قارچی هستند. مصرف منظم مکانیسم‌های دفاعی بدن را تقویت می‌کند و دفع عفونت‌ها و بیماری‌ها را آسان‌تر می‌کند. ادویه‌های موجود در چای ماسالا سلول‌های ایمنی را تحریک می‌کند و محیطی کمتر مهمان نواز برای پاتوژن‌ها ایجاد می‌کند و به بدن کمک می‌کند از خود در برابر سرماخوردگی، آنفولانزا و سایر عفونت‌ها محافظت کند.

بهبود عملکرد دستگاه گوارش و ضد تهوع
از خواص چای ماسالا می‌توان به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و ضد تهوع اشاره کرد. درحقیقت، چای ماسالا یک نوشیدنی ایده آل برای کسانی است که با حالت تهوع صبحگاهی یا حالت تهوع دست و پنجه نرم می‌کنند. از طرفی، زنجبیل با تحریک آنزیم‌های گوارشی و کاهش حالت تهوع به هضم غذا کمک می‌کند. همچنین هل و میخک با کاهش اسیدیته و حمایت از سلامت کلی دستگاه گوارش در هضم بهتر غذا موثر هستند. به همین دلیل است که چای ماسالا یک جایگزین عالی به جای چای سیاه برای هضم بعد از غذا است.

۱۴ مورد از خواص چای ماسالا که باید بدانید

کمک به کاهش وزن
چای ماسالا یک نوشیدنی با کالری متوسط و ادویه‌های تقویت کننده متابولیسم از جمله زنجبیل، فلفل سیاه و دارچین است. این ادویه جات ترموژنز را افزایش می‌دهد که این موضوع باعث افزایش کالری سوزی می‌شود. علاوه بر این، دارچین به تنظیم سطح قند خون کمک می‌کند. این موضوع میل به قند را کاهش می‌دهد و می‌تواند از انتخاب‌های غذایی سالم‌تر حمایت کند. مصرف منظم چای ماسالا همراه با یک رژیم غذایی متعادل باعث می‌شود تا فرد در طول زمان بتواند وزن خود را کم کند و لاغر شود.

ضدالتهاب
چای ماسالا سرشار از ترکیبات ضد التهابی است که در زنجبیل، میخک و چای سیاه یافت می‌شود. التهاب مزمن با مشکلات سلامتی متعددی مانند آرتریت و بیماری قلبی مرتبط است. خواص ضد التهابی این ادویه‌ها با مهار مسیرهای التهابی در بدن به کاهش درد و تورم کمک می‌کند. نوشیدن منظم چای ماسالا ممکن است به کاهش التهاب مزمن و بهبود سلامت مفاصل و عضلات کمک کند. درحقیقت، اثرات ضد التهابی از مهمترین خواص چای ماسالا هستند.

افزایش انرژی
چای سیاه که یکی از اجزای اصلی چای ماسالا محسوب می‌شود، حاوی کافئین است که بدون ایجاد ناراحتی‌های مرتبط با قهوه، انرژی طبیعی بدن را افزایش می‌دهد. سطح کافئین چای ماسالا متوسط است و با آنتی اکسیدان‌ها ترکیب شده و به حفظ سطح انرژی بدن در طول روز کمک می‌کند. ادویه‌های دیگر چای با افزایش گردش خون به این اثر کمک می‌کنند که منجر به اکسیژن رسانی بهتر سلول‌ها و افزایش انرژی طبیعی و نیروبخش می‌شود.

 

کاهش دردهای قاعدگی
ادویه‌های گرم کننده موجود در چای ماسالا، به ویژه زنجبیل و دارچین، با آرام کردن عضلات رحم و کاهش التهاب، می‌توانند ناراحتی قاعدگی را تسکین دهند. این ادویه‌ها به عنوان مسکن‌های طبیعی عمل می‌کنند و باعث تسکین گرفتگی و ناراحتی می‌شوند. این خواص باعث می‌شود چای ماسالا یک داروی عالی در طول دوره قاعدگی باشد و به کاهش گرفتگی‌ها و نوسانات خلقی کمک کند. همچنین چای ماسالا در کنترل سندروم پیش از قاعدگی (PMS) موثر است.

رفع نوسان هورمونی
برخی ادویه‌های موجود در چای ماسالا مانند دارچین و هل با حمایت از سیستم غدد درون ریز به تعادل سطوح هورمونی کمک می‌کنند. این تعادل ممکن است علائم مرتبط با نوسانات هورمونی از جمله نوسانات خلقی و آکنه را کاهش دهد. علاوه بر این، آنتی اکسیدان‌های چای ماسالا، هورمون‌های استرس را کاهش می‌دهند و از هماهنگی کلی هورمونی حمایت می‌کنند؛ بنابراین مصرف منظم ممکن است به تثبیت خلق و خو و کاهش اثرات عدم تعادل هورمونی کمک کند.

خواص آنتی اکسیدانی
از دیگر خواص چای ماسالا می‌توان به وجود آنتی آکسیدانی‌های این چای اشاره کرد. چای ماسالا به دلیل داشتن چای سیاه و ادویه‌هایی مانند میخک و دارچین، سرشار از آنتی اکسیدان است که از سلول‌ها در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می‌کند. این آنتی اکسیدان‌ها رادیکال‌های آزاد را خنثی می‌کنند. رادیکال‌های آزاد به سلول‌ها آسیب می‌رسانند و منجر به بیماری‌های مزمن مانند سرطان و بیماری قلبی می‌شوند. مصرف روزانه چای ماسالا از سلامت سلول‌ها حمایت می‌کند، به سم زدایی کمک کرده و با کاهش آسیب اکسیداتیو در حفظ سلامت عمومی موثر است.

 

چای ماسالا برای چه کسانی مناسب نیست؟
درست است که خواص چای ماسالا می‌تواند اثرات و مزایای بسیاری داشته باشد، اما این چای برای همه مناسب نیست! چای ماسالا ممکن است برای افراد حساس به کافئین مناسب نباشد، زیرا معمولاً حاوی چای سیاه است که می‌تواند باعث عصبانیت، بی‌خوابی یا اضطراب در افراد حساس به مواد محرک شود. زنان باردار باید چای ماسالا را با احتیاط مصرف کنند، زیرا برخی ادویه‌ها مانند میخک و دارچین ممکن است در مقادیر زیاد باعث انقباض یا ناراحتی شوند.

افراد مبتلا به بیماری‌های گوارشی، مانند رفلاکس اسید یا سندرم روده تحریک‌پذیر ممکن است ادویه‌های قوی موجود در چای ماسالا مانند زنجبیل و فلفل سیاه علائم آنها را بیشتر کند. کسانی که به ادویه‌های خاص مانند هل یا میخک حساسیت دارند نیز باید از چای ماسالا برای جلوگیری از واکنش‌های آلرژیک خودداری کنند. علاوه بر این، افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی یا فشار خون بالا باید قبل از نوشیدن چای ماسالا با پزشک مشورت کنند، زیرا برخی ادویه‌ها ممکن است با داروها تداخل داشته باشند یا بر فشار خون تاثیر بگذارند.

کلام آخر

خواص چای ماسالا را بیان کردیم و اکنون می‌توانید این نوشیدنی را داشتن اطلاعات تغذیه‌ای مفید نوش جان کنید. چای ماسالا یک ترکیب خوش طعم و معطر است که از هند نشات می‌گیرد و از خیساندن چای سیاه با ترکیبی از ادویه‌هایی مانند هل، دارچین، زنجبیل، میخک و فلفل سیاه تهیه می‌شود. این ترکیب به دلیل خواص محرک و هضم کننده‌اش منجر به افزایش متابولیسم، بهبود گردش خون و کمک به هضم بهتر می‌شود. محتوای آنتی اکسیدانی بالای این چای نیز سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. از طرفی، چای ماسالا هم نیروبخش و هم آرامش بخش است و مصرف روزانه آن در یک فنجان توصیه می‌شود.

نظر شما