شناسهٔ خبر: 69445815 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جمله | لینک خبر

گزارش جمله‌ از دستاوردها و فرصت‌های پیش‌روی سازمان انرژی اتمی؛

برنامه ریزی اسلامی برای تبدیل ایران به قطب رادیو دارو در جهان

برنامه‌ریزی اسلامی برای تبديل ایران به قطب تولید رادیودارو در جهان محمد اسلامی بی‌شک يکی از موفق‌ترین رؤسای سازمان انرژی اتمی ایران است‌ که در دشوارترین دوران این سازمان مسئولیت آن را برعهده گرفت.

صاحب‌خبر -

هم‌زمان مشکلات بین‌المللی حاصل از تحریم‌های ناجوانمردانه به‌ دلیل‌ فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان، این سازمان را تحت‌الشعاع قرار می‌داد و از طرف ديگر کمبود منابع مالی و تهدید دانشمندان هسته‌ای بر پیشرفت صنعت اتمی کشورمان تأثیر می‌گذاشت. اما اسلامی موفق شد ضمن ایجاد تعامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایجاد تعادل در بودجه‌ و اولویت‌بندی ضرورت‌ها، جانی تازه‌ به صنعت هسته‌ای بدمد. یکی از دستاوردهای مهم این سازمان در دوران مدیریت اسلامی تمرکز بر تولید رادیودارو‌های ایرانی بود که سلامت ايرانيان تضمين می‌کند و جان بسیاری از بیماران خاص را که به‌دلیل تحریم‌های امریکا درخطر است حفظ می‌کند. در این گزارش به مهم‌ترین دستاوردهای این سازمان بنا به اظهارات خود اسلامی پرداخته‌ایم. محمد اسلامی رییس سازمان انرژی اتمی ایران در دیدار با مدیران استانی خبرگزاری فارس با اشاره به آشکار شدن جبهه حق و باطل در شرایط فعلی منطقه و جهان، گفت: با توجه به جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت استکبار جهانی، جبهه حق و باطل در جهان و منطقه کاملا مشخص است و با توجه به این وضعیت افراد به‌راحتی می‌توانند تشخیص دهند که در کدام جبهه باشند.
وی با اشاره به اینکه نظام صهیونیستی سالیان طولانی است با ایجاد رعب و وحشت در صدد حفظ حاکمیت خود بوده است، گفت: آشکار شدن جبهه حق و باطل سبب شده تا این مقطع تاریخی تبدیل به مقطع درخشانی شود زیرا انسانیت و حقیقت پدیدار شده است و در این شرایط و موقعیت اهالی رسانه باید روشنگری کنند و صدای مظلومان را به گوش مردم در سراسر دنیا برسانند.

تلاش دشمن برای دست‌ نیافتن ایران به فناوری نوین هسته‌ای
اسلامی با بیان اینکه دشمنان حتی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی نیز در مسیر پیشرفت ایران مانع‌تراشی می‌کردند، افزود: سالیان طولانی است که دشمن با بهانه‌تراشی در زمینه فناوری هسته‌ای همواره به دنبال این بوده که ایران به فناوری نوین هسته‌ای دست نیابد و صاحب فناوری پیشرفته نباشد اما علی‌رغم فشارهای متعدد، این مسیر توسط امام راحل و رهبر معظم انقلاب باز شد و ما به فناوری هسته‌ای دست پیدا کردیم.
وی اظهار کرد: در سازمان انرژی اتمی ایران برای نخستین‌بار سند جامع راهبردی در افق ۲۰ ساله را تصویب کردیم که توسط رییس جمهور شهید، آیت الله رییسی رونمایی شد؛ از آن زمان حرکت سازمان و صنعت هسته‌ای در این مسیر پیگیری شد.

هدف‌گذاری تبدیل ایران به قطب تولید رادیودارو در جهان
اسلامی گفت: یکی از اهداف این سند تولید انواع رادیودارو است که امروز تعداد این نوع از داروها به ۶۸ مورد رسیده است و بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده، تولید رادیوداروها حداقل ۵ و حداکثر ۷ برابر می‌شود و در سال‌های آتی به قطب تولید رادیودارو در جهان تبدیل خواهیم شد.
رییس سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه در زمینه تولید رادیوداروها از دنیا عقب نیستیم، تصریح کرد: اکنون یک میلیون بیمار در کشور از رادیوداروهای تولید شده در سازمان انرژی اتمی ایران بهره‌مند هستند؛ نکته قابل توجه این است که قیمت چنین محصولاتی با نرخ‌های جهانی اصلا قابل مقایسه نیست. اگر این دستاورد را در اختیار نداشتیم، محتاج برخی کشورها می‌شدیم.
وی خاطرنشان کرد: دستیابی به انواع رادیوداروها، برق هسته‌ای، فناوری پرتودهی و پلاسما جز در سایه در اختیار داشتن راکتور هسته‌ای، غنی‌سازی اورانیوم و تلاش دانشمندان ایرانی و بومی‌سازی فناوری هسته‌ای امکان‌پذیر نبود زیرا اگر سوخت مورد نیاز صنعت هسته‌ای را در اختیار نداشتیم، این اتفاقات رقم نمی‌خورد.

برنامه‌ریزی برای پرتودهی محصولات کشاورزی در سراسر کشور
وی با بیان اینکه پرتودهی یکی از نیازمندی‌های امروز محسوب می‌شود و باید از سالیان گذشته این موضوع وارد زندگی مردم می‌شد،‌ افزود: استفاده از فناوری پرتودهی برای محصولات کشاورزی، تحول بزرگی را در سلامت و معیشت مردم، اقتصاد ملی و صادرات محصولات کشاورزی ایجاد می‌کند که در این خصوص، سازمان انرژی اتمی ایران به دنبال توسعه مراکز پرتودهی در سطح کشور به تعداد حداقل ۱۰ مرکز است و این طرح تا پوشش سراسری محصولات کشاورزی در برنامه ما خواهد بود.

تولید باکیفیت‌ترین آب سنگین و مشتقات آن در ایران
اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: فناوری هسته‌ای ایران در مرحله خوبی قرار دارد و اکنون مشغول به تولید باکیفیت‌ترین آب سنگین و مشتقات آن در سطح جهان هستیم؛ آب سنگین ایران جزو فاخرترین محصولات جهان است؛ دشمنان ناراحت هستند که ما وارد این حوزه شده‌ایم و آن‌ها نمی‌توانند اقدامی انجام دهند.

قرارگیری نیروگاه اتمی بوشهر جزو نیروگاه‌های تراز اول دنیا
وی با بیان اینکه یکی از اهداف اصلی این سند، تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای تا سال ۱۴۲۰ و لزوم توسعه نیروگاه‌های اتمی است؛ اظهار کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده افزایش سهم برق هسته‌ای در دستور کار سازمان انرژی اتمی ایران قرار گرفته و در همین رابطه، ساخت واحدهای دو و سه نیروگاه اتمی بوشهر شتاب گرفته و هم‌اکنون حدود ۴ هزار نیرو مشغول فعالیت در این پروژه هستند.
معاون رییس جمهور عنوان کرد: بر اساس ارزیابی‌های جهانی، نیروگاه اتمی بوشهر جزو نیروگاه‌های تراز اول دنیا بوده و بالاترین راندمان را ثبت کرده است؛ در یک دهه اخیر برق تولیدشده در این نیروگاه موجب صرفه‌جویی قابل توجهی در مصرف نفت خام و میعانات گازی شده است.

نظر شما