حزب الله لبنان بعد از ظهر امروز (سه شنبه) خبر انتخاب شیخ نعیم قاسم به عنوان دبیرکل این حزب پس از شهادت سید حسن نصرالله خبر داد؛ چهره ای چند بُعدی با مختصات و سابقه معاون دبیرکل حزب؛ معلم، شیمی دان و روحانی تحت تاثیر امام روح الله خمینی (ره) و امام موسی صدر.
حزب الله در این بیانیه گفت: با ایمان به خداوند و پایبندی به اسلام اصیل محمدی و همچنین پایبندی به آرمانهای حزب الله و اهداف آن و عمل کردن به ساز وکار رسمی برای انتخاب دبیرکل، شورای حزب الله به این توافق نظر رسید که شیخ نعیم قاسم را به عنوان دبیرکل حزب الله و پرچمدار آن انتخاب کند.
در این بیانیه برای شیخ نعیم قاسم آرزوی موفقیت در انجام ماموریت وی در رهبری حزب الله شده است.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: با خداوند متعال، شهید سید حسن نصرالله و دیگر شهدا، مجاهدان مقاومت اسلامی، ملت مقاوم، صبور و وفادار لبنان عهد میبندیم که برای تحقق آرمانهای حزب الله و تحقق اهداف آن و برافراشته ماندن پرچم حزب الله تا تحقق پیروزی تلاش کنیم.
شیخ نعیم قاسم کیست؟
«نعیم بن محمد نعیم قاسم» در فوریه ۱۹۵۳ در منطقه البسطاء التحتا در شهر بیروت به دنیا آمد. وی متاهل و دارای ۶ فرزند، چهار پسر و ۲ دختر است. پدرش محمد در شهرک کفر فیلا در منطقه التفاح در جنوب لبنان به دنیا آمد.
نعیم قاسم پیش از انتصاب به دبیرکلی حزب الله، سمت معاون دبیرکل حزب الله را برعهده داشت.
وی دارای سطوح عالی علوم حوزوی است؛ همزمان با فراگیری علوم حوزوی، در دانشگاه لبنان به تحصیلات آکادمیک پرداخت و در سال ۱۹۷۱ موفق به دریافت مدرک لیسانس شیمی از دانشکده تربیتی این دانشگاه شد.
نعیم قاسم در سال ۱۹۷۷ مدرک فوق لیسانس شیمی را از دانشگاه لبنان دریافت کرد، سپس به تدریس مشغول شد و به مدت ۶ سال به عنوان معلم در کلاسهای متوسطه دولتی مشغول به کار شد؛ قاسم همچنین فارغ التحصیل خانه معلم وابسته به وزارت آموزش و پرورش لبنان است.
او در اوایل زندگی خود کتابهای اسلامی زیادی خواند و به سخنرانی پرداخت و برگزاری کلاسهای دینی را تدارک دید؛ نعیم قاسم در آن زمان ۱۸ سال داشت و در مسجد برای کودکان کلاسهای هفتگی برگزار کرد.
او در اوایل دهه ۷۰ با هدف فعالیت دینی و انتقال افکار اسلامی در دانشگاهها و مدارس همراه با گروهی از جوانان «اتحادیه دانشجویان مسلمان لبنان» را تاسیس کرد.
شیخ نعیم قاسم پس از تاسیس «هنگهای مقاومت لبنان» (امل) توسط امام موسی صدر در سال ۱۹۷۴ به شاخه نظامی «جنبش محرومان» هنگهای مقاومت لبنان پیوست.
نعیم قاسم در اولین جلسات امام موسی صدر با شخصیتها و کمیتههای اسلامی در لبنان برای راه اندازی این جنبش (امل)، فعالیت داشت.
وی در ادامه به عنوان معاون مرکز فرهنگی جنبش امل منصوب شد، سپس به عنوان دبیر شورای رهبری این جنبش نائل آمد و در زمانی که «حسین الحسینی» رهبری را بر عهده گرفت، به عنوان مسئول عقیدتی و فرهنگی مشغول به کار شد.
نعیم قاسم یک سال پس از پیروزی انقلاب ایران از جنبش امل استعفا داد و تصمیم گرفت تحصیلات خود را در حوزه علمیه تکمیل کند و با تدریس در مساجد و حسینیههای بیروت و ضاحیه جنوبی به فعالیت مذهبی خود ادامه داد.
وی در تاسیس انجمن تعلیمات دینی اسلامی در سال ۱۹۷۷ مشارکت داشت و تا سال ۱۹۹۰ آن را اداره کرد.
او تحت تاثیر آیت الله روح الله خمینی رهبر انقلاب اسلامی ایران به کار سیاسی بازگشت و در کمیتههای اسلامی که در فعالیتهای رسانهای انقلاب فعالیت میکردند، شرکت کرد.
در پی جلسات کمیتههای اسلامی در سال ۱۹۸۲، حزب الله تاسیس شد و نعیم قاسم از برجستهترین فعالینی بود که در تاسیس آن نقش داشت.
وی به عضویت مجلس شورای حزب الله لبنان درآمد و سه دوره در آن ابقا شد؛ سپس، مسئولیت فعالیتهای تربیتی و پیشاهنگی در بیروت به او سپرده شد و بعد، سمت معاونت شورای اجرایی را بر عهده گرفت.
نعیم قاسم سپس در سال ۱۹۹۱ به سمت معاون دبیرکل حزب الله منصوب شد و پیگیری فعالیت نمایندگان پارلمانی حزب الله و فعالیتهای سیاسی آنها یکی از وظایف او بود.
وی همچنین ریاست هیات کاری دولت را با مسئولیت پیگیری وزارتخانههای مختلف، مطالعه ساختارها و تصمیمات آنها و نیز پیگیری امور وزرای حزب الله را بر عهده گرفت.
او همچنین در سال ۱۹۹۲ با آغاز اولین انتخابات پارلمانی، سمت «هماهنگ کننده کل انتخابات پارلمانی» در حزب الله را برعهده گرفت.
دوران مسئولیت نعیم قاسم شاهد چندین رویارویی با اسرائیل بود که جنگ «ژوئیه ۱۹۹۳»، جنگ «آوریل ۱۹۹۶»، جنگ «آزادسازی ۲۰۰۰» و جنگ «ژوئیه ۲۰۰۶» و همچنین رویارویی سال ۲۰۱۷ و سال ۲۰۲۴ که در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ پس از اعلام نبرد «طوفان الاقصی» آغاز شد، از جمله آنها است./ایرنا
نظر شما