کشورهای اتحادیه اروپا که در تشکیلات نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در جنوب لبنان، یونیفل، حضور دارند اعلام کردند این تشکیلات محل استقرار خود در جنوب لبنان را ترک نخواهد کرد.
الکساندر شالنبرگ، وزیر امور خارجه اتریش، با تاکید بر ادامه استقرار صلحبانان یونیفیل در جنوب لبنان بر ضرورت تامین امنیت این نیروها از سوی همه طرفهای درگیر تاکید کرد.
از زمان آغاز عملیات زمینی اسرائیل علیه حزبالله لبنان در ۱۰ مهر، مواضع یونیفیل بارها زیر آتش قرار گرفته و پنج تن از صلحبانان یونیفیل مجروح شدهاند.
این در حالی است که با تشدید درگیریها میان ارتش اسرائیل و حزبالله، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، روز دوشنبه ۲۳ مهر بار دیگر از نیروهای حافظ صلح سازمان (یونیفیل) خواسته بود به طور موقت از منطقه جنگی خارج شوند.
او با تاکید بر سوءاستفاده حزبالله از تاسیسات و مواضع یونیفیل به عنوان پوششی برای حمله به شهرها و شهروندان اسرائیل، و ضمن ابراز تاسف از آسیبهای وارده به نیروهای یونیفیل تصریح کرد ارتش اسرائیل با تمام توان خود تلاش خواهد کرد چنین حوادثی دیگر تکرار نشوند، اما بهترین شیوه برای محافظت از جان نیروهای یونیفیل، خروج موقت آنها از منطقه جنگی است.
نتانیاهو همچنین اتهامات مطرحشده مبنی بر حمله «عامدانه» اسرائیل به نیروهای یونیفیل را «کاملا نادرست» خواند و تصریح کرد جنگ اسرائیل با «حزبالله، نیروی نیابتی [حکومت] ایران» است که به گفته او با استفاده از خاک لبنان به اسرائیل حمله میکند.
او ضمن یادآوری حمله بدوندلیل حزبالله به اسرائیل تنها یکروز پس از حمله تروریستی حماس در ۱۵ مهر ۱۴۰۲ گفت که این گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی از آن زمان بیش از ۱۰ هزار فروند راکت و موشک به اسرائیل شلیک کرده است.
روز یکشنبه ۲۲ مهر در پی حمله تانکهای ارتش اسرائیل به ورودی یک پایگاه نیروهای حافظ صلح در جنوب لبنان، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، هشدار داد هرگونه حمله به نیروهای حافظ صلح ممکن است «جنایت جنگی» تلقی شود.
به گزارش رویترز، استفان دوجاریک سخنگوی گوترش گفت، «دبیرکل بار دیگر تاکید میکند که اماکن یونیفل و کارکنان آن هرگز نباید هدف قرار گیرند. حملات علیه حافظان صلح ناقض قوانین بینالمللی، از جمله قوانین بشردوستانه، است.»
در میانه حملات ارتش اسرائیل به مواضع شبهنظامیان حزبالله مورد حمایت حکومت ایران در جنوب لبنان طی روزهای گذشته، مقر نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در منطقه دو بار هدف حمله قرار گرفت و چند صلحبان زخمی شدند.
نخست وزیر اسرائیل ضمن ابراز تاسف از زخمیشدن صلحبانان گفت ارتش اسرائیل نهایت تلاش خود را میکند از وقوع مجدد چنین رویدادهایی جلوگیری کند، اما «راه ساده و واضح برای اطمینان از آن، خروج آنها از منطقه خطر است.»
بنیامین نتانیاهو در پیامی به آنتونیو گوترش گفت: «خودداری شما از تخلیه نیروهای حافظ صلح سازمان ملل [از مناطق نبرد] آنها را به گروگان حزبالله تبدیل میکند» و این مساله جان سربازان اسرائیل و این نیروها را به خطر میاندازد.
روابط دولت اسرائیل و آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در چند ماه گذشته، به دلیل رویکرد او در برابر جنگ اسرائیل با گروههای شبهنظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی در نوار غزه و لبنان، رو به تیرگی گذاشته است.
∎