شناسهٔ خبر: 69158584 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: رویدادایران | لینک خبر

(ویدئو) معبد آمون خالی از کاهنان اعظم؛ کاهنانی که همگی بدرود حیات گفتند

۱۵ سال از پخش سریال یوسف پیامبر ساخته مرحوم فرج الله سلحشور می‌گذرد ولی هنوز هم با بازپخش چندیدن باره آن مخاطبین را پای تلویزیون‌ها می کشاند. این سریال یکی از خوش ساخت‌ترین سریال‌های تاریخ تلویزیون است که پس از سال‌ها هنوز بیننده خود را دارد. همه ما کاهنان معبود آمون را بیاد داریم. کاهنانی که با

صاحب‌خبر -

۱۵ سال از پخش سریال یوسف پیامبر ساخته مرحوم فرج الله سلحشور می‌گذرد ولی هنوز هم با بازپخش چندیدن باره آن مخاطبین را پای تلویزیون‌ها می کشاند. این سریال یکی از خوش ساخت‌ترین سریال‌های تاریخ تلویزیون است که پس از سال‌ها هنوز بیننده خود را دارد. همه ما کاهنان معبود آمون را بیاد داریم. کاهنانی که با بازی خوبشان در آن سال‌ها تحسین همه بینندگان را برانگیختند

اما جالب است بدانید که معبد کاهنان خالی شده و دیگر هیچکدام از بازیگران این معبد در دنیا نیستند. در ادامه خلاصه‌ای از زندگی‌نامه این بازیگران زنده‌یاد آورده‌ایم.

11

عباس امیری مقدم

عباس امیری‌مقدم،‌ آنخ‌ماهو کاهن اعظم معبد آمون

«عباس امیری‌مقدم» به طور جدی از سال ۱۳۴۱ وقتی ۱۹ ساله بود تئاتر را شروع کرد و تا اوایل انقلاب اسلامی ایران در بیش از ۸۰ نمایش بازی کرد.

در سال ۱۳۶۰ بود که با حضور در سریال «کوچک جنگلی» در نقش «حاج احمد کسمایی» مقابل دوربین رفت؛ سریالی که ساخت آن ۶ سال به طول انجامید.

وی از سال ۱۳۶۴ با ایفای نقش در فیلم «آتش در زمستان» به کارگردانی «حسن هدایت» فعالیت خود رادر سینما آغاز کرد.

عباس امیری در سال ۱۳۷۵ با سریال «امام علی» به کارگردانی «داوود میرباقری» در نقش «ابوموسی اشعری» به شدت مورد توجه قرار گرفت و شهرتش از آن جا شروع شد.

سریال «تفنگ سرپر» در سال ۱۳۷۷ از دیگر سریال های تاریخی «عباس امیری‌مقدم» ساخته «امرالله احمدجو» بود، وی بعد از این سریال و با بازی در سریال «مختارنامه» در سال ۱۳۸۲ در نقش «عامر بن مسعود» حاکم کوفه در بین مخاطبان بیشتر دیده شد.

گفتنی است «عباس امیری‌مقدم» پیش از این برای بازی در فیلم «جایی در دور دست» کاندیدای بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شده بود.

امیری مقدم که اکثر بازی‌های تلویزیونی‌اش در سریال‌های تاریخی بوده و نقش‌هایی ماندگار از خود به جا گذاشته بود در سال ۱۳۸۷ نیز با بازی در نقش «کاهن اعظم معبد آمون» در سریال «یوسف پیامبر» یکی از ماندگارترین نقش های دوران بازیگری خود را ثبت کرد.

بازی در سریال های «تنهاترین سردار»،«رستگاران»، «شوق پرواز» از دیگر آثار تلویزیونی به یادماندنی این بازیگر است؛ «عباس امیری‌مقدم» ۷ اسفند ۱۳۸۹ هنگامی که برای بازی در فیلم تلویزیونی «صبح بخیر سرکار» در مسیر بود دچار سانحه رانندگی شد و در بیمارستان درگذشت.

12

رضا آقاربی

رضا آقاربی،‌ پادیامون محافظ معبد

«رضا آقاربی» در سال ۱۳۳۷ در تهران به دنیا آمد؛ وی فعالیت هنری را از سال ۱۳۶۰ با تئاتر آغاز کرد تا اینکه برای بازی در فیلم «پرچمدار» به کارگردانی شهریار بحرانی دعوت شد.

آقاربی در بسیاری از فلم‌هایی در ژانر دفاع مقدس به ایفای نقش پرداخت که از آن جمله می‌توان به «دایره سرخ»، «عروس حلبچه»، «فرمان آتش» و… اشاره کرد.

این هنرمند فقید علاوه بر بازی در سریال «یوسف پیامبر» در نقش «پادیامون» که رئیس محافظان معبد آمون بود، در سریال «مختارنامه» نیز در نقش «عبدالله بن وال» از جمله توابین قیام سلیمان بن صرد خزاعی نیز نقش‌آفرینی کرد.

رضا آقاربی سرانجام در مرداد سال ۸۷ و در ۵۰ سالگی درگذشت.

سکانسی با بازی سلطانیان، امیری مقدم و آقاربی در سریال «یوسف پیامبر»

بازی در نقش پادیامون یکی از نقش‌های ماندگار رضا آقاربی است، وی که نقش محافظان معبد آمون را بازی می‌کرد عمرش به زمان پخش سریال نیز کفاف نداد و نامش در تیراژ سریال با عنوان زنده‌یاد آورده شده بود.

13

ناصر فروغ‌

ناصر فروغ‌، خوفو کاهن معبد آمون

«ناصر فروغ» با نام کامل ناصر فروغ جعفری، ۱۰ آبان ۱۳۲۹ هجری خورشیدی در تهران متولد شد.

مرحوم فروغ پیش از بازی در سریال «یوسف پیامبر» در نقش «خوفو» یکی از کاهنان معبد آمون، در بسیاری از فلم‌ها و مجموعه‌های ارزشی و دینی به ایفای نقش پرداخته بود که از آن جمله می‌توان به «گذرگاه»، «پرده آهنین»، «سجده بر آب»، «تعقیب سایه‌ها»، «تیرباران» و… اشاره کرد.

این بازیگر کهنه کار سینما و تلویزیون سرانجام در تاریخ ۱۷ مهر ۱۳۹۲ در سن ۶۳ سالگی درگذشت.

14

اسماعیل سلطانیان

اسماعیل سلطانیان، کی مونی کاهن معبد آمون

اسماعیل سلطانیان در ۲۶ فروردین ۱۳۳۳ در کرمانشاه به دنیا آمد. وی فارغ‌التحصیل بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشکده هنرهای دراماتیک بود. اسماعیل سلطانیان در بامداد ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ درگذشت.

فعالیت هنری را از سال ۱۳۴۹ با تئاتر به عنوان نویسنده، بازیگر و کارگردان آغاز کرد. همزمان در سال ۱۳۴۹ در مرکز آموزش هنرهای دراماتیک کرمانشاه یک دوره شش‌ماهه را زیر نظر آتش تقی‌پور گذراند.

در سال ۱۳۵۰ دو فیلمنامه نوشت که تصویب شد ولی نتوانست بسازد. در سال ۱۳۵۷ به تهران آمد و در حوزهٔ هنری سازمان تبلیغات اسلامی مشغول به کار شد و مدرس چند کلاس بازیگری و کارگردانی نیز بود. فعالیت در سینما را از سال ۱۳۶۴ با بازی در فیلم شکار شکارچی آغاز کرد. همچنین در طول سال‌های دفاع مقدس نیز چند تئاتر در جبهه‌ها به روی صحنه برد.

سلطانیان که در سریال «یوسف پیامبر» نقش کی مونی را در میان کاهنان معبد آمون بازی می‌کرد در آستانه سال ۱۴۰۲ با یکی از رسانه‌ها گفت‌وگو کرده بود.

سلطانیان در واکنش به این جمله که آیا دوست دارید دوباره مقابل دوربین دیده شوید؟ چنین گفته بود: «اگر بهتر شوم چراکه نه؛ به امید خدا هر چه که او بخواهد همان می‌شود. من شغلم را خیلی دوست دارم. از ۱۲ سالگی در کار بازیگری بودم عاشق کارم هستم اما الان متاسفانه ناتوانم و فعلاً در منزل استراحت می‌کنم تا ببینم چه می‌شود.»

وقتی از او درباره آرزوهایش در سال جدید برای خودش و مردم کشورش پرسیده شد و اینکه سالی که گذشت برایش چگونه بود؟ گفت: «آرزویم فقط این است که مثل انسان زندگی کنیم، هوای یکدیگر را داشته باشیم و با هم مهربان باشیم مثل انسان‌های واقعی. از خدا می‌خواهم کمکم کند روی پاهایم بایستم و خوب باشم که نگاه مهربان فرزندانم کمتر مضطرب شود.»

سلطانیان علاوه بر سریال «یوسف پیامبر(ع)» در طول دوران بازیگری خود در آثار مهم بسیاری بازی کرد؛ «مرد هزار چهره»، «وضعیت سفید»، «پایتخت ۲»، «معراجی‌ها»، «ستایش» و «رستگاران» از جمله نقش آفرینی‌های سریالی وی بودند.

مرحوم سلطانیان در یکی از آخرین مصاحبه‌هایش گفته بود: «نقش خاصی نبوده که بخواهم آن را ایفا کنم یا حسرت بازی در آن نقش را داشته باشم. تاکنون آرزوی بازی در نقش خاصی را نداشتم و هرگاه هم نقشی به من پیشنهاد شده سعی کردم به بهترین نحو آن را ایفا کنم که به دل مخاطبان بنشیند.»

ویدئویی ماندگار از بازی کاهنان معبد آمون

روحشان شاد و یادشان گرامی

منبع: ستاره

منبع: faradeed-209762

برچسب‌ها: