طرفداری تایمز | ارتش چین اعلام کرد که از امروز رزمایش دریایی، زمینی، هوایی و موشکی بزرگی را در اطراف شبهجزیره تایوان آغاز کرده است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «لی شی» سخنگوی فرماندهی شرق ارتش آزادیبخش خلق چین (PLA) امروز دوشنبه نیروهای زمینی، دریایی، هوایی و موشکی خود را برای اجرای رزمایش «شمشیر مشترک -۲۰۲۴» در تنگه تایوان و شمال، جنوب و شرق جزیره تایوان سازماندهی کرد.
به گفته لی شی «این رزمایش شامل کشتیها و هواپیماهایی است که از جهات مختلف به جزیره نزدیک میشوند و نیروهای مشترک حملاتی را انجام میدهند»
وی همچنین گفت:
این رزمایشها بر گشتهای مشترک آمادگی رزمی دریایی-هوایی، محاصره و کنترل بنادر و مناطق کلیدی، هدایت حملات به اهداف دریایی و زمینی و ایجاد کنترل همه جانبه بر میدان نبرد متمرکز است تا توانایی های واقعی رزمی مشترک آزمایش شود.
وزارت دفاع تایوان دیروز یکشنبه اعلام کرد که این جزیره خودمختار پس از شناسایی یک فروند ناو هواپیمابر چینی در جنوب تایوان، در حالت آمادهباش قرار گرفته است.
در بیانیه وزارت دفاع تایوان آمده است:
ناوگروه «لیائونینگ» چین به آبهای نزدیک کانال «باشی» وارد شده و احتمال قصد پیشروی به سمت غرب آرام را دارد. ارتش (تایوان) همچنان آمادهباش و در صورت نیاز، مهیای پاسخ است.
چین جزیره تایوان را بخشی از قلمروی خود قلمداد میکند و بهرغم ابراز تمایل آشکار برای الحاق صلحآمیز این جزیره، هرگز استفاده از قدرت نظامی را رد نکرده است.
همچنین «فرماندهی میدان شرقی» ارتش چین در بیانیه گفته که رزمایش «شمشیر مشترک ۲۰۲۴بی» در تنگه تایوان و شمال، شرق و جنوب تایوان برگزار میشود.
این بیانیه افزود:
«این رزمایش هشدار شدیدی به اقدامات جداییطلبانه نیروهای استقلالخواهان تایوان و همچنین عملیاتی لازم و مشروع برای حفاظت از حاکمیت و وحدت ملی است.»
ارتش چین به زمان پایان این رزمایش اشارهای نکرد.
حق تعیین سرنوشت تایوان
وزارت دفاع تایوان در واکنش به این رزمایش آن را «اقدامی تحریکآمیز و غیر عقلانی» خواند.
چین، تایوان را بخشی از قلمرو خود میداند و لای چینگ-ته رئیس این جزیره را به ترویج ایدههای جداییطلبانه متهم کرده است. تایوان این اظهارات را رد کرده و تاکید دارد که تنها مردم تایوان حق تصمیمگیری درباره آینده خود را دارند.
رییس جزیره تایوان که در ماه مه (اردیبهشت) به قدرت رسید، شنبه هفته گذشته ادعا کرد که غیرممکن است چین به سرزمین مادری تایوان تبدیل شود؛ زیرا تایوان ریشههای سیاسی قدیمیتری دارد.
وی همچنین با اشاره به اینکه پیشینه تاریخی جزیره تایوان به انقلاب ۱۹۱۱ برمیگردد که منجر به سقوط آخرین سلسله امپراتوری چین شد، مساله حاکمیت پکن بر تایپه را رد کرد.
رئیس جزیره تایوان که از سوی پکن بهعنوان یک «جداییطلب» معرفی شده است، مدعی شد که بر اساس تاریخ، تایوان ۳۸ سال قدیمیتر از چین است.
رئیس جزیره تایوان پیشتر نیز در سخنرانیهای قبلی خود از تاریخی بودن استقلال تایوان دفاع کرده و خواستار بازپسگیری سرزمینهایی شده بود که چین در قرن ۱۹ به روسیه واگذار کرده بود.