احسان اقبال سعید؛ در کشور ما هم، چون دیگر نقاط جهان حضور شبکه اینترنت و پیام رسانها هم نعمت بود و هم موجب سوتفاهم و تشویش و البته تحفظ، نمیتوان پنهان نمود که هر پدیدهی انسانی در کنار نعمات، آرامشی و آسایشی که میآورد با خود دشواری و تهدید هم به همراه دارد، اما هرگز برای دفع و رفع میکروب و سم زدایی از بدن، شخص را به قتل نمیرسانند.
محدودیتهای سرعت و البته عدم دسترسیها مدت مدیدی است که تبدیل به سکه رایج گفتگوهاست و در تلاطمات سالهای اخیر هربار یک یا چندی از پیام رسانها به محاق توقف و توقیف رفته اند و بخش بسیار بزرگی از مردمان هم با پرداخت هزینه و البته بالابردن ضریب تهدید به سراغ فیلترشکنها رفته اند تا مگر گره از زلف سرعت و فیلتر بگاشایند.
در مقابل بخشی از مردم و البته صاحبان مصادر همین میزان فیلترینگ را هم ناکافی و غیر موثر دانسته خواهان شبکه بومیتر و البته محدودیتها اساسیتر هستند تا به واقع دیگر از فیلترشکنها هم کاری برنیاید. میتوانید به نطق یکی از نمایندگان مجلس در مخالفت با وزارت سید ستار هاشمی رجوع نمایید و دقیق این موارد را بشنوید.
دولت پزشکیان، اما خاستگاهی دارد کهبا محدودیت و ممنوعیتهای بلا وجه یا فراقانونی مخاف است و وعدهی وفاق ملی و گشایش در حوزههای گوناگون داده است.
بازگشت دانشجویان و اساتید در کنار استفاده از ظرفیت تمام جریانهای سیاسی در ترکیب دولت حکایت از عزم رئیس جمهور برای عمل به وعدهها و تحقق حقیقی وفاق است. رفع یا کاهش فیلترینگ و بهبود سرعت هم از جمله مواردیست که حتما مورد نظر است وتلاش خواهد شد تا فارغ از هیاهو و قهرمان نمایی و با تعامل و توضیح با دیگر اضلاع قدرتمند تصمیم ساز به ممکنترین نقطه به خواست بخش بزرگی از مردم برسد. بخشی از تریبون و توئیت ها، اما به یاس پراکنی، مشابهت نمایی با وزیر قبلی و بی عملی متهعم نمودن سید ستار هاشمی مشغولند که رفع فیلترینگ و بهبود سرعت در همین کوتاه زمان انجام نشده است و فضای افواهی را به سمت یاس و البته خشم میبرند.
کمی تاریخ بخوانیم و بدانیم در کجا ایستاده ایم. حاصل رویاپردازی و عبور نمودنها چه بوده است. حتما روزها داغ خرداد سال هفتاد وشش را در خاطر دارید که گروهی هیجان زده چگونه ایدهی عبور از خاتمی را مطرح میکردند و بدون دانستن واقعیت کشور و حقیقت مناسبات و البته هیچگونه طرح ایجابی تنها به فرسایش مشغول بودندو دولتی توسعه گرا را به رقبایش تحویل دادند تا سالها بعد رسیدن به همان دولت آرزو شود!
اینک هم کشور در شرایط دشواری به سر میبرد. شرارتهای رژیم صهیونیستی ادامه دارد و دولت جدید هم با تمام محدودیتها در تلاش برای تعامل و بهبود شرایط است. نمیتوان تمام مشکلات اینترنت را مختص همین دوران کوتاه سید ستار هاشمی دانست و تخریب او تنها شرایط را به سمت بدتر شدن خواهد برد. باید صبور بود و باور داشت "سعدی به روزگاران، مهری نشسته در دل/ بیرون نمیتوان کرد الا به روزگاران"
سید ستار هاشمی و دولت متبوعش انتقاد را میشنودند و خود باورمند به گشایش در اینترنت هستند، این به تنهایی یک فرصت است و مقایسه کنید با شرایط دگر که خود دولت و وزارت ارتباطات هم ضلعی از مسدود و محدود نمودن میبود. بگذاریم با صبر و واقع گرایی بهبود حاصل شود که فرصت برای انتقاد و شکستن شیشهها تا همیشه هست، اما ساختن و رشد دشوار است و کند و نیاز به صبر و استواری دارد.