شناسهٔ خبر: 69057118 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

یک مسئول دولتی مطرح کرد؛

پیش‌بینی ۷۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای آبخیزداری

مدیرکل دفتر آبخیزداری منابع طبیعی گفت: ۷۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای مطالعه و اجرای آبخیزداری و آبخوانداری در سطح ۹۰ میلیون هکتار از اراضی باقیمانده در قالب برنامه هفتم و هشتم نیاز است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، حمید نوری، مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به خبرنگار ما گفت: از سطح ۹۰ میلیون هکتار اراضی باقیمانده، حدود ۲۰ میلیون هکتار آن برای اجرای آبخیزداری و آبخوان‌داری توسط کارشناسان مورد مطالعه قرار گرفته که در برنامه هفتم توسعه به آن توجه شده است.

وی اظهار داشت: طبق این برنامه، سالانه عملیات آبخیزداری و آبخوان‌داری باید در سطح چهار میلیون هکتار اجرا شود.

وی افزود: امسال برای تحقق تعهدات برنامه هفتم توسعه و اجرای آبخیزداری و آبخوان‌داری در چهار میلیون هکتار اراضی در عرصه‌های منابع طبیعی به ۵۰ تا ۷۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

نوری ادامه داد: برای سال جاری دو هزار میلیارد تومان اعتبار ملی برای اجرای آبخیزداری و آبخوان‌داری مصوب شده که با این میزان اعتبار می‌توان در سطح حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار هکتار پیشرفت فیزیکی داشت.

وی اضافه کرد: علاوه بر این دو هزار میلیارد تومان اعتبار تملک دارایی سرمایه‌ای، در سطح استانی اعتباراتی برای آبخیزداری و آبخوان‌داری اختصاص می‌یابد و بخش دیگری از اعتبار نیز از طریق مشارکت مردمی، مسوولیت‌های اجتماعی صنایع و معادن و خیرین تأمین می‌شود.

نوری گفت: در سال ۱۴۰۲ با توجه به تخصیص اعتبارات، ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی در اجرای آبخیزداری و آبخوان‌داری در کشور داشتیم.

مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک اذعان داشت: علاوه بر تأمین اعتبارات ملی و استانی، مهمترین راهبرد توجه به مسئولیت‌های اجتماعی و مشارکت مردمی است.

وی افزود: برای اجرای تعهدات این سازمان در حوزه آبخیزداری و آبخوان‌داری در کشور راهی جز مشارکت مردمی، صنایع، معادن و خیرین نداریم.

نوری تصریح کرد: اگر از طریق نظام‌نامه مردمی‌سازی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و بر اساس دستورالعمل‌ها و آئین‌نامه آنکه شرایط ورود و مشارکت مردم در این عرصه‌ها را نشان می‌دهد، عمل کنیم؛ می‌توان به اهداف تعیین شده در برنامه هفتم توسعه دست یافت و فاصله‌ها را جبران کرد.

وی با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه، کاهش فرسایش ۲۰ درصدی آبی و کاهش فرسایش ۲۰ درصدی بادی هدف‌گذاری شده است، گفت: در این برنامه به موضوع حفاظت خاک و آب و پوشش گیاهی نسبت به برنامه‌های گذشته بیشتر توجه شده است و اعداد و ارقام دقیق‌تر و کمی‌تر هستند.

نوری در همین حال خاطرنشان کرد: تاکنون در سطح ۳۲ میلیون هکتار از مساحت عرصه‌های مورد نیاز، عملیات آبخیزداری و آبخوان‌داری صورت گرفته و یا در دست اجرا است.

نظر شما