شناسهٔ خبر: 69049760 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

‌شناسایی ۲۰ سراوان دیگر در گیلان/ تفکیک زباله ‌دروغ است

بازرس کل گیلان با بیان اینکه مردم زباله‌ها را تفکیک می‌کنند ولی شهرداری‌ها همه زباله‌ها را با هم جمع آوری می‌کند، گفت: امروز حدود ۲۰ سراوان در استان گیلان داریم و هر کسی که ادعا می‌کند تفکیک زباله در استان انجام می‌شود دروغ می‌گوید!

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، جان‌احمد آقایی مدیرکل سازمان بازرسی گیلان امروز در دومین نشست خبری خود با اصحاب رسانه در سالن اجتماعات بازرسی این استان با بیان اینکه حمایت از ناظران و آمران نظارتی و بازرسی موردتوجه است، اظهار کرد: خبرنگاران بازوان دستگاه‌های نظارتی بوده و قطعاً تحت حمایت سازمان بازرسی هستند.

وی با اشاره به اینکه رسانه‌ها با مطالبه‌گری خود موجب امیدآفرینی و افزایش اعتماد مردم شده و از مدیران هم صیانت می‌کنند، افزود: اصحاب قلم در راستای دفاع از حقوق مردم از مسئولان انتظار خدمت صادقانه و مسئولیت‌پذیری دارند و در واقع دیده‌بانانی هستند که بهتر از هرکسی چالش‌ها و آسیب‌های جامعه را می‌بینند و تلاششان در جهت تامین منافع عمومی و اطلاع‌رسانی در راستای مبارزه با مفاسد اداری، اخلاقی، قضایی و سیاسی و غیره است.

بازرس‌کل استان گیلان با اشاره به چهل و سومین سالروز تشکیل سازمان بازرسی بیان کرد: سازمان بازرسی پناهگاه شهروندان و مدیران در جهت مشورت‌خواهی و مطالبه‌گری مردم و محل اعتمادبخشی است؛ دامنه کار این سازمان، بسیار وسیع اما امکانات محدود است اما محدودیت‌ها منجر به غفلت‌ورزی در عرصه‌های مختلف نخواهد شد.

آقایی با بیان اینکه کمتر از دو ماه است که در این مسئولیت مشغول به کار می‌باشد، افزود: از روز اول شروع به کار تاکنون تلاش کردیم تا اقداماتی که در چند دهه گذشته در این استان رسوب شده بود را به جریان بیندازیم و شخصا از پروژه‌های مهم این استان بازدید و ضرب الاجل تعیین کردم.

وی با بیان اینکه یکی از پروژه‌های مهمی که 9 ماه تعطیل شده بود بندر آستارا بود، گفت: بندرآستارا در توسعه صادرات و گردشگری نقش ویژه‌ای دارد که با توجه به تعطیلی چندین ماهه، بازدید میدانی انجام دادم و برای بازگشایی آن فرصت 2 ماه‌ای به متولیان بندر داده شد که خوشبختانه اکنون در مراحل پایانی لایروبی قرار دارد.

بازرس‌کل استان گیلان با بیان اینکه بسیاری از ظرفیت‌هایی صادراتی بندر آستارا با غفلت‌های صورت‌گرفته مسئولان این شهرستان، از بین رفته و یا تحلیل رفته است، تصریح کرد: بسیاری از قانون‌گریزی و انحراف مدیران ناشی از فاصله‌گرفتن مدیران از مبانی حکومت اسلامی است که در این خصوص بارها توصیه کرده و باز هم تأکید می‌کنم مسئولان و کارگزاران نظام در استان منشور مدیریت حکمرانی امیرالمؤمنین به مالک‌اشتر را حداقل یک‌بار بخوانند.

آقایی با بیان اینکه در بندر آستارا علاوه بر تأکید بر جمع‌آوری رسوب و لای‌روبی، سطح فعالیت بندری را نیز برای گسترش داده‌ایم، گفت: مدیران نباید پست و مسئولیت را یه طعمه بدانند و اگر مدیری سوءاستفاده، به انفال و بیت‌المال تجاوز و حقوق مردم را نادیده بگیرد، با جدیت برخورد می‌کنیم.

وی با بیان اینکه این استان مانند دیگر استان‌های شمالی با چالش زباله و پسماند درگیر است، افزود: طی سال‌های گذشته اقداماتی برای ساماندهی پسماند انجام شده است ولی اقدامات صورت گرفته صرفا در حدگرفتاردرمانی بوده و کارها ثمری را به همراه نداشته است.

بازرس‌کل استان گیلان با بیان اینکه مردم زباله‌ها را تفکیک می‌کنند ولی شهرداری‌ها همه زباله‌ها را با هم جمع آوری می‌کند، گفت: با وضع موجود وعدم مدیریت درست پسماند امروز حدود 20 سراوان در استان گیلان داریم و هر کسی که ادعا می‌کند تفکیک زباله در استان انجام می‌شود دروغ می‌گوید!

آقایی با اشاره به ورود سازمان بازرسی به ماجرای تعطیلی کارخانه پوشش عنوان کرد: در گیلان کارخانجات زیادی داشتیم که برخی به‌دلیل سوءمدیریت و غارتگری و برخی به‌دلیل تحریم‌های ظالمانه و تغییر کاربری‌ها دچار مشکلات اساسی شدند و سازمان بازرسی استان سعی کرد با کمک دستگاه‌های امنیتی به این مسئله هم ورود کند و توانستیم جلوی بسیاری از غارتگری‌ها را بگیریم و اکنون کارخانه پوشش کم کم در حال احیا است و تعدادی نیرو هم مشغول هستند؛ در رابطه با سایر کارخانجات استان نیز خط قرمز ما، عدم تغییر کاربری خواهد بود.

وی با اشاره به ابرچالش زباله و پسماند در استان گیلان و بحران سراوان در طول سال‌ها خاطرنشان کرد: اقداماتی که برای رفع مشکلات سراوان انجام شده قابل تقدیر است اما می‌توان گفت تنها تسکینِ درد است و معتقدیم سراوان هنوز نیازمند اقدامات اساسی است از طرفی فرهنگ تفکیک زباله از مبدأ در خانواده‌ها وجود دارد اما جمع‌آوری زباله‌های‌تر و خشک و تفکیک در مقصد به درستی انجام نمی‌شود؛ و متاسفانه شاهد شکل‌گیری 20 سراوان در شهرستان‌های مختلف استان هستیم و معلوم نیست اعتبارات این حوزه به کجا رفته است؛ اگر مدیران گذشته به خوبی عمل می‌کرد امروز وارث این چالش بزرگ نبودیم و لذا این معضل باید حل شود و انتخاب محل دپوی زباله هم باید علمی و کارشناسانه باشد.

بازرس‌کل استان گیلان در رابطه با رودخانه‌های زرجوب و گوهررود گفت: در دولت یازدهم حدود 65 میلیارد برای این 2 رودخانه اختصاص داده شد اما این اعتبارات کجا رفت؟ و مردم هنوز شاهد معضلات این دو رودخانه هستند و معتقدم اگر صدها هزار میلیارد تومان هم به این رودخانه‌ها اختصاص داده شود اما اگر عزم و اراده‌ای نباشد نمی‌توان این مشکل را حل کرد بنابراین در این حوزه نیاز به عزم و اراده جدی داریم.

آقایی با تاکید بر اینکه استان گیلان نیازمند پنجره واحد سرمایه‌گذاری و مدیریتی است افزود: برخی پروژه‌ها در استان به دلیل مشکلاتِ مجوز و امضاهای طلایی متوقف هستند که باید این معضل را نیز برطرف کرد.

به گفته وی، در استان گیلان، علت متوقف شدن برخی پروژه‌ها خود دستگاه‌های اجرایی هستند که موانع ایجاد می‌کنند و لذا پیگیری اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام هم در دستور کار خواهد بود و اجازه ندادیم هیچ پروژه‌ای به خاطر مصالح تعطیل شود.

انتهای پیام/612/.