به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، «امیر سعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست اضطراری شورای امنیت درباره تحولات خاورمیانه گفت: حملات موشکی جمهوری اسلامی ایران پاسخی ضروری و متناسب به اقدامات تجاوزگرانه و تروریستی رژیم اسرائیل در دو ماه گذشته بوده است.
او افزود: این اقدامات شامل نقض حاکمیت ایران، ترور رهبر سیاسی حماس در تهران و شهروندان ایرانی، هدفقرار دادن و زخمیکردن سفیر ایران در لبنان، و ترور اخیر سید حسن نصرالله، رهبر مقاومت و دبیرکل حزبالله و سردار عباس نیلفروشان، مشاور نظامی ایرانی در بیروت است.
اقتصادنیوز: مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری کشورمان در نشست مشترک با امیر قطر گفت: ما بهدنبال جنگ نیستیم ولی اسرائیل است که ما را وادار میکند که عکسالعمل نشان دهیم.
ایروانی تصریح کرد: استناد ایران به حق دفاع مشروع آنهم پس از یک دوره طولانی خویشتنداری، بیانگر رویکرد مسئولانه ایران در قبال صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی است؛ درست در زمانی که اقدامات غیرقانونی و نسلکشی این رژیم اشغالگر آپارتاید علیه مردم فلسطین، و همچنین تجاوزات نظامی مکرر آن علیه لبنان و سوریه همچنان ادامه دارد.
اسرائیل تهدیدی جدی برای امنیت بیناللملی است
به نقل از «ایرنا» امیر سعید ایروانی در بخشی از سخنانش خطاب به نمایندگان شورا گفت:
متأسفانه، شورای امنیت سازمان ملل بهدلیل کارشکنی ایالات متحده در اتخاذ هرگونه تصمیم مؤثر توسط این نهاد فلج شده است. حمایت ایالات متحده، بریتانیا و برخی دیگر از کشورهای غربی از رژیم اسرائیل، به این رژیم تروریستی متجاوز برای انجام هر نوع رفتار شریرانه، مجوز داده است.
اکنون بیش از هر زمان دیگری، این رژیم به تهدیدی جدی برای صلح و امنیت بینالمللی تبدیل شده است. تنها راه جلوگیری از تشدید بیشتر وضعیت روشن است: رژیم اسرائیل باید فوراً جنگ خود علیه غزه را متوقف کرده و حملاتش به لبنان پایان دهد.
اقدام ایران مطابق با حق ذاتی دفاع مشروع سازمان ملل است
نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران مجموعهای از حملات موشکی را علیه مواضع نظامی و امنیتی رژیم اسرائیل انجام دادند. اقدام جمهوری اسلامی ایران کاملاً مطابق با حق ذاتی دفاع مشروع ذیل ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد و در پاسخ مستقیم به اقدامات تجاوزکارانه مکرر این رژیم علیه ایران، از جمله نقض حاکمیت و تمامیت ارضی کشورم در ماههای گذشته بوده است.
مایلم به نکات کلیدی اشاره کنم که بهوضوح نشان میدهد اقدام جمهوری اسلامی ایران در دفاع مشروع کاملاً موجه، قانونی و مبتنی بر اصول حقوق بینالملل است.
در ۱ آوریل ۲۰۲۴، رژیم اسرائیل بهطور بیشرمانهای به اماکن دیپلماتیک ایران در دمشق پایتخت سوریه حمله کرد که نقض آشکار حقوق بینالملل، بهویژه اصل مصونیت اماکن دیپلماتیک و کنسولی بود. جمهوری اسلامی ایران بلافاصله خواستار محکومیت این اقدام از سوی شورای امنیت شد.
پاسخ شورای امنیت چه بود؟ هیچ! این نهاد بهجای محکوم کردن اقدام تجاوزکارانه رژیم اسرائیل، تنها از ایران خواست خویشتنداری کند و حتی از صدور بیانیه مطبوعاتی پیشنهادی توسط روسیه خودداری کرد. پس از ۱۰ روز سکوت شورای امنیت، ایران چارهای جز استفاده از حق ذاتی خود طبق حقوق بینالملل برای پاسخ به این نقض شدید نداشت.
در ۳۱ ژوئیه ۲۰۲۴، رژیم اسرائیل اقدام تجاوزکارانه دیگری مرتکب شد و آقای اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس و نخستوزیر پیشین فلسطین را که میهمان رسمی دولت ایران در تهران بود، ترور کرد. این نقض آشکار حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران بود. علیرغم درخواستهای ایران، شورای امنیت بار دیگر اقدامی نکرد.
در همین حال، چندین کشور از جمله ایالات متحده، با استناد و اشاره به مذاکرات آتشبسِ در حالِ انجام، استناد از ایران خواستند که خویشتنداری کند. ما به این درخواستهای دیپلماتیک احترام گذاشتیم، اما آتشبسی محقق نشد و رژیم اسرائیل تنها وقیحتر شد.
بار دیگر شاهد جنایت دیگری از سوی رژیم اسرائیل بودیم؛ این بار از طریق انفجار دستگاههای ارتباطی که مردم بیگناه لبنان را هدف قرار داد. تعداد زیادی از غیرنظامیان بیگناه کشته و زخمی شدند، از جمله سفیر ایران در لبنان. چنین اقدامی، مصداقی دیگر از تروریسم دولتی بود.
بهدنبال آن، رژیم اسرائیل اقدام آشکار دیگری از تجاوز تروریستی انجام داد و با استفاده از بمبهای سنگرشکن هزار پوندی که توسط ایالات متحده تأمین شده بود، سید حسن نصرالله، رهبر حزبالله و نماد مقاومت در برابر اشغالگری و تجاوز رژیم اسرائیل در لبنان را ترور کرد.
ایران بهدنبال صلح در منطقه است
جمهوری اسلامی ایران همواره بهدنبال صلح و ثبات برای منطقه بوده و خواستار آتشبس فوری و توقف تلفات غیرنظامیان شده است؛ موضعی که بیش از یک سال است حفظ کردهایم. با این حال، تجربه نشان داده که رژیم اسرائیل تنها زبان زور را میفهمد. دیپلماسی بارها شکست خورده است، زیرا رژیم اسرائیل خویشتنداری را نه بهعنوان نشانه حسن نیت، بلکه بهعنوان ضعفی برای بهرهبرداری تلقی میکند.
هر اقدام خویشتندارانهای که توسط ایران صورت گرفته، تنها رژیم اسرائیل را وقیحتر کرده تا جنایات و اقدامات تجاوزگرانه بیشتری مرتکب شود. در نتیجه، پاسخ ایران برای بازگرداندن تعادل و بازدارندگی ضروری بود. رژیم اسرائیل باید درک کند که هر اقدام تجاوزکارانهاش بیپاسخ نخواهد ماند و با پیامدهایی مواجه خواهد شد. این بهایی است که این رژیم باید بپردازد.
درست بر عکس این رژیم،که بهطور مداوم غیرنظامیان بیگناه و زیرساختهای غیرنظامی را بهعنوان اهداف مشروع برای تجاوز و قتلعام در نظر میگیرد، ایران در پاسخ خود تنها تأسیسات نظامی و امنیتی این رژیم را با حملات موشکی دفاعی هدف قرار داده است. زیرا جمهوری اسلامی ایران بر اساس اصول اخلاقی و تعالیم متعالی اسلام عمل میکند و کاملاً با اصل تفکیک در حقوق بشردوستانه بینالمللی مطابقت دارد.
شورای امنیت قاطعانه واکنش نشان دهد
جامعه بینالمللی نمیتواند در برابر این وضعیت سکوت اختیار کند. ما بار دیگر از شورای امنیت میخواهیم که با فوریت و قاطعیت واکنش نشان دهد. شورای امنیت باید با مداخله خود، تجاوزات مداوم و جنایات جنگی رژیم اسرائیل علیه لبنان، غزه و سوریه را متوقف کرده و از تشدید وضعیت به یک جنگ تمامعیار منطقهای جلوگیری نماید.
علاوه بر این، شورای امنیت باید رژیم اسرائیل را مجبور به رعایت تعهدات خود تحت قطعنامههایی کند که این نهاد تصویب کرده است. رژیم اسرائیل باید بهطور کامل قطعنامه ۱۷۰۱ (۲۰۰۶) را اجرا کند.
در نهایت، خانم رئیس، جمهوری اسلامی ایران بهشدت نسبت به هرگونه اقدام تجاوزکارانه بیشتر از سوی رژیم تروریستی اسرائیل علیه امنیت ملی و منافع حیاتی خود هشدار میدهد. ایران کاملاً آماده است تا در صورت لزوم، اقدامات دفاعی بیشتری برای حفاظت از منافع مشروع خود و دفاع از تمامیت ارضی و حاکمیت خود در برابر هرگونه اقدام تجاوزکارانه نظامی و استفاده غیرقانونی از زور انجام دهد. در این زمینه، ایران هیچ تردیدی نخواهد داشت.
در پایان، رژیم ایالات متحده و بریتانیا، که بهعنوان حامیان بدنام رژیم اسرائیل شناخته میشوند، همراه با فرانسه، بار دیگر بهطور ریاکارانه تلاش کردهاند تا جنایات فجیع رژیم اسرائیل را تحت عنوان دفاع مشروع توجیه کنند و مسئولیت را به ایران منتقل کنند.
در حالی که رژیم اسرائیل باید بهخاطر جنایات فجیع خود پاسخگو باشد، نمیتوان همدستی ایالات متحده در این جنایات را نادیده گرفت. سلاحهای آمریکایی بخش عمدهای از تسلیحات و مهمات رژیم اسرائیل در غزه را تشکیل میدهند و بنابراین ایالات متحده در هر جنبهای از جنایات رژیم اسرائیل دخیل است.
ایالات متحده از ۷ اکتبر تاکنون آنقدر سلاح به رژیم اسرائیل ارسال کرده که پنتاگون برای تحویل تجهیزات با مشکل در تأمین هواپیماهای باری کافی مواجه شده است.
∎
نظر شما