به گزارش شمانیوز :خبرهایی جدید درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان منتشر شده است. عدم واریز همسان سازی حقوق بازنشستگان باعث دلخوری بازنشستگان تامین اجتماعی شده است. همسانسازی حقوق بازنشستگان به معنای تعدیل و تنظیم حقوق بازنشستگان به گونهای است که با توجه به تغییرات اقتصادی، تورم و شرایط معیشتی، حقوق آنها به سطحی نزدیک به حقوق شاغلان همرده و همسنخ خود برسد. همسان سازی حقوق بازنشستگان بهویژه در کشورهایی که نظام بازنشستگی دولتی دارند، اهمیت بالایی دارد.
معاون سازمان بازنشستگان کشوری با اشاره به اینکه مبلغ یک میلیون تومان علیالحساب است و رقم قطعی پس از محاسبات دقیق همترازی و صدور احکام حقوقی جدید تعیین میشود، افزود: صندوق بازنشستگی کشوری در حال پیگیری ادامه واریزیهای مربوط به معوقات طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان برای ماه های آینده است.
وی درباره زمان واریزی های ماه های آینده خاطرنشان کرد: هر زمان که تخصیصهای مالی لازم از سوی سازمان برنامه و بودجه به حساب صندوق بازنشستگی کشوری اختصاص پیدا کند، بلافاصله به حساب بازنشستگان واریز خواهد شد.
گفتنی است که از خرداد ماه سال جاری مبلغ ۳ میلیون تومان به حساب بازنشستگان کشوری برای ۳ ماه اول سال واریز شد و قرار بود که از تیرماه هر ماه مبلغ یک میلیون به حساب این افراد واریز شود که پس از چند ماه تاخیر به تازگی مابقی مبالغ به میزان هر ماه یک میلیون تومان تا پایان شهریور برای بازنشستگان کشوری و لشکری واریز شده است.
این در حالی است که هنوز این مبلغ برای بازنشستگان تامین اجتماعی واریز نشده است؛ کارگران بازنشسته تامین اجتماعی به جز سه میلیون تومانِ پیش از انتخابات ریاست جمهوری، هیچ زمان مبلغی برای علیالحساب متناسبسازی دریافت نکردند!
کمیته فنی پیگیری مطالبات صنفی بازنشستگان کشوری و لشکری نحوه محاسبه متناسبسازی از طریق آییننامه اصلاحی دولت را تشریح کرد.
متن اصلاحیه بند ۶ ماده ۱ آئین نامه اجرایی متناسب سازی در خصوص تعریف مابه التفاوت میگوید: «اختلاف رقم بین مبلغ حقوق بازنشستگی هر فرد با نود درصد (۹۰٪) میانگین حقوق و فوق العاده های مشمول کسور شاغلان مشابه و همطراز پس از کسر حق بیمه سهم فرد و مالیات بر درآمد با رعایت بند ( ث ) تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور».
به گفته این کمیته، ابتدا از حقوق و فوق العادههای مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز ، حق بیمه سهم فرد و مالیات بر درآمد که همان مالیات حقوق است کسر میکنند و دیگر کسورات از جمله جریمه ها، پرداختی وام و مساعده مورد نظر نیست. اما طبق قانون قرار براین است که ۹۰ درصد مابه التفاوت حقوق بازنشسته از حقوق و فوق العادههای مشمول کسور کارمند شاغل مشابه و همتراز طی مدت ۳ سال به بازنشسته پرداخت شود و در قانون اسمی از کسر حق بیمه و مالیات برده نشده است.
آنها تاکید کردند: چنانچه قرار براین باشد که برخلاف قانون و پس از کسر مالیات و حق بیمه شاغل ۹۰ درصد مابه التفاوت از حقوق بازنشسته مورد محاسبه قرار گیرد، ۹۰ درصد آن کسور کسر شده هم از حقوق بازنشسته کسر خواهد شد ، بدین معنی اگر از حقوق کارمند شاغل مبلغ ۱۵،۰۰۰،۰۰۰ ریال بعنوان مالیات و حق بیمه کسر شود، ۹۰ درصد آن ۱۵،۰۰۰،۰۰۰ هم از حقوق بازنشسته کسر و بقیه برای بازنشسته مورد محاسبه قرار خواهد گرفت . فرض می کنیم کارمندشاغلی که مشابه و همتراز بازنشسته است مبلغ ۲۵۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال حقوق و فوق العاده مشمول کسور دارد که ۹۰ درصد آن که مبلغ ۲۲۵،۰۰۰،۰۰۰ ریال است ظرف ۳ سال به بازنشسته پرداخت خواهد شد.
همچنین رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: همسانسازی حقوق بازنشستگان حتما باید به امسال برسد، اگر نباشد که از هفتههای آینده ۳ وزیر استیضاح میشوند، مگر اینکه دولت بخواهد قربانی بگیرد. همان طور که مجلس دوازدهم در ابتدای دولت ثابت کرد با آن همراه است، دولت هم باید ثابت کند با مجلس که غیر از مردم نیست همراه است.
علی بابایی کارنامی درباره همسانسازی حقوق بازنشستگان و اینکه رئیسجمهور هم در نشست خبری خود به مشکل منابع در این خصوص اشارهای داشت، گفت: منابع در قانون وجود دارد، یعنی برای بازنشستگان لشکری، کشوری و فولاد از محل ارزش افزوده که یک درصد است ۵۰ همت منابع گذاشته شده است و الان هم در بودجه هست.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: استدلال دولت این است که از همین محل (یک درصد ارزش افزوده) ۸۲ همت منابع برای دولت به وجود آمد که ۳۰ همت را به جاهای دیگر بردند که نباید میبردند. الان دولت میگوید برای این نزدیک به ۸۰ الی ۹۰ همت پول میخواهم که ۳۰ همت کسری دارد و ما هم مخالفیم. دولت باید با آن ۵۰ همتی که دارد کار را انجام دهد بقیه را که کم دارد باید از سرفصلهای دیگر تامین کند. حتی اگر ردیفهای دیگر را کسر کند مجلس موافق است؛ زیرا اولویت مجلس بر اساس برنامه هفتم اجرای دقیق ۴۰ درصد قانون متناسب سازی بازنشستگان در کشور است و هیچ بهانهای هم وجود ندارد.
وی ادامه داد: در بحث تامین اجتماعی هم همین گونه است، یعنی از محل تهاتر بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی قرار شد تامین اعتبار شود اما یک اشکالی وجود دارد که از نظر من این قید غیرحداقل مزدبگیر که در قانون آمده است در متن و پیشنهادات نبوده است، یک اشکالاتی ماهوی پیش آمده است و ما از ریاست مجلس درخواست کردیم که مشروح مذاکرات مجلس را دوباره مرور کنیم، ضمن اینکه اگر همین باشد ما قبول نداریم و باید آن را اصلاح کنیم. ۱۰ درصد حداقل را به همه میدهیم انشاالله. ادامه کار قانون متناسبسازی حقوق بازنشستگان را در همه سطوح باید انجام دهیم و در همین ماههای اخیر باید آن را اجرایی کنیم.
وی درخصوص اینکه همسانسازی به امسال میرسد یا خیر، گفت: حتما باید به امسال برسد، اگر نه از هفتههای آینده ۳ وزیر استیضاح میشوند، مگر اینکه دولت بخواهد قربانی بگیرد. همان طور که مجلس دوازدهم در ابتدای دولت ثابت کرد با آن همراه است، دولت هم باید ثابت کند با مجلس که غیر از مردم نیست همراه است. ما الان اولویتی بالاتر از معیشت بازنشستگان در کشور داریم؟ غیر از این چیزی نداریم. آقای پزشکیان، دولت و مجلس همه باید همین را اولویت قرار دهیم.